Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Miért nem fáj az Index beszántása?

2020. július 24. - A Polgi

szantas.jpg

 

Nagybátyám világ életében portásként dolgozott. Egyáltalán nem szégyellte ezt a munkát, sőt. Mint minden jó magyar ember, mindig szerette okosban megoldani a dolgokat. A raktáráruház parkolója mögött kialakított egy kis veteményest. A melósoknak olcsón adta a paradicsomot és a paprikát lecsófőző időszakban. Én azt szeretem, ha mindenki mosolyog – mondogatta és büszkén nézett körül. Nem mondta ki, de mindannyian tudtuk, hogy piszok módon rafináltnak tartja magát.

Nagybátyám mindenre sajnálta a pénzt. Újságok közül csak a Metropolt olvasta. Étterembe, színházba, moziba, koncertre nem járt. Az ország határait soha nem lépte túl. Minek külföldre menni? Úgysem értenék ott semmit. A tévében leadják, sőt el is magyarázzák mit kell nézni. Hát nem jobb, mint ott lenni és hülyén bámulni – mondogatja egyre. Azt a fajta virslit ette, amiben annyi a szemét, hogy a kutya is csak sírva harap belé. Még egy jellemzője van a nagybácsinak. Rendkívül tájékozottnak tartja magát a világ dolgaiban, főleg a politikában (hiszen tudjuk, nálunk tízmillió ember ért a focihoz, a politikához, útépítéshez és bármi máshoz is) és a végletekig ragaszkodik a meggyőződéséhez. Azért, hogy tisztánlátása egy pillanatra se inogjon meg, náluk csak m-el kezdődő tévéket (M1.M2…) és Duna tévét nézheti a család.

Tegnap kellő körültekintés nélkül szóváltásba kerültem vele. Megfeledkeztem egy pillanatra magamról, különben nem tennék ilyet. Így végighallgattam azt, hogy mi a faszt képzel ez a Majka, miért nem mennek el melózni, mint a többi rendes ember. Meg minek azok flancos koncertek és rendezvények? Ha valaki rendes munkát végez, mint ahogy épül a fal, mélyül az árok, vagy hízik a jószág, az elfárad. Boldog, ha hazaér és bekapcsolja a tévét, még az is lehet, hogy elalszik rajta, csak a söröcske ki ne forduljon a kezéből. Különben is vírushelyzet van, legalább ilyenkor ne flancoljanak.

Fokoztam a butaságomat és megpendítettem, hogy inkább külföldre mennék nyaralni, mert nem tudom/akarom kifizetni a magyarországi (balatoni) árakat. Amíg itthon egy erősen szociszagú balatoni hotelbe 38.000 forint egy éjszaka személyenként, addig Nápolyban 5700 forint egy éjszaka egy embernek egy pályaudvar melletti hotelben (reggelivel). Balatonra a benzin + az autópályadíj 15.000 forint, Nápolyba pedig most eljuthatunk hétezerért.

Kár volt belemennem. Első lépésben megkaptam, hogy biztosan benéztem az árakat, mert ilyen nincs. Elővettem a beszállókártyát és megmutattam, meg a hotelfoglalást is.

  • A repülőtéri illetéket biztosan nem számoltad bele!
  • Mi van???
  • Meg különben is, micsoda felelőtlenség külföldre utazni, mikor „több Balaton, kevesebb Adria” parancs van kiadva.

 És csak mondta, mondta azokat az unalomig ismert paneleket, amit újra meg újra ismétel a propaganda. Voltak itt migránsok, koronavírus, meg a vírusos migránsok.

Gondolatmankók. Így hívja a tudomány ezeket a paneleket. A párt megmondja neked, hogy miről, mit kell gondolni. És ezt sokan kritika nélkül átveszik. Mert fájóan nehéz munka a gondolkodás. Innentől érthető, hogy minden olyan szabad hírforrást, aminek a hangja eltér a propagandától, ami véleményformálást vár el tőlünk, gond nélkül hagyunk földig rombolni. Sőt, az sem baj, ha sóval vetik be a helyét. Így veszett oda a Népszabadság (is).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr2416047974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drizari 2020.07.24. 12:45:22

Tíz év alatt sok más is veszett oda, s veszni fog még.

enrikokaruszo 2020.07.24. 15:47:53

egy független, jelenségeket több irányból vizsgáló újságot magam is sajnálnék
ez, itt, (mint blogbejegyzésed is szépen mutatja), egy elfogult, sematizáló szócső volt csupán
nem kár érte
süti beállítások módosítása