Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Ein Momentum bitte!

2017. február 21. - A Polgi

hope.jpg

Miben van a Momentum ereje? Miért lett tele a kormánypárt gatyája? A Momentum Mozgalom leadott 266 ezer darab aláírást. Sok ez vagy kevés? A kormányoldalon máris megkezdődött a relativizálása. Ugyan, menjetek már a francba hazaáruló bitangok, majd megszervezünk egy békemenetet és kaptok a pofátokra. Csendben jelezném, hogy Tarlós kollégám alig 30 ezer szavazattal kapott többet az önkormányzati választáson és lett főpolgármester.

Az a határozott véleményem, hogy teljesen felesleges belemenni számháborúba. Nem az aláírások száma az a front, ahol áttört a Momentum. Egy csüggedő társadalom kapott reményt tőlük arra, hogy megváltoztatható az, amit megváltoztathatatlannak hitt eddig. Jöttek korábban is pártok, akik megváltóként tüntették fel magukat. Az egyik ilyen az LMP, amelynek a neve is arra utal, hogy lehet más a politika. Jó ideig meg is volt a bizalom az LMP iránt, majd megindult a párton belüli amortizáció és kipukkadt a lufi. A jelenlegi társelnök, Hadházy Ákos vitathatatlanul sokat megtesz azért, hogy felderítse és nyilvánosságra hozza az újabb és még újabb korrupciós ügyeket. Ennek ellenére még sem nő az LMP támogatottsága. Ugyanezt lehet elmondani az Együttről. Juhász Péter folyamatosan próbálja földbe döngölni Rogánt (több-kevesebb sikerrel), de a párt támogatottsága ennek ellenére sem éri el a parlamenti küszöböt.

  • Mi lehet a baj?
  • Miért nem nő ezeknek, a magukat korrupcióellenes mondott pártok támogatottsága?
  • Hogyan lehetséges az, hogy a legtöbb fórumban azt olvasom, hogy valóban a fidesz velejéig korrupt, Mészáros kollégának tényleg gyorsabban gyarapodik a vagyona, mint a facebook bevétele, de mégis rájuk szavaznak, mert nincs alternatíva. Miért nem tudták ezek a pártok elhitetni a szavazókkal azt, hogy kormányképesek?
  • Vajon nincs kidolgozott szakpolitikájuk az egészségügyre, vagy az oktatásra, vagy bármire?

Nem itt lehet a hiba! A gond a hitelességgel lehet. Egy átlag magyar szavazó úgy áll hozzá: "ezek is csak a szétrobbant MSZP utódpártjai, és valószínű, hogy ha oda kerülnének, ugyanúgy lopnának. Nézz csak rájuk, hogy acsarkodnak most is egymással néhány bársonyszékért."

Na és itt történt meg a csoda! Megjelent egy társaság, aki nem rokona, sem ismerőse senkinek! Akik kiállnak és pimaszul kiabálják bele a világba azt, amiről a többiek csak pusmogni mernek. Tarlós úr rögtön tartott is sajtótájékoztatót, hogy mennyire hiányolja a Momentumosokból az alázatot! A miniszterelnök is érzi a zsigereiben a veszélyt.

Talán még halványan emlékszik saját magára, mint szakállas fiatalemberre, aki Nagy Imre temetésén alázat nélkül mondta azt, hogy ruszkik haza.

A Zemberek pedig a tavaszt érzik a Momentumban. A megújulást, ami reményt ad arra, hogy véget érhet ez a posvány!

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr3212277587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brained 2017.02.22. 11:56:38

Nagyon úgy néz ki, hogy minden alakulatnak csak egy dobása van áttörni. Ha akkor nem megy vége.

A momentumosokkal csak egy baj van, ugyan az, ami Gyurcsánnyal is meg az Orbánékkal is. Nincsenek gyakorlati tapasztalataik az életről, nem tudják hogyan működhetne ez jól is. De hátha. Végsősoron ők a végzés után nem azonnal a parlamenti padsorokba ültek, plusz ha kiemelkednek az nem pusztán a szerencsés történelmi helyzet következménye, mint a fidesznél...

Kristóf Szentesy 2017.02.22. 12:02:51

Hogy vagányak, pimaszok, fiatalok, ez mind rendben is van. Hogy ki kinek a rokona, ismerőse, az megint más kérdés. Lehet, hogy csak véletlen egybeesés, vagy csak névrokonság, viszont tény hogy a mozgalomhoz szervesen köthető Tabajdi Péter neve megegyezik dr. Tabajdi Csabáéval, aki az MSZP EP delegációját vezette.

Medgar 2017.02.22. 12:12:02

@Brained: A kérdés az, hogy ha egy nem minden józan ember által elutasított ügy mögé állnak be, hanem az aktuális politikai kérdésekben kell állást foglalniuk azt milyen módon teszik. Lásd migráns kérdés, roma integráció, egészségügy, oktatás...

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2017.02.22. 12:13:20

Mégis ki gondolta azt, hogy az LMP az MSzP utódpártja lenne?

Az LMP lehet, hogy alulteljesített a szervezkedésben és a vidéki háttérszervezet kiépítésében, de azért azt nem hiszem, hogy az emberek zöme MSzP utódpártként tekintene az LMP-re. Sokaknak talán kicsit túl liberális/zöld vagy akármilyen a beütése, de szerintem nagyon is vállalható centrumpárt és Fidesz-váltópárt lehetne belőlük, ha meglenne az a társadalmi munka, ami őket végre komolyan pozícióba helyezi.

A legnagyobb baj, hogy minden héten eljön az új kockásinges Messiás, és mindjárt azzal indítanak a hívei, hogy minden eddigi megváltó egy rakat szemét volt, de majd MOST, MOST jött el a Nagy Fordulat ideje.

Pont ezzel kellene leszámolni, és be kellene látni, hogy Orbán pontosan a Big Camp politikával nyert, és csak úgy lehet ellene felvenni a "harcot", ha az ellenzék képes pár fontos pontot belátni.

Amit egyébként a Jobbik már meg is tett. Úgy is mint, a centrális erőtér megcélzása és az összefogás hirdetése, a különböző kis ideológiai és érdekfrakciók pragmatikus egységbe kovácsolása.

És egy kellő mennyiségű populizmus. Ugyanis úgy persze sokkal nehezebb választást nyerni, ha olyasmit nyomatnak az emberek arcába, ami őket zavarja, bennük félelmet kelt. Mint például a bevándorlás.

Mert lehet a korrupció miatt sírni, a korrupciót az emberek legalább ismerik, tudják, hogy valamennyire túl lehet élni. A muzulmán bevándorlás lehetőségéről viszont már jönnek rögtön a víziók a 151 év török uralomról, meg az ISIS ideköltözéséről, az ország elmagyartalanodásáról, új Trianonról, meg éppen bármiről.

Namármost, ha valaki józanul akar politizálni, akkor nyilvánvalóan

1. kiáll azért, hogy Magyarország a magyaroké és megnyugtatja az egyszerű embereket, hogy nemlesz itt semmilyen nagy apokaliptikus demográfiai átrendeződés.
2. nem akar kultúrháborút vívni semmilyen ideológiai pólus térnyeréséért, pontosan ez a másik pont a korrupción kívül, ahol Orbánt el lehet gáncsolni.
3. képes a józan kompromisszumra, mind az EU-val, mind az esetleges koalíciós partnerekkel.
4. nem csak mondja, hogy nem korrupt, hanem bizonyítani és mutatni is tudja az embereknek.

És ami a legfontosabb:

5. keményen odateszi magát a csapata, és türelmesen, szépen felfuttatja magát hosszú hónapok kemény munkája alatt.

Az ellenzék legnagyobb hazugsága, amivel egyébként pont Orbán malmára hajtják a vizet, az az, hogy a nép már sarokba van szorítva, a rendszer élhetetlen és borzalmas, a hangulat forradalmi. Nem. Egyáltalán nem. Ezzel csak magukat akarják kivonni a kemény munka és a kompromisszumok alól.

Mert ha egy nagy forradalmi népakarat űzi el Orbánt, akár törvényes választások során az emberek csak elpártolnak a Fidesztő, akkor nekik nem kell megverni a Fideszt.

Az majd magától összeomlik. Nekik nem kell érte keményen megdolgozni, a saját szélsőséges ideológógjaikat kordában tartani, a centrális erőtér (a Zemberek) felé nyitni, a saját előnyeiket megnyerően kommunikálni és politikailag megverni a Fideszt.

Pedig csak azzal nyerne az ország, ha a Fidesznek egy élhető, vállalható és tényleg gondosan felépített alternatívája váltaná a kormányt, mert még ha nem 2018-ban, de 2022-ben be is jönne az ellenzék számítása, és tényleg egyszerűen a Fidesz választóknak menne el a kedvük, a Fidesz kopna ki lassan a kormányzásból, abban nem lenne megint csak köszönet. Indulna újra a 1998-2010 időszak.

Ami pedig nem volt jó.

röf 2017.02.22. 12:26:09

Osztán milyen nyelven íródott a cím?

Bafana 2017.02.22. 12:42:55

"A Zemberek pedig a tavaszt érzik a Momentumban."
Már azt hittem, ez egy komoly írás.
Aki el akarja zavarni Orbánt, az a Jobbikra szavaz. Nyel egy nagyot, vagy keresztet vet közben, de oda ixel. Ennyi.

Tenyekeslogika23 2017.02.22. 12:46:53

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Ez egy nagyon jó összefoglalás a témáról! Gratula!

is 2017.02.22. 12:56:59

@Vajk a Vitéz Várjobbágy:
1. Magyarorszagon jelenleg is folyik egy apokaliptikus demografiai atrendezodes. egy teljes fiatal, kepzett generacio harmada tunik el, az orszag oregszik, a nepesseg meredeken csokken. ha neked ennek elhazudasa a jozan politika, akkkor mi lenne a nem jozan?

is 2017.02.22. 12:57:59

@Bafana: a farok meg akarja csovalni a kutyat. hat, egyelore meg nem fog menni.

Putyinpárti Gyorsnaszád · http://ideogliaiszivcsakrahirjei.blog.hu/ 2017.02.22. 12:58:22

@röf: Az ellenségeink nyelvén! Nyilván soros fizetett ezért az írásért is!

Hidvégi Mihály 2017.02.22. 13:24:02

@Bafana: Egy olyan pártra szavazzak, amelyik megölne minden zsidót és minden cigányt?! Gondolkodj ember, mielőtt behunyod a szemed s befogod az orrod!

Nem véletlenül nem növekszik a Jobbik , érzi azt a nép, hogy egy acsarkodó, gyilkosok pártja az végül is.

Szebb jövőt!

Kivlov 2017.02.22. 13:34:35

Ezek se többek, mint a szadesz magukat értelmiséginek gondoló ex-szavazóira hajtó kiscserkészek.

Netuddki. 2017.02.22. 13:36:18

@Brained: "Nincsenek gyakorlati tapasztalataik az életről"

Majd lesznek olyan tagok akiknek lesz.

Netuddki. 2017.02.22. 13:40:53

"Mészáros kollégának tényleg gyorsabban gyarapodik a vagyona, mint a facebook bevétele, de mégis rájuk szavaznak, mert nincs alternatíva."

Persze. Nincs alternatíva. Muhaha!
Ez gyakorlatilag a tolvajfideszfidesz agitprop egyik alap propagandája. Érzelmileg akarja befolyásolni a szavazót, hogy ugyan szar a tolvajfidesz, meg tolvaj, de nincs jobb mert a többi párt is lopik és szar. Ezért szavazz csak a tolvajfideszre. Persze. Muhaha!

A zembereknek inkább azt kellene észben tartani, hogy a tolvajfidesz nem alternatíva, és egyelőre a szavazólapon még nem csak ez párt fog szerepelni.

morpho 2017.02.22. 13:54:30

@Brained:
"Nincsenek gyakorlati tapasztalataik az életről, nem tudják hogyan működhetne ez jól is"

Ezt miből vezetted le? A momentumos gyerekek külföldön tanultak/tanulnak, vagy dolgoztak, szinte kivétel nélkül. Sokkal több tapasztalatuk van Európáról és az unióról, mint bármelyik fideszes vezetőnek! Velük állnak szemben a taktaharkányi nyugdíjas nénikekommandók, akik rettegnek a nemlétező migráncsok miatt és életükben talán ha kétszer hagyták el a falu határát, akkor is csak azért, mert osztálykirándulás volt a szomszéd faluba. Na ők a fidesz törzsszavazói. Szerinted melyik társaság tud bármilyen jövőképet mutatni Magyarországnak? A momentum, vagy a nénike kommandó?

room_101 2017.02.22. 13:56:32

Magyarország azért ilyen, mert a zembereknek kéne alapvetően megváltozni, az meg nem fog menni. Reménytelen.
És a fidesz erre elég hamar rájött.

270 milliárdot loptunk mégis korrupcióval vádolunk 2017.02.22. 14:10:29

"Megjelent egy társaság, aki nem rokona, sem ismerőse senkinek! Akik kiállnak és pimaszul kiabálják bele a világba azt"

Ez nem egy uj tarsasag, hanem a regi SZDSZ ujraeledese, akik az elmult evekben Soros segeben bujkaltak, es most elobujtak. Es mindjart a regi megszokott magyargyulolettel inditottak.

Bafana 2017.02.22. 14:17:35

@Hidvégi Mihály: Átfutottam a programjukat, és nem találkoztam olyannal. Segíts kérlek, te hol olvastál olyat! A Blik, a Pesti Srácok meg a Zorigó nem ér!

Putyinpárti Gyorsnaszád · http://ideogliaiszivcsakrahirjei.blog.hu/ 2017.02.22. 14:24:17

@Kivlov: @270 milliárdot loptunk mégis korrupcióval vádolunk: @Bafana: Így van! Ez a szadesz, mint minden aki velünk van vagy nem ért egyet! Ott áll mögöttük soros és a ballib háttérhatalom!!!
soros egyetlen jó cselekedete életében az volt hogy segítette a mi VIKTORUNKAT aki megmentette az országot és a világot!

Kivlov 2017.02.22. 14:28:55

@Putyinpárti Gyorsnaszád:
szerencsére sorosnak még max 10 éve lehet, amíg a levegőt elszívja mások elől. utána az anyaföld megteszi dolgát. :D

Pityubácsi 2017.02.22. 14:34:23

pár nap és ki fog derülni az összes vezetőről, hogy a nagyapja munkásőr/párttitkár volt.
és egy csomó földet szerzett a kisparasztoktól állami úton.

oh wait...

cardiobascuralis 2017.02.22. 14:57:38

Azért senki ne lepődjön majd meg nagyon, amikor kiderül, hogy a Momentum a Fidesz fiókszervezete.

nyomasek 2017.02.22. 15:02:01

Hogy miben van a Momentum ereje? Hát abban a jó magyar mentalitásban, hogy a valami ellen jobban tud kiabálni, mint valami mellett kiállni.

Hidvégi Mihály 2017.02.22. 15:33:00

@Bafana: Programba nem szokták az ilyet bevenni, ezt te is tudod. De ha a való világban beszélsz egy vérbeli jobbikossal, azonnal kibújik a szög a zsákból, előjön, hogy zsidók és cigányok, életünk megrontói, le velük.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.22. 15:44:51

ripost.hu/cikk-igy-hazudoznak-alszent-politikusok-az-olimpia-ugyerol

Így ha­zu­doz­nak ál­szent po­li­ti­ku­sok az olim­pia ügyé­ről

Demszky:
"A 2020-as nyári olimpiai játékok megrendezése óriási kiugrási lehetőség lehet ez az országnak. Egy évszázadban egyszer van esélyünk arra, hogy az olimpia segítségével magunkra irányítsuk a világ figyelmét, és végrehajtsuk azokat a beruházásokat, amelyek révén Budapest Európa élvonalában maradhat, és amelyeknek a 90 százaléka - és itt nagyon lényeges dolgot mondanék - az olimpia nélkül is szükséges, sőt elengedhetetlen ahhoz, hogy Budapest élhetőbb, komfortosabb lakóhely legyen. Budapest ezen nem veszíthet!"

---
Amikor 2004 augusztusában Gyurcsány Ferenc sportminiszterként benyújtotta lemondását,

a kormányfő, Medgyessy Péter arra hivatkozva nem fogadta el, hogy a tárca vezetőjének most az olimpiai részvétel előkészítése az elsődleges(!) dolga. Vagyis már 13 éve olimpiát terveztek a szocialisták és az SZDSZ.

----
MSZP:
„Az olimpiai játékok az emberiség közös öröksége, modern kori történelmünk meghatározó találkozóhelye. Mélyen egyetértünk a Magyar Olimpia Bizottság határozatában foglalt célkitűzésekkel. Az olimpia Magyarországra hozatala nemzeti ügy."

---

Horváth Csaba:
„Ez az álom már 2008 óta dédelgetett álom Budapest kebelén. Ma már közelebb állunk a megvalósuláshoz, ez mindenképpen egy jó jel. Álmodjunk közösen, az ellenzékkel együtt, ahogy eddig!”

---

Botka László:
„Az ötkarikás játékok olyan más sporteseménnyel össze nem hasonlítható atmoszférát, izgalmat és presztízst hoznak hazánkba, melyet csak az élhet át valójában, aki már személyesen is részt vett ilyen eseményen.”

---

Kunhalmi:
„Én az MSZP budapesti elnökeként azért támogatom ezt az ügyet, hogy ne utáljuk annyira egymást, hanem inkább egy kicsit szeressük..."

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.22. 15:49:23

@cardiobascuralis:

A Momentum olyan most mint a Milla volt régen

Egészen addig hiteles, és nagy a támogatottságuk, amíg nem állnak oda a léevitézlett elkúrók mögé.

Nézd meg mi lett Juhász Petyával, és a több százezres támogatójával !?

Ez a Momentum Sorsa is, ha közösködnek az elkúrókkal !

Punxsutawney Mormota 2017.02.22. 16:15:05

@Brained: Gyurcsánynak már volt gyakorlati tapasztalata a lopásban, mikor lopni kezdett. Orbán gyakorlati tapasztalatok nélkül vágott bele a tolvajlásba 98-ban.

Punxsutawney Mormota 2017.02.22. 16:33:47

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Nah, mi történt veled, Vajk fiam? A legjobb kommented, amit az elmúlt években olvastam. Gratula! De komolyan!

Punxsutawney Mormota 2017.02.22. 16:37:53

@Hidvégi Mihály: Jajj már! Le tetszett maradni vagy két évvel :) Azóta macskákat szedünk le a fáról, demens nagyikat kísérgetünk át az úton, és minden rabbit felköszöntünk a bar mitzvah-juk évfordulóján :) Outsiderként szórakoztató, ha Jobbik szavazó volnék és abból is a szélsőségesebb fajta, akkor tombolnék. Nem, nem örömömben.

Punxsutawney Mormota 2017.02.22. 16:41:19

@270 milliárdot loptunk mégis korrupcióval vádolunk: Jól van, Tesó. A norvéglibsiket kihagytad a kommentből, ezért aztán nem fogsz 100%.-os pénzt kapni ezért a kommentért, de első nekifutásnak nem rossz, ifjú padawan :D

Punxsutawney Mormota 2017.02.22. 16:44:01

@Kivlov: Ha meghal, ki lesz az új közellenség, szerencsétlen barátom? Zuckerberg vagy Gates? :D

Bafana 2017.02.22. 17:20:09

@Hidvégi Mihály: Én már "vérbeli" szoci, "vérbeli" fideszes, "vérbeli+ DK-st, és kisgazdát is hallottam már így beszélni. Ameddig nem ez a párt hivatalos álláspontja és a párt vezetői közt nem ez a vélemény, addig a "vérbeliek" véleménye nem igazán számít.
Egyébként rossz nézni, ahogy ez a senki által egy szavazatot nem kapott gittegylet véleményalakító pártként határozza meg magát. De az Szdsz is addig volt tényező, amíg a zemberek meglátták a valódi énjüket.

Kristóf Szentesy 2017.02.22. 20:28:22

@Pityubácsi: Így van, lásd ahogy írtam korábban :)
süti beállítások módosítása