Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Szívás a dugóban...

2016. november 22. - A Polgi

va_ci_bevezeto.jpg

 

 

 

 

 

Elmúltam ötven. Már lassul a világom. Ahogy a hozzáértők mondják:  lassul az emésztés is. Ezért ebben az életkorban már különösen szükséges a rendszeres testmozgás. Különben lerakódnak a zsírpárnák és tekintély alakul ki. Például a tekintélyes pocak, toka és így tovább. Na, hát ezért tartom fontosnak, hogy hetente kétszer focizni menjek Sződligetről Vácra. Hazafele, az alig hét kilométert nyolc perc alatt teszem meg autóval. Ellenben az oda út van, hogy fél óráig is eltart! De hát miért? Kérdezné most Fluimucil Ábel. Mert hosszú araszolás van minden délután 4 órától Vác irányában.

Menjek gyalog?  Vannak azért esetleges alternatív megoldások: Fidesz-nagyembereknek helikopteren, a keményen dolgozó csóringer kisembernek (drót)szamárháton. Oké, ezzel az én gondom megoldódna, de a több ezer ember, aki ott szív a dugóban?!

Ugyanis délutánonként, pláne pénteken, a régi 2-esen könnyebb és gyorsabb a fővárosba autózni, mint a pár kilométerre lévő Vácra. Kínszenvedés az a lassú araszolás, ami a gumigyártól a Földváry téri lámpás csomópontig tapasztalható. A közlekedésszervezésben jártasabb barátaim szerint éppen amiatt torlódik fel – egyre közelebb már Sződligethez – a forgalom, mert az említett lámparendszer rosszul van beállítva. Túl rövid ideig ad szabadjelzést a főúton haladóknak. Ami aztán idegeskedést, levegőszennyezést, balesetveszélyt okoz.

Ez a dugó bizony nem csak az autósokat érinti. Információim szerint a helyközi busszal járók is egyre hangosabban „anyáznak”. A Budapestről érkező és Sződligetig 5-10 perces késést összeszedő járatok innentől még rátesznek annyit, hogy Vácra már majdnem akkor érnek be, amikor az utána fél órával Újpestről induló következő busznak kellene.

Ahogy kezdtem, lassul a világom, de ez a belassulás, ami délután négytől hétig van a kettesen már nálam is kiverte a biztosítékot. Mivel az állapot, már jó ideje tart, úgy látom nem vállalta fel senki azt, hogy megoldja a problémát. Ezen a héten kiemelt dolgom lesz, hogy megkeresem az illetékeseket és intézkedem. Az intézkedésről a későbbiekben természetesen beszámolok.

 

Mert hát ez a dolga egy polginak.

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr1611978634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szilvia Fanta 2016.11.22. 17:00:22

Nagyon egyet értek. Én ugyan nem vagyok 50, de nálam is kiveri a biztosítékot. Örülök, hogy olyan polgink van, aki a mi fejünkkel gondolkodik, és próbál is tenni. Ezt már sokszor bebízonyítottad! Köszönjük!
süti beállítások módosítása