Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Áram ára...

2016. december 15. - A Polgi

aramar.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 Hogy ne legyen megrázó az áramszámla!

 Hol lehet olcsóbban vásárolni egy zsák krumplit? A piacon, vagy a sarki boltban? Hol lehet alkudni az árból? A sarki boltban megpróbálhatod, de nem fogsz sikerrel járni!

Hol lehet olcsón áramot, vagy gázt venni? Az állami cégtől, vagy az áram és gázpiacon?

Egy magára adó települési vezető az ilyen kérdésekre meg kell, hogy találja a válaszokat! Ha nem tudja, akkor alkalmatlan a feladatra!

Most például az óvodai, iskolai áramfogyasztás és a közvilágítás kapcsán derült ki feketén-fehéren, hogy az állam bácsi által oly büszkén emlegetett „én vagyok nektek a legolcsóbb” duma sima átverés. Mert nagyobb mennyiségben, alkupozícióból kedvezőbb ár érhető el. Ez a piac törvénye.

Hogyan működik ez a gyakorlatban? 10-15 település összeáll azért, hogy együtt vegyen áramot a piacon. Jó sokat és jó olcsón! Működik a piac szabályozó szerepe! És így az állami szolgáltató által kínált árnál olcsóbban tudunk áramot venni.

Hiszen egy polginak az is feladata, hogy ahol tud spóroljon a települési számlákon úgy, hogy ne romoljon az ellátás színvonala. Az így felszabaduló költségből aztán a Sződligeten mostanában már megtapasztalt fejlesztésekre lehet költeni.

Mindenesetre a beszerzési beszámoló alapján éves szinten jóval 10 % feletti megtakarítás is megvalósítható nagyközségünk esetében az intézményi, illetve a közterületi világítás kapcsán. Érdemes tehát összefogni  a polgi kollégáimmal azért, hogy mindannyiunk települése jól járjon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr5512042069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása