Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Saját lábon...

2017. január 06. - A Polgi

nepotizmus.jpgEmlékszem még a 2013-as árvízre. Könnyű erre emlékezni, hiszen az utóbbi száz év legnagyobb árvize volt. A védekezésben segítettek tűzoltók – akik akkor már a katasztrófavédelemhez tartoztak – és katonák is. Naponta egyszer felrebbent a hír a tűzoltók között. Jön a Bakondi. Eldobva mindent, ami a kezükben volt, hanyatt-homlok rohantak az öltözőbe, megkeresni a sapkájukat.

Bakondinak ez volt a heppje. Sződligeten jó volt a védekezés, nem szakadt át a gát, nem keletkeztek buzgárok, ezért egyetlen fejest sem evett erre a fene. Nem volt mit fotózni!

Na gondoltam magamban, ez a Bakondi egy karót nyelt bürokrata lehet, aki kocka módon betartatja a rendet.

Azután eltelt egy év, meg az a híres-hírhedt márciusi tél, ahol Bakondi úr azt javasolta az autójukban ragadtaknak, hogy „üljenek át egy másik autóba” és talán ezért, de a Katasztrófavédelmi Főigazgató úr nyugdíjba vonult. Állítólag néhány tűzoltó laktanyában a hírre örömtüzek gyúltak! :)

Korai volt örülni. Ugyanúgy működik a káderforgó, mint a szocializmus legsötétebb éveiben. Ha ma katasztrófavédelmi főigazgató vagy, holnap simán lehetsz migránsügyi szakértő. Ha ma egy gimnázium igazgatója vagy, holnap akár az Állami Számvevőszék elnöke lehetsz. Ha ne adj isten ma egy hatékonysági elemzőként dolgozol a vízműveknél, akkor holnap nyugodt lélekkel lehetsz a cég vezérigazgatója. Egy a fontos! Az ideológiai elkötelezettség a párt felé. A szakértelem a kommunista trükk.

Bakondi úr migránsügyi főmufti lett. Rendszeresen feltűnik a M1, vagy ahogy többen mondják: a Migránstévében, hogy rémületbe tartsa a lakosságot és elmondja, hogy meg kell védeni a ….-től a magyarokat. Ez a …tetszés szerint behelyettesíthető. Ne legyints rá, mert működik. Az egyik váci barátom nagyanyja már nem mer lemenni a sarki boltba, mert megerőszakolják a migránsok. És ez komoly!

Az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. decemberi közgyűlésének jegyzőkönyve szerint az eddigi vezérigazgatót, Ritter Gézát indoklás nélkül, háromnapos határidővel kirúgták a társaság éléről, és a helyére azonnal betették a Linkedin szerint vezetői tapasztalat nélküli Bakondi Patrikot. Bakondi Patrik most 1,4 millióért lehet a cég vezetője. Eddig saját leírása alapján a vállalatban döntően koordinált, vagy épp „problémákat tanulmányozott a szervezetben”, melyekre megoldási javaslatokat tett. Előtte egy kereskedelmi banknál volt hitelügyintéző.

Van egy kifejezés arra, ami ma történt. Ez a nepotizmus. A nepotizmus a hatalmi pozíciók (és a vele járó előnyök: vagyon, befolyás stb.) olyan elosztása, mikor a döntéshozók a rokonaikat, barátaikat részesítik előnyben az alkalmasabb, felkészültebb jelentkezőkkel szemben. A szó a latin nepos szóból ered, melynek jelentése „unokaöcs” vagy „unokatestvér”. Jelen esetben ez sokkal pofátlanabb dolog, hiszen nem unokaöccsről, hanem ugyanazt a vezetéknevet viselő fiúról van szó. Most már Bakondi Patrik is a saját lábán áll!

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr2512103781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szemésfül 2017.01.06. 16:11:58

Hány lábuk van ezeknek? (Mondjuk 100?) Hátha nekik sincs több, mint egy halandónak
süti beállítások módosítása