Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Nincs új a nap alatt?!

2017. február 26. - A Polgi

behivo.jpg

Elmúltam ötvenegy. Megéltem már néhány dolgot. Az egyik legbrutálisabb élményem a katonaság volt. Elszörnyedve látom a közösségi oldalon, hogy kommentelők néha olyan marhaságokat írnak le, hogy puhány a mai fiatalság, elkényelmesedtek, tiszteletlenek és ezért ismételten be kellene vezetni a sorkatonaságot. Ott majd megtanítják őket kesztyűbe dudálni! Mintha ezek az emberek elfelejtették volna, hogy az összes szemétséggel, aljassággal, árulással a sorkatonaságnál találkoztak először. Vagy pont ezért, mert igenis emlékeznek, ezért legyen a mai fiatal srácoknak is egy jó szemét élménye?!

Pesti gyerekként bajai laktanyába kellett vonulnom. Térképen nincs olyan messze ugyan, viszont borzasztó a közlekedés. Még ma is három és fél óra vonattal!

Ez a másfél év nekem 3 részre osztódott:

  • Az első hat hónapban kopasz katona voltam, akit naponta megszégyenítettek.
  • A második hat hónapban gumi katona volt a nevem. Akkor már csak hetente volt valamilyen szívatás, és ha olyan lett volna a habitusom, akkor már akár én is alázhattam volna a frissen vonultakat.
  • Az utolsó hat hónapban, mikor öregkatona voltam, sem én, sem a velem vonultak nem csináltak semmit.

Ellopott másfél évet a hatalom az életemből. Akkor, mikor a legkreatívabb lehettem volna, vagy legfogékonyabb a szépre és a jóra. És tudjátok mit tartottam a legmocskosabb dolognak a katonaságnál? Azt, hogy tudatosan fordították egymás ellen a pesti és a vidéki fiúkat. Baján a tisztesek (őrvezető, tizedes, szakaszvezető) csak szabolcsi srácok voltak. Akiknek pedig parancsokat osztogattak, a honvédek pedig szinte kizárólag pesti fiúk voltak. Életemben először ott tapasztaltam meg azt, hogy azért kerültem szivatóágra, mert Pesten születtem. Mindegy volt, hogy rózsadombi, vagy újpesti volt valamelyikünk, mindannyiunkat nagyképű, pökhendi, vidékieket mélyen lenéző pesti köcsögöknek gondoltak.

Azt gondoljátok, hogy véletlen volt ez a leosztás? Én is így gondoltam addig, ameddig meg nem kérdeztem haverjaimat a saját tapasztalataikról. A legtöbben hasonló leosztásról számoltak be.

Később, mikor politológiára jártam, ott megismertem ennek a tudományos magyarázatát, a politikai törésvonalat.

Mi is ez? A politikai törésvonalak politikailag releváns társadalmi törésvonalakat jelentenek – a társadalomban megjelenő számos csoportkonfliktusból azokat, amelyek egy adott politikai rendszerben politikai jelentőséget kapnak. És mi kap politikai jelentőséget? Amit egy párt – jellemzően a kormánypárt - beemel a közbeszédbe. Az akkori kormánypárt, az MSZMP, több módon is megosztotta az embereket azért, hogy uralkodni tudjon rajtuk. Az egyik ilyen dolog volt a vidék – város ellentét kialakítása és ennek csúcsra járatása. Akár ilyen aljas módszerekkel is, hogy szabolcsi és pesti fiúkat zárnak össze másfél évre úgy, hogy a szabolcsiak viselik a krumplivirágot. ( Ez volt a csontszinű csillagok gúnyneve)

Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Vajon ha elolvassátok az alábbi MTI hírt nektek mi jut az eszetekbe? Mert nekem bizony az, hogy nincs új a nap alatt. Újratöltötték a genyaság generátort...

 Debrecenben beszélt a hajdú-bihar megyei ipari kamara előtt Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, és az MTI szerint ezt mondta:

„Lázár János előadásában kitért arra, hogy »Budapestnek nem kellett az olimpiára ezer milliárd forint fejlesztési forrás, így abból a vidék fejleszthető«. Megemlítette a Kassát, Miskolcot, Debrecent és Szegedet összekötő négysávos autóút tervét, amelyet 2021-ig építenek meg 450 milliárd forintos hazai forrásból.”

sa_r.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr1312294823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CoolKoon 2017.02.27. 00:32:50

Igen, a rohadt komcsik valamiért komolyan elhitték, hogy a városiak gyűlölik a vidékieket és fordítva. Ennek megfelelően költöztették le falusi tanyákra a fővárosi "osztályellenséget", remélve, hogy a falusiak legalábbis felfalják őket. Aztán az lett az eredménye, hogy a falusi gyerek az osztályellenséghez járt német- meg hegedűórákra (többek között).
Ugye mint tudjuk, a Fityesz félig ugyanazokból, félig pedig 1989 után karriert építő rohadékokból áll, így nem meglepő, hogy előhúzták a tarsolyukból ezt a "régi trükköt". Csak ha ez már 50 éve se működött, akkor most miért működne?

constantinus (törölt) 2017.02.27. 02:21:53

Nos, Lázár szavait valóban lehet így értelmezni, nem először bonyolódott hasonló másodlagos értelmű kijelentésekbe, amúgy is morálisan nehéz eset. Viszont, tényszerűen valóban az a helyzet, amit megfogalmazott: az olimpia kényszerűen BP-re koncentrálta volna az ország erőforrásait hosszú éveken át, ez a kényszer most elmúlt. (És ez független attól, hogy ezt jónak vagy rossznak gondoljuk.)

Bambano 2017.02.27. 03:49:48

valaki magyarázza már meg nekem, hogy ha a pártfinanszírozást nem tekintjük, akkor mi értelme van egy Kassa-Miskolc-Debrecen-Szeged 4 sávos útnak? merthogy ezen útvonal nagyobb részén jelenleg autópálya van, mi értelme mellé még egy gyorsforgalmi út?

constantinus (törölt) 2017.02.27. 04:59:19

@Bambano: Miskolc és Kassa között nincs autópálya, Debrecen és Szeged között meg semmi nincs, csak távolság.

Fánkevő Fáncsi 2017.02.27. 05:57:02

Ez hülyeség, a katonaság nem volt annyira értelmetlen. Ráadásul te már rövidítettet kaptál, eredetileg 2 év volt.

Tajgetoszvagybazmeg 2017.02.27. 06:45:28

@Fánkevő Fáncsi:
Mikortol szamitjuk, h eredetileg? Ugyanis volt az 3 ev is.

Es totalisan ertelmetlen volt. Latszattevekenysegekkel toltottuk az idot, lofaszt nem voltunk komoly hadsereg. A hadgyakorlatok ugy kezdodtek, h hajnalban felolvastak a parancsot, Ausztria melyik varosanal vedjuk a szocializmust. Utana reggel 9-re az eztedtorzs jol bebaszott, mi meg mar csak tenferegtunk. De mindig mi gyoztunk! Na ezert felesleges barkit bekenyszeriteni egy laktamyaba. Maig visszatero almom, bortonben vagyok.

Bright side of life 2017.02.27. 06:48:15

@Fánkevő Fáncsi:
Értelmetlen volt. Azon a módon és tartalommal, ahogy működött, mindenképpen. Az más kérdés, hogy olyan tapasztalatot és élményt adott, amit semmi más nem, pl. fogékonnyá tett az abszurdra és egy életre szóló anekdotakincset biztosított.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.02.27. 07:19:43

Én előfelvételis voltam. Szar volt, de akkor szagoltam bele az életbe, amikor nem anyuci főzött rám otthon és mindenért magamnak kellett megküzdenem.
Szerintem ott váltam felnőtté. Mondjuk én mesterlövész voltam, eléggé rendesen megtanultam bánni a fegyverekkel. Bizonyos okok miatt igen sokat lőttem, de ez kevesekre igaz.

Nzoltan 2017.02.27. 07:28:11

@Tajgetoszvagybazmeg: Egy mostani huszonévesnek sokminden értelmetlen. Még a munka is. Aztán az élet adja nekik az ívet.

Nzoltan 2017.02.27. 07:31:49

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: seregbe soha nem lōttem. Nem kellett. De iskolában még 15 évesen MHSZ napon igen.

Nzoltan 2017.02.27. 07:34:53

A hadsereg akármilyen szar is, alàzatra tanít. Meg a feltétlen parancsvégrehajtásra.
És nem is kell továbbgondolni a dolgot.

Nzoltan 2017.02.27. 07:38:15

Egyébként a pesti prolik folyamatosan lenézik a vidéki parasztokat. Csak annzi a különbség, hogy a paraszt az nem képzel többet magáról, viszont a pesti proli azt hiszi polgár. De azokat vagy a németek hurcolták el, vagy az oroszok. A maradékot meg szétkergette a kommunista párt.

Stenonis 2017.02.27. 07:40:58

@Fánkevő Fáncsi:
Totál értelmetlen volt...

Ugye te sem gondolod komolyan, hogy az 1 db kézigránát eldobása és kb. 7 db éles lőszer ellövésével bárki komoly katonai ismeretekre tett szert. Mert ez volt az alap.
Elején az idő döntő többségét a totál értelmetlen alakizás tette ki. Mert általában az a hadsereg nyeri meg a háborút, amelyik szebb menetből jobbra átot tud produkálni.

Az alapkiképzés után meg a nagy semmittevés következett. Már ha katonaságnak tekintjük a körletrend, takarítás pakolás, külső körlet takarítás nagyszerű feladatait.

Viszont komoly mennyiségű iróniát lehetett felszedni. Nem mellékesen az arra érzékenyek zseniálisan elsajátíthatták a sunnyogás, kummantás és lapítás művészetét is.

dunántúli gyerek 2017.02.27. 07:53:40

1. teljesen mind1, hogy valaki pesti vagy nem a nyomikat szívatják mindenhol, ez ilyen. A szentséges amerikai seregben és az összes többiben is. Ma már megtehetik a nyomik, hogy nem mennek bentlakásos iskola vagy a sereg közelébe, a komcsi diktatúrában viszont ne volt így.

2. ettől még egy modern seregben valóban lehet rendet tanulni. És mivel minden katona önkéntes teljesen más a hozzáállás is.

Lázártól korrekt, hogy elveszi a budapesti fejlesztési pénzeket és a vidéknek adja. Köszönjék a Momentumnak, majd ők adnak fejlesztési pénzt a kormány helyett. Mindennek kövezkezményei vannak, ez a kormány figyelmeztetése, ha Budapest 2018ban lázadozni akar, akkor utána is ilyesmire számíthat.

murray 2017.02.27. 07:55:31

Ugyanazon mentem át 25 éve mint a cikkíró. Pestiként bevittek, ott szembesületem a borsodiak és a tirpákok gyűlöletével. Egy életre megtanultam mi a borsodi .. mondjuk én a nyóckerből jöttem így megmondtam a parasztoknak hogy ezt így ne.. repült rá a pokróc a tirpák gyerekre aki kinézett magának..aztán ütöttem mint a lovat.

szopás volt a katonság de alázatra tanított és férfiként szereltem le.

hűlyeség ez a pest -vidék ellentét. feljönnek hozzánk a rokonok. az autómmal ki kell állnom at utcára mert ugyebár pesten minden autót ellopnak.

első 3 nap: "jaj könnyű nektek pesten"
4. nap: jaj menjünk már haza.

Stenonis 2017.02.27. 08:10:08

@dunántúli gyerek:
Nem korrekt.
Azok a fejlesztések úgy szerepeltek a pályázatban, hogy azokat olimpiától függetlenül is meg kell építeni.

Vagy ezek szerint a pályázatnál hazudtak és csak mézesmadzag volt az egész?

has 2017.02.27. 08:13:36

@Nzoltan: Meg lógásra, lopásra, ivásra, dohányzásra, narkózásra. Csupa hasznos dolog.

Netuddki. 2017.02.27. 08:21:56

Kár volt ezt a katonadolgot bedobni. A hozzászólások 90%-a ezzel foglalkozik, nem a lényeggel.

A felvetésre meg, igen, "ezek" bűnözők, tudatosan alkalmazzák a jónép megosztására a tudomány eredményeit.

dunántúli gyerek 2017.02.27. 08:24:37

@Stenonis: Valóban meg kell építeni azokat a dolgokat, valamikor. Innentől, hiszen Budapest nem állt egy emberként az Olimpia mellé, úgy tünik Budapestnek nem sürgősek ezek a fejlesztések.

Ami nagyszerü, hiszen a vidék is fejleszteni akar.

Netuddki. 2017.02.27. 08:28:53

@dunántúli gyerek: Nagyon sok településen nincs még megoldva a szennyvízkezelés. Önerőből soha nem is lesz. Mégis kinek a felelőssége, hogy egy csomóan a felszíni vizeket szennyezik?
De azért rendezzünk Budapesten zolinpinát, ja. Szivárványszínű karikákkal.

kvadrillio 2017.02.27. 09:10:10

Van már infláció

NU, EHHEZ ADOTT ORBÁN 1,6 %-OT A NYÖGDÍJASOKNAK ? :o)))))BAZDMEGORBÁN !!!

A sertéshús ára 10%-kal nőtt, a cukoré és az üzemanyagé egyaránt 15-15%-kal. A baromfihúsé 16%-kal csökkent.

___________________________________________________blokkk.com

2017. januárjában a fogyasztói árak átlagosan 2,3%-kal magasabbak voltak, mint egy évvel korábban. Ebben az időszakban a legnagyobb mértékben a járműüzemanyagokat is tartalmazó egyéb cikkek és a szeszes italok, dohányáruk drágultak.

2017. januárjában 2016. januárhoz viszonyítva - egy év alatt - az élelmiszerek ára 1,4%-kal emelkedett, ezen belül a cukoré 15,3, a sertéshúsé 9,6, a sajté 4,6, az idényáras élelmiszereké (burgonya, friss zöldség, gyümölcs) 3,5%-kal. A baromfihús ára 16,4, a tojásé 5,0%-kal csökkent. Átlag felett, 6,9%-kal drágultak az egyéb cikkek (gyógyszerek, járműüzemanyagok, valamint a lakással, háztartással és testápolással kapcsolatos, valamint kulturális cikkek), ezen belül a járműüzemanyagokért 15,2%-kal kellett többet fizetni.

A szeszes italok, dohányáruk átlagosan 2,5, a szolgáltatások 1,4, a ruházkodási cikkek 1,0%-kal drágultak. A háztartási energia ára kismértékben, 0,1%-kal nőtt. A tartós fogyasztási cikkekért 0,4%-kal kevesebbet kellett fizetni.

2017. januárjában 2016. decemberhez viszonyítva a fogyasztói árak átlagosan 0,4%-kal nőttek. Az élelmiszerek 0,6%-kal drágultak, ezen belül az idényáras élelmiszerek 6,6, a sajt 2,2, a sertéshús 1,6, a kenyér 1,5%-kal.

A baromfihús ára 12,9, a tojásé 5,6, a tejé 4,3%-kal csökkent, aminek e termékek áfakulcsának csökkentése volt az oka (januártól 5%- lett az áfakulcsuk). A legnagyobb mértékben az egyéb cikkek ára emelkedett (1,7%-kal), ezen belül a járműüzemanyagoké 3,3%-kal.

Átlag felett, 0,9%-kal drágultak a szeszes italok, dohányáruk. A háztartási energia és a tartós fogyasztási cikkek ára kismértékben, 0,1%-kal nőtt. A szolgáltatások ára 0,2%-kal mérséklődött. A ruházkodási cikkekért 2,5%-kal kevesebbet kellett fizetni.

(KSH, 2017. február 14.)

kvadrillio 2017.02.27. 09:16:03

Mi halunk meg a leghamarabb a régióban
február 26. 13:30 - szerző: Barát József
A magyar egészségügyi rendszer már nemcsak Közép-, de Kelet-Európában is a leggyengébben teljesítők közé került. Ezt mutatja a közelmúltban publikált európai egészségügyi fogyasztói index (EHCI), melyet a svéd Health Consumer Powerhouse kutatói állítanak össze. Magyarország tavaly óta három helyet csúszott lefelé: a 35 vizsgált ország közül a 30. helyre kerültünk, már csak Lengyelországot, Albániát, Bulgáriát, Montenegrót és Romániát előzzük meg. Az összképet az sem javítja lényegesen, hogy a hazai egészségügy listavezető lett a kötelező védőoltások rendszerének működtetésében és az ország kiemelkedő pontszámot kapott az iskolai testnevelésórák számára is.

OPTIMIZMUS OLVTÁRSAK !!!

LESZ OLIMPIA 2019-BEN.......MACCABI ZSIDÓ OLIMPIA !!! LEHET MAJD DRUKKOLNI A SOK SZÉP ELKÉSZÜLÉT STADIONBAN ! HAJRÁÁÁÁ %!!!!! :)

gyurmicsek 2017.02.27. 09:23:49

Szerintem az volt értelmetlen, hogy politológián végeztél :)

kvadrillio 2017.02.27. 09:25:06

Budapest rendezi a 2019-es Európai Maccabi Játékokat (GALÉRIA)
Publikálva: 2015.11.15 Frissítve: 2015.11.15

Óriási magyar sportdiplomácia siker.

Bázelt megelőzve, Budapest nyerte el a 2019 nyarán sorra kerülő, „Zsidó Olimpia” néven is ismert Európai Maccabi Játékok rendezési jogát.

Az Európai Maccabi Szövetség négynapos budapesti kongresszusának zárásaként, a budapesti Marriott Hotelben, a két kandidáló város bemutatta pályázatát, és a szavazati joggal rendelkezők a magyar főváros mellett tették le a voksukat.

A prezentáció legmegejtőbb pillanata az volt, amikor a bemutatót vezető Winkler Nóra, a színpadra szólította az ötszörös olimpiai bajnok tornásznőt, Keleti Ágnest. A konferencián résztvevők felállva ünnepelték a 94 éves Ági nénit

2013-ban, a 19. Maccabi Világjátékokon Jeruzsálemben, már 42 sportágban, 77 országból, 8919 sportoló vett részt a játékokon, ezzel – a résztvevők számát tekintve – az olimpia és a futball-világbajnokság után, a világon a harmadik legnagyobb sportrendezvénnyé nőtte ki magát az esemény. 2013-ban, a 78 fős magyar csapat a 9. helyet szerezte meg az éremtáblázaton, négy arannyal, öt ezüsttel és tizenegy bronzzal.

A 2015-ös berlini Európai Maccabi Játékokon hazánk a nyolcadik helyen zárt, 7 arany-, 8 ezüst- és hét bronzéremmel.

A kormány, Budapest Főváros Önkormányzata valamint a Magyar Olimpiai Bizottság is támogatta a 2019-es budapesti Európai Maccabi Játékok megrendezése érdekében benyújtott pályázatot. A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a Maccabi Vívó és Atlétikai Club, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége és a Magyar Testgyakorlók Köre Budapest közreműködésével közösen létrehozott pályázati elkészítő bizottság munkájának eredményeire támaszkodva a pályázat sikere esetén az MTK-n keresztül – a Maccabi VAC, a MAZSIHISZ és az MTK által – a játékok szervezésére és lebonyolítására létrehozott társaságnak legfeljebb 2,1 milliárd forintot biztosít a kormány a nagyszabású rendezvény előkészítésére és megrendezésére.

A 2019-es Európa Maccabi Játékokat július 29-e és augusztus 7-e között rendezik Budapesten.

„Különleges eseménynek lehetünk 2019-ben házigazdái, amely mérföldkőnek tekinthető a hazai zsidóság életében, ugyanakkor Budapestnek és Magyarországnak is kiemelkedős sporteseménye lesz, ahol több ezer sportoló fogja összemérni tudását. Ráadásul mindössze pár nap telt el azóta, hogy Budapestet Európa sportfővárosának nyilvánították éppen 2019-ben. Az esemény ugyan csak tíz napos, de nekünk ez sokkal többről szól, a magyar zsidóság jövőjének meghatározó eseményét szeretnénk megrendezni, amely rengeteg magyar zsidó fiatal számára mutatja meg, hogy a sport hogyan tanít egyszerre fegyelemre ugyanakkor nyújt önfeledt pillanatokat” – mondta a szavazás eredményének ismeretében Jusztin Ádám, a hazai Maccabi VAC elnöke, a magyar pályázat vezetője.

A Játékokon közel 2.500 sportoló részvétele várható, ezzel hazánk legnagyobb sporteseménye lesz 2019-ben.
Európai Maccabi Játékok - 2019

Európai Maccabi Játékok - 2019
CÍMKÉK: Keleti Ágnes, Maccabi VAC, Európai Maccabi Játékok

gyurmicsek 2017.02.27. 09:28:34

Aki később vezető beoszásba kerül igenis profitál a katonaságból, mert átérzi, hogyan kellene bánni a kis emberekkel, akik kiszolgáltatottak az ő dontéseivel szemben.
Aki meg tanult belőle, az reménytelen.

histar007 2017.02.27. 09:28:38

Sikerült felemlegetni a népi-urbánus ellentétet? Lassan 100 éves a sztori nálunk, máshol még ennél is több.
A kötelező sorkatonaság nálunk olyan volt mint a kommunizmus maga: leírva szép, megvalósítva tragédia.
Amúgy a Olimpia törléssel a Fidesz újrakalkulált: hol lehet több szavazatot nyerni ezzel. BP-n továbbra sem tarolnak, viszont azokat a szvazatokat már nem tudják elbukni. Viszont itt lett 1000 milliárd aminek egy részét bárkinek fel lehet ajánlani.
Ha úgy tetszik a Momentum adott 1000 milliárdot a Fidesznek ígérgetésre. Ekkor Orbán Viltor ismét kér egy kávét. A nagyon sokadikat.

gyurmicsek 2017.02.27. 09:29:24

Helyesen: Aki meg nem tanult belőle, az reménytelen.

gyurmicsek 2017.02.27. 09:31:03

@histar007: Ha nem lenne szimpatikus a kommunizmus nem szavaznának a Fideszre az emberek....
Pont az tetszik nekik, hogy majd ők jól megmondanak mindent.

kvadrillio 2017.02.27. 09:32:17

DÁJCSTOMPIKA SE VÉLETLENÜL KAPOTT MTK STADIONT...UGYE ! :)
Deutsch beindult, stadion után sportparkot akar
Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 02. 16. 08:56

2
21

Már ki is írták a tervpályázatot.
HIRDETÉS

Tervpályázatot írt ki a Magyar Testgyakorlók Köre (MTK) a budapesti Kerepesi úti Sportpark fejlesztésére. A pályaművek díjazására és azok megvételére 33 millió forintot akar fordítani a sportklub – írja a Napi.hu a Közbeszerzési Értesítő alapján.

A felhívás szerint a fejlesztés célja, hogy a sportpark helyet adjon

a 2019. évi Maccabi Európa Játékok központi rendezvényeinek, sportversenyeinek, kulturális és közösségi programjainak.

A pályaművek benyújtási határideje április 14. A pályamunkákkal szembeni követelmények közé tartozik – egyebek mellett – a karakteres, városképet meghatározó arculat, az alkalmazkodás a környezeti feltételekhez, az energiatudatosság, az alacsony üzemeltetési költség.

A tíznapos esemény után a létesítmények főleg az utánpótlás-nevelést szolgálnák.

Mint korábban megírtuk, az már korábban eldőlt, hogy Budapest rendezheti a 2019-es Maccabi Európa Játékokat, a földrész legnagyobb zsidó sporteseményét. A magyar pályázat a szavazáson Bázel városát múlta felül. A játékokra mintegy 2500 sportolót várnak.

Az esemény szervezésére a kormány korábban 2.1 milliárd forintot ígért, és az is eldőlt, hogy a sportesemény miatt veszi meg az állam az egykori gumigyár Kerepesi úton álló telkét (a 2024-es olimpiának is kijelölt versenyhelyszíne a Népstadion és környéke – a szerk).

A sportpark előtt az MTK kapott egy új stadiont, a Deutsch Tamás klubelnökkel együtt avató Orbán Viktor pedig akkora füttykoncertet, hogy alig tudta elkezdeni a beszédét.

konrada 2017.02.27. 10:12:26

...katonaság? A ...som se tudja...
Amikor benne voltam közállományúként, utáltam, mint a s..rt.

...viszont mikor látom, hogy a mai 20-30 éves gyerekek? szinte arra sem képesek, hogy kitöröljék a saját feneküket, alig képesek megoldani random felmerült problémákat, nem tudják kezelni a csoport helyzeteket, elviselni a minimális korlátozást is, sok esetben nincsenek tisztában a közösségi élettel, és az önkontrollal is komoly problémái vannak...

...akkor viszont sajnálom, hogy nincs olyan közösség - ha már a család erre nem volt képes - mely ezeket a minimumokat megtanítsa nekik...

(...s tudom, hogy az én anyukám, de hát pont erről beszélek...)

dunántúli gyerek 2017.02.27. 10:14:04

Köszönjük Orbánnak, Andy Vajnának és a Nemzeti Filmalapnak az újabb csodás magyar sikert, az újabb magyar Oscar-díjat.

Ebből is látszik, hogy ha a filmtámogatásokat szakmai alapon ítélik oda, nem lopják el azonnal az utolsó fillérig, mint az álbaloldali álliberális álértelmiség, akkor egy ilyen kis nemzet is óriási sikerekre képes. A helyünk a legnagyobbak között van. Hajrá Magyaország, Hajrá magyarok!

kerecsen2010 2017.02.27. 10:25:34

Ez a Budapest-vidék ellentét először általános iskolában jött szembe velem, jászsági tábor keretében, aztán gimnáziumi osztálykiránduláson (Miskolc, persze). Nem nagyon értettem, de azóta az a véleményem, hogy ezt a vidékiek generálják, valamiféle kisebbségi komplexusból, közben kompenzálnak, hogy azok a puhány pestiek, bele is halnának abba, amit egy rendes vidéki gyerek félkézzel megcsinál minden nap. És ez az egész a románok kisebbségi komplexusára hajaz, Erdély és a magyar kisebbség viszonyában. Amihez jól passzol az is, hogy Romániában is Erdélyben van teljesítmény meg GDP termelés. Itt meg Pesten és közvetlen környékén jön létre a GDP 40%-a. Szóval, felőlem vigye Orbán az olimpiára szánt ezermilliárdokat vidékre (mindegy, hol lopják el), csak hagyja itt azt, amit mi termelünk meg. Simán meg lehetne belőle valósítani minden értelmes közlekedés-fejlesztést, és jutna egészségügyre meg oktatásra is. Mert itt azt a 40%-ot a lakosság 20%-ára kellene elkölteni.

dunántúli gyerek 2017.02.27. 10:28:58

@kerecsen2010:' Itt meg Pesten és közvetlen környékén jön létre a GDP 40%-a. Szóval, felőlem vigye Orbán az olimpiára szánt ezermilliárdokat vidékre (mindegy, hol lopják el), csak hagyja itt azt, amit mi termelünk meg.'

Tekintve hogy a pesti multiknál dolgozók 2/3-a vidéki, aki azonnal költözik ki a városból, amint megvan rá a pénze, ez eléggé vicckategóriás kijelentés.

Burpi Turpi 2017.02.27. 10:34:57

@dunántúli gyerek:" Az Oscar-díj shortlistre, azaz a legjobb tíz közé kerülése után a Filmalap megkeresésére pályáztak és a marketingköltségekre 20 százalék önrész felmutatásával 1,4 millió forintot kaptak."

ok kösz.

dunántúli gyerek 2017.02.27. 10:51:57

@Burpi Turpi: A Filmalap pénzéből készült maga a film is, okoska.

Tajgetoszvagybazmeg 2017.03.03. 11:56:27

@Nzoltan:

Ez így van, de ettől még az a sorkatonaságon alapuló haderő, amit 50 évig sikerült üzemeltetni Magyarországon. De nálunk soha nem lesz svéd vagy svájci típusú hadsereg (se).
süti beállítások módosítása