Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

A CEU az nyugat?

2017. április 01. - A Polgi

ceu.png

Hetente néhány alkalommal focizni járok. Ötven felett már oda kell figyelni a testalkatra főleg akkor, ha hízásra hajlamos valaki, de akkor is ha nem. Focis társaim között van mindenhonnan érkező ember. Van kocsmáros, mérnök, vállalkozó, pedagógus. Soha eddig nem volt téma, így azt nem tudom, hogy kinek mi a politikai nézete. Az öltözőben a következő beszélgetés zajlott le:

Pista: Mondja már el nekem valaki mi a szar ez a CEU balhé? Ez a CEU nem is magyar név. Mi a lófasz ez?

Feri: A CEU a Közép Európai Egyetem rövidítése.

Pista: Ja, hát azt hallom a tévében, hogy egyetemi szabadság elleni támadást csinál a kormány, mert csalnak a Soros egyetemen.

Feri: A Soros György alapítványa alapította az egyetemet 1991-ben. Olyan fideszes politikusok is oda jártak, mint a szóvivő Kovács Zoltán.

Pista: Gondoltam, hogy zsidó tőke van benne. Magyarországon azt tanítson egy egyetem, amit a kormányzat mond! Nehogymá a zsidók mondják meg azt, hogy mit.

Feri: Nem erről van szó. A sötét középkorban a földesurak lenézték a kereskedőket, bankárokat, tanítókat. A föld volt minden gazdagság és hatalom forrása. Az akkor Európába települő zsidók észrevették ezt a piaci rést, kb úgy mint az MDF szétesését követően kialakult politikai vákuumot a keresztény jobboldalon az addig liberális fideszes vezetők. Betüremkedett oda mindkettő! A zsidók pénzváltók lettek, vagy kereskedők, orvosok, esetleg elkezdtek tanítani. Az idő múlásával már nem a mezőgazdaság lett a nagy szám, hanem az ipar. A földesurak nem hittek ezekben a csodákban. Ragaszkodtak földjeikhez, kiváltságaikhoz. Csak néhányuknak volt fontos az oktatás, a haladás. Gondolj csak Széchenyire aki Tudományos Akadémiát alapított. Néztek rá a nemesek, mint valami elmebetegre.

Pista: Be is dilizett. De ne tarts nekem történelemórát!

Feri: Bocs öregem. Rövid leszek. Az úgynevezett értelmiségi réteg ezekből a lenézett, ma már polgárinak mondott foglalkozásokból alakult ki sok száz év alatt. És akkor jöttek Orbán és társai, akiket ez, a jellemzően pesti értelmiségi réteg soha nem fogadott be. Azt mindenki tudja, hogy törekvő és sértődékeny ember a mi Viktorunk: Ha nem fogadtok be, akkor mentek a picsába! Majd én csinálok új értelmiségi réteget.

Ez zajlik most! Földig rombolni mindent, majd újat építeni, de már a mi szabályaink szerint. Ezért megy a CEU-nak a földbe döngölése, vagy az általános iskolai oktatás lebutítása is. A gáz az, hogy Orbánékban a paraszti származás miatti, évszázadok kódolta földéhség benne maradt. Nézd csak meg Lévai Anikó, vagy a Mészáros Lőrinc földszerzéseit! Két lovat egy seggel meg nem lehet megülni! Ezt minden tanult ember tudja, ugyebár..

Jóska: De mikor fognak ezek elhúzni a francba?

Feri: Ismered a szöveget ugye? "Ne félj, pajtás, nem tart ez örökké, 150 év alatt sem lettünk törökké!"

ceu_student.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr812393587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hhh. 2017.04.01. 16:32:10

Hát, te hülye vagy fiam. 1-es.

ostvan1 2017.04.01. 17:34:58

Jó poszt, mert - ha így történt - az élet írta. Én is futottam már szinte pont ilyen helyzetbe (ott nem én voltam a Pista).

conchita wurst 2017.04.01. 17:42:45

'A Soros György alapítványa alapította az egyetemet 1991-ben. Olyan fideszes politikusok is oda jártak, mint a szóvivő Kovács Zoltán.'

Csak nem Budapesten alapította, hanem Prágában. Ahonnan kirúgták a CEU-t.

''It was originally located in Prague, but because of "political and financial conflict between its founder and Czech government"[5] represented by Vaclav Klaus it moved to campus in Budapest.''

en.wikipedia.org/wiki/Central_European_University

Erről gondolom nem volt szó az öltözőben.

dunántúli gyerek 2017.04.01. 17:45:02

Hogyan lehet a CEU a világ legjobb egyeteme meg a legértelmiségibb magyar egyetem, AMIKOR ODA BÁRKIT FELVESZNEK? Mármint aki ki tudja fizetni?

Jakab.gipsz 2017.04.01. 17:53:46

Bocs fiuk a zsidók meg a tudomány, beszélni sem tudtak csak számolni, (kamatot amit tiltott a katolicizmus) ezért lettek ateisták és persze nagyon-nagyon modernek. Ezek szerint nem nekünk kell elhúzni a francba. Nem hoztunk senkit sem rabszolgaszállító hajón magyar országra és nem is kereskedtünk rabszolgákkal, akinek ez nem tetszik na azok húzzanak el.

Pipas 2017.04.01. 18:14:44

Remélem lesz napirajz is arról, hogy mennyire hálásnak kellene lennünk a z sidóknak, személy szerint a soros gyuri bácsinak, aki megpróbál egy kis marxizmust importálni az országba, hátha az oroszok után majd megjön a kedvünk.

És tényleg, kéne még pár cikk arról, hogy miért a külföldi csilliárdos marxista zsidóknak kellene hinnünk ahelyett, hogy az általunk megválasztott embereknek hinnénk... mindig megynugszom amikor ilyenek olvasok.

Ha lehetne írjatok majd még cikkeket arról, hogy a magyar kormány büdös parasztokból áll és a zsidók mennyivel okosabbak! Sokat segít majd a választásokon, sokkal könnyebben eldöntjük kire szavazzunk. :D

Aki nincs velünk az SOROSBÉRENC 2017.04.01. 18:29:55

Nevetseges, hogy valami engely nelkul mukodo KAMU egyetem miatt folyik a fesztival.
A CEU-t be kell zaratni, es felejtsuk el ezt a faszsagot.

vajdasagi 2017.04.01. 18:42:03

A CEU egy jó egyetem. Igyekezni kell, hogy a BME, a Corvinus és az ELTE jobbak legyenek. Ennyi. De persze hogy a francba lehetnek jobbak, ha kancellár nevű mamelukokat nevez ki az élükre a kormány.

dunántúli gyerek 2017.04.01. 19:28:48

@vajdasagi: Össze sem lehet hasonlítani az egyetemi alapképzést nem nyújtó, bárkit felvevő, fizetős CEUt a magyar topegyetemekkel, amik - legalábbis a népszerü karokon - kiválogathatják a diákokból a krémjét.

Pop40 2017.04.01. 19:50:13

@dunántúli gyerek:

Ja. Azokkal a topegyetemekkel, amikről (még ha nem is feltétlen az ő hibájukból) soha senki még csak nem is hallott külföldön.

Persze Vitya segglyukában biztos nincs ezzel se gond.

Pop40 2017.04.01. 19:54:52

@Pipas: "Ha lehetne írjatok majd még cikkeket arról, hogy a magyar kormány büdös parasztokból áll és a zsidók mennyivel okosabbak! "

Erről 2 agysejt felett nem kell cikk. Elég megnézni egy Kósát, egy rezsiszilárdot, meg pár hasonló bugris majmot, és nincs is több kérdés.

"Sokat segít majd a választásokon, sokkal könnyebben eldöntjük kire szavazzunk. :D"

Igazából ez se kérdés, büdös paraszt lévén nyilván a büdös parasztokra szavazol. Hogy kitűnően tudnak lopni is, az meg már csak hab a tortán.

Pop40 2017.04.01. 20:01:52

@conchita wurst:

Tudom, Habonyék biztosan extra órabért fizetnek a szombati túlórára, csak sajna a helyzet ettől még az, hogy bármennyire is vért izzadnak az oktatásellenes tolvaj komcsi fideszesek, a CEU-t tárt karokkal várják mindenhol. 2 nap alatt kapott 3 ajánlatot, és ez csak az, amiről én hallottam.

Ehhez képest az, hogy a cseheknél mit cirkuszolt a Klaus nevű faszfej (aki az Orbán nevű magyar faszfej cseh megfelelője) pont senkit nem izgat.

Pech.

De legalább megdolgozol a pénzedért, tolvaj komcsi fideszes. Amit nem loptok el, azt tönkreteszitek.

dunántúli gyerek 2017.04.01. 20:09:19

@Pop40: A magyar topegyetemek sorrendben: Szeged, ELTE, BME, Corvinus

A CEU a listán sincs rajta: www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2016

vajdasagi 2017.04.01. 21:45:29

@dunántúli gyerek: Én a gyrekeimet nem a CEU-ra küldtem, hanem magyar top-egyetemekre. De ezeknek jól jön a CEU mint konkurrencia. Nem úgy kell legjobbnak lenni, hogy a nálunk jobbakat elüldözzük innen. De te ezt honnan is tudnád? Meg miért is érdekelne titeket, hogy mi a Haza érdeke?

dunántúli gyerek 2017.04.01. 22:00:10

@vajdasagi: Mitől lenne a CEU jobb, mint a magyar egyetemek?

Sok magyar egyetem van a listán, CEU nincs: www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2016

De a cél nem az elüldözés hanem Soros támadása.

Pipas 2017.04.02. 08:29:26

@vajdasagi: "Én a gyrekeimet nem a CEU-ra küldtem, hanem magyar top-egyetemekre. De ezeknek jól jön a CEU mint konkurrencia."

A gyerekeidet nem "küldheted" a CEU-ra, mert ott nincs is alapképzés. Amúgy meg jellemző, hogy te "küldöd" a gyerekeidet egyetemre, mint egy zsarnok 19. századi szülő. :(

vajdasagi 2017.04.02. 09:55:16

@Pipas: Tudod, nemcsak alapképzésre járhat manapság az, aki boldogulni akar. Van ám tovább is.

De persze honnan is juthatnál te ilyen gondolatra. Ahhoz, hogy Orbán seggét nyalja valaki, ahhoz ennél sokkal kevesebb képzettség is elegendő.

Mit ártott neked Magyarország, hogy te ennyit próbálsz ártani a Hazának? Megéri ezt pénzért? Vagy olyan buta vagy, hogy nem is érted a kárt, amelyet okozol? Lehet ilyesmit meggyőződésből csinálni? Számomra ez elképesztő.

Pipas 2017.04.02. 10:27:28

@vajdasagi: "Tudod, nemcsak alapképzésre járhat manapság az, aki boldogulni akar."

Micsoda ovis stílusod van öregem! Akkor most azt meséld: amikor a gyerekeidet "egyetemre küldted", akkor már volt BsC-jük? Mert arról volt szó, hogy küldhetted volna a gyerekeidet a CEU-ra vagy nem.

vajdasagi 2017.04.02. 14:39:06

@Pipas: Azért van az ovis stílus, mert vagy ovis szinten mozogsz, vagy a Haza ellen dolgozol. Az elsőhöz igazítottam a neked írt kommentemet, mert a másik opció esetén börtönben a helyed, mint fizetett trollnak, aki elárulja a hazáját valami anyagi ellenszolgáltatásért.

Rövidebben: vagy hülye vagy, vagy gazember.

A Birca legalébb nem is magyar, hanem bolgár, és ő úgy képviseli itt a Putyin nevű gazdája érdekeit, hogy nem a saját hazája vesztét próbálja okozni kommentekkel, hanem Magyarország meggyengítésén fáradozik. De te mintha itt élnél. Miért kívánod te Magyarország vesztét?

A kérdésedre válaszolva: igen, amikor posztgraduális képzésre íratkoztak (és fel is vették őket), akkor már volt BSc.-jük. De nem látom, hogy ennek milyen relevanciája van. Csupán terelni próbálsz.

Pipas 2017.04.02. 16:37:04

@vajdasagi: Na jó, most már kopj le, jó?

vajdasagi 2017.04.02. 21:57:54

@Pipas: A legfontosabb kérdésre nem válaszoltál: miért kívánod te Magyarország vesztét?
süti beállítások módosítása