Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Rossz társaságba keveredtünk?

2017. május 18. - A Polgi

bad_people.jpg

Vajon probléma az, hogy Orbán miniszterelnök néhány rossz hírű fiúval fotóztatja magát? Na ne azokra a pernahajderekre gondolj, akik kővel dobálják a repülőket, hanem a Kelet erős embereire. A belorusz Lukasenkora, az orosz Putyinra és a török Erdogánra és mindez a kommunista Kínában történik.

Szerintem nem a fotózással van gond, hanem azzal a dumával, amit nyilatkozott a miniszterelnök. Idézem: "A globalizáció régi modellje véget ért, a világ egy tekintélyes részének elege lett abból, hogy fejlett országok kioktatják például emberi jogokból, piacgazdaságból."

Ezt szokta megfejelni azzal a marhasággal a miniszterelnök, mikor a nyugati világ végéről beszél, néha hivatkozva Fukuyamára is. Nincs annál gennyesebb dolog, mikor a politikus kiragad egy szövegrészt a tartalomból és azt saját szája íze szerint formálja. Fukuyama 1992-ben megjelent: „A történelem vége és az utolsó ember” című kötetében valóban a nyugati civilizáció hanyatlásáról ír, de azt is hozzáteszi, hogy a ma ismert nyugati civilizáció kialakulása 300 évig tartott és a hanyatlása is hozzávetőlegesen ennyi tart majd. Ha a ma ismert magyarországi férfi átlagéletkort tekintem (65,3 év), akkor nagyon magasról teszek arra, hogy 5 emberöltővel később majd a keleti országok lesznek a világgazdaság vezető hatalmai. Ha a nyájas olvasó azt gondolja, hogy a keleti nyitás egy vadiúj politikai termék, tévedni tetszik. Már két éve kiírt a kormányzat új légi desztinációk megnyitására szolgáló pályázatot olyan helyekre, mint pl. Kazahsztán, Azerbajdzsán, vagy legújabban Macedónia. A pályázat szerint (amit a Wizzair nyert) tök mindegy, hogy üres, vagy tele van a gép, a kormány kifizeti a légitársaság hasznát.

A politikában nincsenek véletlenek. Vajon ebben mi lehet a mögöttes szándék?

Azerbajdzsánban örökletes elnöki rendszer van. Alijev apukát az az Alijev fiú követte az elnöki székben, aki saját feleségét nevezte ki alelnöknek. A dinasztiaalapítás máshol is szokás, hiszen Nazarbajev kazah elnök a lányát nevezte ki kormányfőhelyettesnek. Mecedóniában pedig a jobboldal szerint Soros György az albánok kezére játszaná az országot. Ismerős sztori ugye? Azerbajdzsánban, vagy Kazahsztánban egy olyan Potyemkin városba visz a repülő, ahol az olaj rohadtul pörgeti a gazdaságot. Az olajbizniszből egymást váltják az üvegpaloták és a felhőkarcolók. A felületesen gondolkodó turista azt gondolja: teljesen fasza dolog az erős kéz politikája. A demokrácia drága, bonyolult, meg minek is! Itt ez a város. Oké, hogy lop a kedves vezető és családja, de jut is, marad is. Milyen csilivili itt minden. Két nagyon fontos dologra szeretném felhívni a figyelmet! Az első, hogy nézzenek a színfalak mögé! Menjenek ki a külvárosba, vagy utazzanak vidékre és megismerik az ország igazi arcát. A második pedig az, hogy Magyarország nem bővelkedik nyersanyagokban. Nincs olcsó olaj, vagy földgáz. Az a tudás van a magyar emberekben, amit teljes gőzzel próbál leépíteni a kormány. Egyetemeket zár be és jobbágyképzőket nyit meg, amit szakképző iskoláknak nevez el. Szóljon már valaki a kormányosnak, hogy rossz az irány, közeledik a jéghegy. A mai napon már elértünk egy törmeléket.

Az EU-ban elkezdték tárgyalni a magyar kormány szavazati jogának felfüggesztését. Három magyar törvény visszavonására is felszólítottak! A határozat szerint Magyarországon rendszerszintű fenyegetés éri a jogállamiságot a korrupció mértéke és a demokratikus intézményrendszer leépítése miatt. Addig kell változtatni, ameddig ki nem basznak minket az EU-ból. Higgyétek el, onnan már nem leszünk érdekesek egy keleti „barátunknak” sem. Egy lepukkant, saját lábát lefosó trójai falóként maradunk egyedül.

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr712512571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sírjatok 2017.05.18. 16:26:37

Köztudott, hogy az oroszokkal, kínaiakkal csak a németeknek, amerikaiaknak szabad üzletelni, ha bárki más teszi, akkor az Európa elárulása és a diktatúrákkal való kokettálás.

jajhagyjukmár... :D

szdan 2017.05.18. 16:30:59

Hát a legrosszabb társaság amibe ma Magyarország kerülhet az az eu. Élén az olyan agament pszichopaták és muszlimok irányította országokkal mint germanisztán, svéd kalifátus, stb...

nemecsekerno_007 2017.05.18. 17:52:10

USA - Szaud-Arábia - olaj - fegyver - emberi jogok
süti beállítások módosítása