Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Röntgengép helyett külföldi stadion?

2017. augusztus 21. - A Polgi

stadion.jpg

 

Magyarország államformája stadion? Különben mi lehet a magyarázata annak, hogy már külföldön is stadionokat épít a kormány a mi pénzünkből?

Talán azért, mert menthetetlennek ítélték a magyar focit? Persze, a felismeréshez az is kellett, hogy a félszázadiknál is rosszabb helyen álló válogatottunk mellett a havi többmilliós fizetésű játékosokat felvonultató, pénzzel legjobban tömött klubcsapatok is úgy zúgjanak ki a nemzetközi kupákból, mint amikor a cirmost kitessékelik az udvarra, hogy végezze el ott a nagydolgát.

Vagy esetleg az a gond, hogy néhány oknyomozó egyre inkább eredményesen tárja fel a közpénzherdálást, a korrupciót. Ideje volt hát új „vadászmezőket” keresni: nosza, kivitték a határon túlra (is) a focimutyit. Eszék, Topolya, Csíkszereda, Munkács, Komárom, Dunaszerdahely: összesen több mint tízmilliárdos magyar eredetű KÖZpénz az ottani focistadionok építésére, felújítására! A szlovák kormánytól támogatást nem kapó révkomáromi polgármester örömkönnyeket hullatott, amikor a Magyar Közlönyből értesült, hogy kapnak majdnem kétmilliárdot a magyar államkasszából stadionra.

Adakoznak tehát a sajátként kezelt közösből hazánk nagyjai külföldre is. Magyarkodva persze, mert úgy el lehet rejteni a lényeget. Mert ne tévedjünk: a melldöngető, álhazafias, népnemzeti mélymagmagyar szív fölött néhány centivel lévő agyban leginkább az önös érdek munkál. Ahogyan annak inverzét látjuk is az (ismét testvéri) oroszokkal bizniszelő atomos, vagy metrós példán. Majd a mi kutyánk kölyke kapja meg egy kis kunkorral a határon túli stadionépítkezéshez adott pénzt is. Amiből – ugyanúgy, mint itthon – lehet egy kis pótmunka, egy kis túlárazás. Aztán lehet belőle visszacsepegtetni (inkább önteni) pártkasszába, strómanok, haverok zsebébe. A közvetlen haszon mellett meg majd tavasszal az is kiderül: valóban lehet-e így megvásárolni a határon túli magyarok szavazatát. Hajlandó-e a romániai/szlovákiai magyar ember focistadionért cserébe beleszólni egy másik ország dolgaiba?

Egy valami miatt sajnálom leginkább, hogy a rezsimet uraló hatalmasságoknak nem sül le a bőr a képükről. Mert legalább abból lehetne focilabdákat gyártani…

 

ui.: Sződligettől pár kilométerre fekszik Vác, a Nemzet Sportvárosa. Amely egyébként magyar focibajnoki címmel is büszkélkedhet. A jelenleg másodosztályú csapatuk immár második éve a várostól távol kénytelen „hazai” bajnokijait játszani, mert az erre alkalmatlan stadionjukra egyelőre még TAO-forrás beszerzését sem engedélyezik, nemhogy állami fedezetet nem adnak. Tényleg kíváncsi lennék, hogy Vác országgyűlési képviselője, Harrach Péter, vagy az ott már lassan minden szöget ünnepélyesen felavató leendő képviselőjelölt Rétvári Bence, egyetért-e azzal, hogy Vác helyett külföldi stadionok építésébe önti a kormány a pénzünket?

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr5312769570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sZulamith 2017.08.21. 21:13:38

Hát igen a mi pénzünket. Erről megfeledkezik a kormány, mert mást se hallani, hogy a kormány ennyi, meg ennyi pénzt ad a határon túli magyaroknak.
Ekkora összegből micsoda kórházi koszt lehetne, mint a németeknél. Vagy nem kuncsorognának pénzt, az iskolába induló diákok felszereléséhez. Sőt az idősek otthona is valóban otthona lenne a kispénzű rászorulóknak.

vaffanculo 2017.08.21. 21:47:20

Ez a poszt ma 15:46-kor jelent meg, pontosan 6 órája. Nem látom a fityeszes bérkommentelő trollok mentegető kommentjeit. Történt valami? :)

VaradiJanos 2017.08.21. 22:16:09

Miért kéne bármit mentegetni? Mert egy indexes hülyegyerek leír vmit, attól az még nem tény.

ROTFL Manó 2017.08.22. 00:22:42

@VaradiJanos: Úgy gondolom, ha egy kormánydöntés megjelenik a Magyar Közlönyben, az már eléggé tény kell legyen. Azt már eléggé komolyan illik venni. Szerinted nem? Szerinted nem úgy van? Szerinted a kormány hazudik?
süti beállítások módosítása