Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Tényszerűen.

2019. április 20. - A Polgi

teny.jpg

 Magyarországon járt egy svéd statisztikus. Erre azért még senki nem kapja fel a fejét. A fickót Ola Roslingnak hívják és a tényalapú gondolkodásról szóló könyvének budapesti bemutatójára jött.

Na de mi a tény? Tény az, amit tudunk bizonyítani. Amiről ellenőrizhetjük, hogy igaz-e vagy hamis, így egy szintig bízhatunk benne. Még ettől a megállapítástól sem futunk a falnak.

Rosling alaptézise:

– mi emberek általában úgy látjuk, hogy az emberiség és a világunk helyzete nagyon rossz

– mert nem tényekre alapozzuk a gondolkodásunkat. Nem olyan rossz a világ állapota, mint amilyennek gondoljuk. Amikor reggel felkelsz, bekapcsolod a rádiót, a tévét, elolvasod az újságot és információkat szerzek a világról, olyan rengeteg rossz dologról értesülsz, hogy legszívesebben visszafeküdnék. Ha kimész az utcára és végignézed a plakáterdőt, pláne besokalsz. Migránsok, háború, terrorizmus, éhínség, természeti katasztrófák – csupa negatív benyomással találkozol, az idősebbektől ráadásul állandóan azt hallod, hogy régen minden jobb volt.

Ez valóban érdekes, de nálam nem ez csapta ki a biztosítékot. Volt Roslingnak egy mondata, amit jobb ha szó szerint idézek:

„A globális klímaszakértők szerint az átlaghőmérséklet a következő 100 évben…

  1. A) emelkedni fog B) nem változik C) csökkenni fog

Így szól a tesztkérdés, a helyes válasz pedig az A, amit Magyarországon a megkérdezettek 94 százaléka eltalált. Maguk tehát világbajnokok, ünnepelniük kéne! Talán, de ne hamarkodjuk el az ítélkezést! Érdekes lenne utánajárni, miért ilyen jók a magyarok ebben a kérdésben. Ha megnézzük, 20 százalékot vernek a svédekre, ami messze túl van a hibahatáron. Egyedül a hivatásos környezetvédők érnek el rendre ilyen magas találati arányt. Szoktam is mondani nekik, hogy már majdnem jobbak, mint a magyarok! Ilyenkor nevetnek, mert van egy sztereotípiájuk az országról, ami nem éppen arról szól, hogy egy elit tudástársadalom lenne”.

Jól értem? Tehát van egy olyan felszínes, általánosító vélemény a világban, miszerint ostobák vagyunk? Mi, akik 15 Nobel-díjast adtunk a világnak!? És akkor jön ez az átkozott svéd a tényekkel, miszerint a magyar Nobel-díjasokat három csoportra lehet osztani:

   - Magyar Nobel-díjasok (akkor kapták a Nobel-díjat, amikor Magyarországon éltek magyar állampolgárként, és a díjazott munkásságuk magyarországi tevékenységükhöz kötődik) (2 személy)

   - Magyarországon születtek, az emigrációban lettek Nobel-díjasok (iskoláikat és egyesek kezdeti munkájukat Magyarországon végezték, majd emigráltak, a Nobel-díjat külföldi állampolgárként kapták) (7 személy)

  - Nem Magyarországon születtek, de legalább az egyik szülő magyar származású (6 személy)

Ugye abban egyetértünk, hogy az elit - különösen a politikai elit - az aki formálja példamutatással, jogszabályokkal, kommunikációval, stb a társadalmat? A magyar politikát olyan remek emberek irányítják, mint pl. Német Szilárd. A magyar oktatást egy csődbe jutott csempekirály formálja. A magyar divatcsászárnők Rogán Cecilia és Orbán Ráhel. A magyar gazdasági elit csúcsán (nemstróman) Mészáros Lőrinc áll, aki saját bevallása szerint okosabb, mint a facebook feltalálója. Ha valóban ők formálják az emberek tudatát plakátokkal, bulvárcikkekkel, propagandával, akkor hogyan lehetséges az, hogy külföldnek az a megítélése, hogy napról – napra ostobább a magyar nép?

Nem rajongok Horthy Miklósért, de erre a kérdésre egy Horthy idézettel felelek: „vezető szerepre csak akkor igazán alkalmas valaki, ha generációkon át tisztességes, becsületes embernek nevelték”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr6814776548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Móg 2019.04.21. 10:52:49

Tényszerűen a sorsunkról kétmillió olyan ,,magyar" dönt akik hisznek a krampuszban.Aki országunkra tör.Hisznek a télapóban.Aki Viktor és megvédelmez.

midnight coder 2019.04.21. 11:15:00

@Móg: Tényszerűen, Afrika lélekszáma a 60-as évek óta megtízszereződött. Jelenleg 1.3 milliárdan élnek ott, baromira szar körülmények között. Ez utóbbi leginkább az előző ténynek köszönhető. Tény az is, hogy ezeknek a népeknek azért ma már van internetje, tévéje, és pontosan tudják, hogy mennyivel jobb itt az élet. Aztán az is tény, hogy a demográfusok előrejelzése alapján Afrika népessége 2050-ig duplázódni fog. Aztán az is tény, hogy abban a térségben erősen terjed az iszlám szélsőség, keveredve a remek helyi népszokásokkal, van ott Boko Haram, női körülmetélés üvegcseréppel és más hasonló remek dolgok. Aztán az is tény, hogy eme remek népesség már most is csak azért nem jön tömegesen Európába, mert pár illiberális állammal (törökök, líbiaiak) van egy elég törékeny megegyezésünk, hogy visszatartják az erre indulókat. Aztán az is tény, hogy nem csak a fehér ember rasszista, és hogy egy terület etnikai térképe elég könnyen változik, lásd Erdély és Trianon. És az is tény, hogy az az iszlamista kecskepásztor aki Európába jön a jólétért, nem fogja a vallását, értékrendjét, kultúráját kidobni az ablakon, és nem fog hipp-hopp beilleszkedni. Aztán azt is tedd hozzá, hogy a kibocsájtó államok többsége olyan, ahol a fehér embernek helyi kísérő nélkül annyira nem tanácsos az utcán mászkálnia. Sok helyen azzal együtt sem. Ha ezeket a tényeket szépen összerakod, már látod is a mumust. Persze a Kristály-Éjszakáig a zsidók sem hittek a mumusban...

Szalay Miklós 2019.04.21. 11:28:46

Egy tényszerű összefoglaló a globális problémákról, a felmelegedésről:

egyvilag.hu/temakep/078.shtml

És ha már a sztereotípiákat emlegetjük, ezt se hagyjátok ki:

egyvilag.hu/temakep/067.shtml

A hatalom meg definícó szerint a hataloméheseket vonzza - szóval azt még várhajuk egy ideig, hogy ne tisztességes, becsületes embek legyenek az igen ritka kivételek ezen a téren... Kellemes húsvétot mindenkinek!

Móg 2019.04.21. 11:30:04

@midnight coder: És ezen a tényen mit változtat,hogy naponta 117 ezerszer elmondják ,migráncs.
Mindeközben a fidesz a problémát{jól-rosszul}rendezni kívánó uniós egyezmények,határozatok egyikét sem szavazta meg.

midnight coder 2019.04.21. 11:31:08

"Ilyenkor nevetnek, mert van egy sztereotípiájuk az országról, ami nem éppen arról szól, hogy egy elit tudástársadalom lenne"

Ez mondjuk fordítva is igaz. Senki a világon nem gondolja, hogy a svédek egy elit tudástársadalom.
Van 17 Nobel-díjasuk, de ebből három béke, négy irodalmi, a többi pedig orvosi.

kvadrillio 2019.04.21. 11:41:10

igen ! jahhh.... MINDIG EZ VAN, AMIKOR A KAPZSI, HARÁCSOLÓ HÜJJJJJE POLITIKUSOK FELSZÍTJÁK A VALLÁSI ELLENTÉTEKET A VILÁGBAN MINDENHOL !!!!! JAHHH....A 21. SZÁZADBAN, III. ÉVEZREDBEN..., AZ OKOSTELEFONOK KORÁBAN IS SIKERÜLT NEKIK VISSZAHOZNI A KÖZÉPKOR VALLÁSI ELLENTÉTEIT !!! ÉS MOST MÁR EZ ÍGY IS LESZ A VILÁGON MINDENÜTT !!! MERT MINDEN ORSZÁGBAN ILYEN KRETÉN, KAPZSI, HARÁCSOLÓ POLKITIKUSOK KERÜLTEK HATALOMBA !!!

Élő

Robbantássorozat Srí Lankán, legalább 137 halott, kijárási tilalmat rendeltek el

midnight coder 2019.04.21. 11:41:52

@Móg: Nem változtat, de ettől a "mumus" egy nagyon reális probléma. A megoldás pedig csak az 50-es években született genfi konvenció módosítása lehet annyiban, hogy a menekültek befogadása csak a saját kontinensen belül kötelező. Afrika az afrikaiaké, Ok, de Európa viszont az európaiaké. Ahogy ők elzavarták az európai gyarmatosítókat teljes joggal, ugyanúgy mi is elzavarhatjuk az elzavarók unokáit a fenébe pont ugyanolyan jogosan. Elvégre ők voltak azok, akik azt mondták, hogy ők nagyfiúk, és el tudják kormányozni az országukat saját maguk. A kormányzásuk következménye pedig népességrobbanás, háborúk, éhezés. Oldják meg szépen önállóan, nem a Nagy Fehér Ember feladata megoldani a világ minden problémáját. Annál is inkább, mert hogy amúgy is megvan nekünk a saját problémánk itt Európában nélkülük is.

Móg 2019.04.21. 11:41:58

@midnight coder: Evvel szemben van két magyar Nobel-díjas.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2019.04.21. 11:43:08

"Tehát van egy olyan felszínes, általánosító véle­mény a világban, miszerint mi magyarok ostobák vagyunk?"
Ez csak az indexen van, esetleg a többi libbant oldalon.
Ahol a menekültek mind agysebész, mérnök gyermekek, akik megduplázzák a GDP-t. #Nincsmásikvalóság!

Jakab.gipsz 2019.04.21. 11:45:23

T. A Polgi !

Bezzeg ez a svéd, nahát ,hogy ez milyen okos ! Te pedig a "tényekre" hivatkozol !

Jó legyen nézzük meg a magyarokról tényeket, az általad sugalmazott, burkolt soviniszta rasszizmus helyett.

Ugyanis a felsorolt No-bell dijasaink közös vonása, az a tény hogy, a neveltetése ellenére egytől egyig, magyarul gondolkodtak !!! Nem svédül, vagy más indogermán, neolatin, vagy szláv nyelven.

Tetszik tudni.

Ennyiben egyedi és különleges a magyar., ezen a helyzeten amely a népi bölcseletet is hordozza, az urbánus értelmiségünk sokat rontott.

Szóval hogyan is állunk ezzel a prédikációddal : napról – napra ostobább a magyar nép. Ki mondja ezt és kire?

kvadrillio 2019.04.21. 11:46:10

@kvadrillio: RÁADÁSUL CSAKIS AZÉRT CSINÁLTÁK EZT, HOGY A HÁTTÉRBEN TOVÁBB HARÁCSOLHASSANAK, LOPHASSANAK ÉS EZZEL A VALLÁSI MANŐVERREL LEPLEZZÉK A TOLVAJLÁSUKAT ! HADD IRTSÁK EGYMÁST AZ EMBEREK, ŐK ADDIG IS LOPVA GAZDAGODNAK, MÍG A 99 % KIIRTJA EGYMÁST ! BASSZÁKMEG AZ ANNYUKAT !!! ANYJUK HELYETT !

kvadrillio 2019.04.21. 11:47:19

@kvadrillio: igen ! jahhh.... MINDIG EZ VAN, AMIKOR A KAPZSI, HARÁCSOLÓ HÜJJJJJE POLITIKUSOK FELSZÍTJÁK A VALLÁSI ELLENTÉTEKET A VILÁGBAN MINDENHOL !!!!! JAHHH....A 21. SZÁZADBAN, III. ÉVEZREDBEN..., AZ OKOSTELEFONOK KORÁBAN IS SIKERÜLT NEKIK VISSZAHOZNI A KÖZÉPKOR VALLÁSI ELLENTÉTEIT !!! ÉS MOST MÁR EZ ÍGY IS LESZ A VILÁGON MINDENÜTT !!! MERT MINDEN ORSZÁGBAN ILYEN KRETÉN, KAPZSI, HARÁCSOLÓ POLKITIKUSOK KERÜLTEK HATALOMBA !!!

Élő

Robbantássorozat Srí Lankán, legalább 137 halott, kijárási tilalmat rendeltek el

kvadrillio 2019.04.21. 11:48:13

@kvadrillio: RÁADÁSUL CSAKIS AZÉRT CSINÁLTÁK EZT, HOGY A HÁTTÉRBEN TOVÁBB HARÁCSOLHASSANAK, LOPHASSANAK ÉS EZZEL A VALLÁSI MANŐVERREL LEPLEZZÉK A TOLVAJLÁSUKAT ! HADD IRTSÁK EGYMÁST AZ EMBEREK, ŐK ADDIG IS LOPVA GAZDAGODNAK, MÍG A 99 % KIIRTJA EGYMÁST ! BASSZÁKMEG AZ ANNYUKAT !!! ANYJUK HELYETT !

midnight coder 2019.04.21. 11:50:47

@kvadrillio: Ezt nem a politikusok szítják, egyszerűen az iszlám világban a nyugaton lezajlott folyamatok (felvilágosodás, humanizmus, szekularizáció) elmaradtak.

nemecsek ernő áruló 2019.04.21. 11:55:44

Nyilván sok Nobel díjast adtunk a világnak, csak előtte elüldöztük őket, mert zsidók, migráncsok, pirézek voltak. És nem úgy látom, hogy ebben a mentalitásban bármi változás lenne. A magyar egy általánosságban véve rendkívül ostoba nép.

Nagykörúton túli magyar 2019.04.21. 11:58:35

"hogyan lehetséges az, hogy külföldnek az a megítélése, hogy napról – napra ostobább a magyar nép?"

Mivel kizárólag ellenzéki tüntikről tudósítanak, ott meg csak ilyen Nagy Blankák szerepelnek, hiszen ők tudják olyan szellemi szinten megszólítani a balf@szokat, amiket azok még be tudnak fogadni.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2019.04.21. 12:04:37

"Tehát van egy olyan felszínes, általánosító vélemény a világban, miszerint ostobák vagyunk? "
Neeem. Olyan van, hogy a gödi polgármesterek hülyék mint a segg...

"az elit - különösen a politikai elit - az aki formálja példamutatással, jogszabályokkal, kommunikációval, stb a társadalmat?"
Ó, hát igen, ez biztos. Azért szarik mindenki a helyesírásra...

Boycie 2019.04.21. 12:12:22

A hivatásos környezetvédők szerint a magyarok ostobák :)
A hivatásos környezetvédők tipikusan balliberális nagyon elfogult zsidók által írt hazugsággyárakból tájékozódnak, lásd még Soros szervezetek.
A svédeknél kevés ostobább /agymosottabb van (jóléttől elhülyülés majd kipusztulás teljesen normális a történelemben). Bizonyíték ahogy magukra rántottak az országban élők létszámához képest menedzselhetetlenül sok majomembert és most szívnak mint a torkos borz.
A PC idiotizmusuk szép példája hogy amikor az USA elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának, valakik megrongáltak egy csomó zsidó üzletet és a belügyminiszter fehér fasisztákról delirált pedig már a 2015-ös muszlim invázió előtt is a zsidóellenes támadások több mint 50%-át muszlimok követték el. Ennél nehéz hülyébbnek lenni...

Móg 2019.04.21. 12:16:49

@Boycie: Ezek szerint a jólét alapja a hülyeség.

Boycie 2019.04.21. 12:21:36

@nemecsek ernő áruló:
Hívhatnád magad Hegedűs hadnagynak is. Dobó István egri várkapitány nyilvánvalóan illiberális, rasszista és náci volt mert a vár alá érkező allahuakbározó migráncsokat ágyúkkal lövette és forró szurkot is öntetett rájuk. Ha nálunk sok muszlim migráncs lenne, akkor követelnék a Dobó szobrok eltávolítását ahogyan ez az elpusztulóban lévő Angliában történik amikor a nigger diákok követelik az egyetem alapító vagy legnagyobb donátor szobrának (pl Lord Rhodes Oxfordban) eltávolitását mert évszázadokkal korábban gyarmatosítók voltak (és ezeket a niggereket nem basszák ki az országból). Migráncsoló fehérembernél ostobább nincsen...
Ahogy ezt a Nobel díjas biológus Crichton is megmondta, akik már dolgoztak együtt niggerekkel, azok tudják hogy nem pont olyanok mint a fehérek :)

Boycie 2019.04.21. 12:23:30

@Móg: te például nyilván ostoba vagy. A jólét okozza az elkényelmesedést és elhülyülést. Ezért van hogy a torténelem során számos birodalom felemelkedett majd lehanyatlott/elpusztult. Ez a sorsa most a nyugati jóléti társadalmaknak. So sad :(

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2019.04.21. 12:23:46

@Móg: Nem. A jólétet megteremtik a kőkemény nagyapák. Aztán az unokák felnőnek a jómódban, és mivel semmiért nem kellett megküzdeniük eltunyulnak. Ráérnek olyan baromságokra, mint harmadik nem, meg buziházasság meg arabok betelepítése.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.21. 12:27:35

Ez van. A nép nem akar liberális rombolást. Törődj bele.

2019.04.21. 12:31:38

@midnight coder:

Tényszerűen: Csak nem képzeled, hogy ha valóban elindul az Afrikai migrációs áradat, akkor azt majd mi megállítjuk? Kicsit túldimenzionálod a csúti takony befolyását a(z) eljövendölt geopolitikai eseményekre, nem gondolod?

Egyébként teljesen egyetértek a svédekkel!
Ennyire ostoba és sötét népet, mint a magyar, sehol nem találni.
Hiszen alapból egy skizoid idióta faszt tart hatalmon - azon az alapon, hogy nincs másik/jobb.
Viszont egy felelősen és főleg! értelmesen gondolkodó polgár így nem választ kormányt.

Nézzük a neveket:
Németh Szilárd - rezsi/rizsabiztos,
Rogán Tóni, - hogy ez mi a faszomat csinál?
Gulyás Gergely - arra sem emlékszik, hogy reggel mit hazudott
Pintér Sándor - a modern kori maffiózó
Szíjjártó Péter - hahaha
Kásler Miklós - a tízparancsolat be nem tartása miatt vagyunk beteg társadalom

Igazi úriemberek társasága...

Belzebubo 2019.04.21. 12:35:14

@midnight coder: Az is tény, hogy a szárazföldi állatoknak lábuk van. Az tény,hogy a vizi állatoknak nincs. Tehát a kigyó vizi állat, mert nincs lába, a polip viszont szárszföldi, mert neki meg ugyan csak sok

Móg 2019.04.21. 12:38:25

@Boycie: Vagy koszorúznák a győztes török hadvezér szobrát Szigetváron.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2019.04.21. 12:40:13

@Látens Inszinuáció: "Csak nem képzeled, hogy ha valóban elindul az Afrikai migrációs áradat, akkor azt majd mi megállítjuk? "
Nem. Tegyed csak a lábad a nyakadba, hátha megbasz egy néger.

2019.04.21. 12:40:21

@MAXVAL bircaman közíró: Igazad van. a nép visszasírja a királyokat, a földesurakat. Visszasírja a botozást, a felnégyelést, a karóba húzást. Visszasírja a röghöz kötést, a faji, vallási üldöztetést. Visszasírja a máglyán égetést, az inkvizíciót. Igazad van, hogy a szar liberalizmus miatt megszűntek ezek a régi, szép emlékű hagyományok.
Törődj bele, hogy a liberalizmusnak köszönheted, hogy idehányhatod büntetlenül az idiótaságaidat. Remélem mindennap imádkozol a liberalizmushoz, mert többet tett érted, mint valami nemlétező istenség.

2019.04.21. 12:54:59

Vajon buták-e a magyarok?
Amíg a legnézettebb műsorok a Barátok közt, Jóban Rosszban, Cennet, Szulejmán és társai, amíg zenében Bunyós Pityu, A jó Laci betyár, Roberto, a mulatós masszőr és az aranytorkú Fásy Ádám és lánykája a megasztár győztes Zsülike jelenti a kultúrát, addig azt hiszem nincs miről beszélni
Persze mondhatjuk, hogy nem mindenki ilyen, vannak okos, művelt, tanult magyarok is, ahogy tanult, művelt négerek, arabok is, csak elvesznek a buták tengerében. Pont ugyanannyi magyar agysebész létezik, mint néger. És lassan már több arab, néger orvos dolgozik a magyar kórházakban, mint magyar.

Móg 2019.04.21. 12:56:05

@Boycie: Nem sok birodalmat ismerek amely végelgyengült.Az igaz ,hogy leginkább az éhesebb nyert ellene a csatákban.

2019.04.21. 13:00:04

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Igazad van, háború kell az elkényelmesedett Európának, mert eltunyult. A háború majd újra erőssé tesz mindenkit, aki túléli, reménykedj, hogy a te és a családod igen. Ha nem, akkor ti is puhányok voltatok és megérdemlitek a halált.
Ami most van, az nem a várva-várt háború kezdete? Viktor szerint már háborúban állunk évek óta, de akkor ez egy szükséges, ezért elkerülhetetlen népirtás lesz, ahol lehet elbukik a fehér faj. És ez miért baj, talán isten megigérte valakinek, hogy a fehérek uralják örökké ezt a bolygót?

kvadrillio 2019.04.21. 13:03:26

Nem rajongok Horthy Miklósért, ......DE......JELENLEG AZ EGÉSZ VILÁGON ROHADTUL KORRUPT, MAFFIÓZÓ, CSALÓ-TOLVAJ VEZETŐK REGNÁLNAK !!!! ....SORRA BUKNAK IS LE... TALÁN HORTHY TÉVEDETT ??? DE HISZ, MÁR AKKOR IS ILYENEK VOLTAK A VEZETŐK, CSAK MOSTANRA JOBBAN ELURALKODOTT RAJTUK A KAPZSISÁG !

kvadrillio 2019.04.21. 13:05:38

de....akinek szeme és füle van, az mára már odafigyel arra, hogy ezért is alakulhatott ki az 1 % túlzott meggazdagodása és a 99 % túlzott elszegényedése !

midnight coder 2019.04.21. 14:01:14

@Látens Inszinuáció: Szerintem, ha az USA meg tudott választani egy Trumpot, akkor nekünk nemigen van miért szégyenkezni.

nemecsekerno_007 2019.04.21. 14:06:15

@nemecsek ernő áruló: Még szerencse, hogy vannak ilyen okos megmondóemberek mint te... :)))))

Szerencsére az eseményekre igen kevés befolyással...

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2019.04.21. 14:06:39

@Móg: az elhanyagolható támogatottsággal rendelkező ellenzék elhiszi hogy a "nyugat" a barátunk és csak jót akar nekünk és különben is, Angéla Merkel és faszfej Macron mindent jobban tud. Menj az anyádba köcsög.

midnight coder 2019.04.21. 14:08:13

@Látens Inszinuáció: Amúgy Orbán nyilván nem fogja egymaga megállítani. De ahhoz, hogy megállítsuk, a jelenlegi európai balliberális vonalnak távoznia kell(ene). De ez esélytelen, mikorra Európa felébred, addigra rég tele lesz migrivel. Nekünk az az esélyünk, ha Orbán azt tudja elérni, hogy ide ne jöjjenek.
Szerintem úgy 30 év múlva kb. úgy fog kinézni Európa, hogy lesz egy nagy káosz a hajdani fejlett nyugati részen ahol az lesz ami ma Szíriában, és lesz egy keleti rész vasfüggönnyel elválasztva a hajdani nyugattól. Ide menekül majd aki tud, de annyi pénze nincs hogy távolabbra menjen.

midnight coder 2019.04.21. 14:15:39

@roli101: "Pont ugyanannyi magyar agysebész létezik, mint néger."
Ez kb. igaz, csak tudod magyar van vagy 12 millió ha a külföldre szakadt hazánkfiait is beleszámolod, néger pedig csak Afrikában van vagy 1.3 milliárd. Amúgy a valóságshow mint műfaj a derék amerikaiaknak köszönhető. Tudod, akik a holdraszállást is összehozták anno.

midnight coder 2019.04.21. 14:18:36

@roli101: "Törődj bele, hogy a liberalizmusnak köszönheted, hogy idehányhatod büntetlenül az idiótaságaidat."
Csak tudod, az a liberalizmus ami ezt létrehozta, és az amit ma Európában annak hívunk, kb. úgy viszonyul egymáshoz, mint az ellenséges katona levágott fülét meggyógyító Jézus az Inkvizíció intézményéhez.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.21. 14:19:32

@roli101:

A liebralzimus eredménye: kizsákmányolás, gazemberség, perverzió.

Sir Gombóc 2019.04.21. 14:24:29

@midnight coder: te tényleg ostoba vagy. Na kellemes további rettegést.

2019.04.21. 14:28:19

@midnight coder: Pont ahogy az igazi kereszténységnek sincs semmi köze a mai magyar kereszténységhez. De én mégis úgy szeretnék élni, hogy nem valaki szolgája vagyok életem végéig, mert nem kastélyban születtem. És ennek több köze van a liberalizmushoz, mint a kereszténységhez. De kinek a pap, kinek a papné. Hiába erőlködsz, nem választom a pedofil papot.

2019.04.21. 14:30:23

@MAXVAL bircaman közíró: Kereszténység eredménye: globális felmelegedés, népek kiirtása, önálló gondolkodás üldözése, pedofil papság, elképzelhetetlen mértékű, összeharácsolt, rabolt egyházi vagyon.

2019.04.21. 14:34:38

@midnight coder: Az árja amerikaiakról beszélsz? Vagy a feketékről?
Egy átlag magyar alig különbözik egy átlag afrikaitól kultúrában és intelligenciában. Persze, hogy ezt észrevedd, el kellene menned a falud határán túl, egész Afrikáig és akkor lehet csodát látnál. Pont úgy, ahogy a Fásy mulató kihelyezett kultúrestjén valamelyik falunapon, ahol az agysebészek kurjongatnak.

Sir Gombóc 2019.04.21. 14:36:18

@midnight coder: csak szólok, hogy Európa rég tele van migránssal. Úgy évezredek óta. A mai modern ember is bevándorló volt itt.

midnight coder 2019.04.21. 14:44:17

@Szalay Miklós: Nem tudnád ezt a szegény egyvilág dolgot végre elengedni ? Ha eddig nem sikerült a világot megváltanod vele, ezután sem hiszem hogy menni fog.

Sir Gombóc 2019.04.21. 14:48:47

@midnight coder: a valóságshow, ahogy általánosan ma ismerjük, az bizony európai gyökerű, a britt , holland, skandináv hármasból ered.

midnight coder 2019.04.21. 14:49:46

@Sir Gombóc: Igen, az addig itt lakó neandervölgyi pedig úgy járt. Ahogy az USA is "jó" indiánok csontjaira épül.

Boycie 2019.04.21. 14:51:55

@Sir Gombóc: "a britt , holland, skandináv hármas"
na ezek pont a jóléttől elhülyülés és önfelszámolás iskolapéldái. Érdemes lesz megnézmi őket 1 generáció (degeneráció??) múlva :(

2019.04.21. 14:53:44

@MAXVAL bircaman közíró: egyszerűbb lenne, ha csak bégetnél, akkor okosabbnak tűnnél a szememben és mindenki máséban is.

Sir Gombóc 2019.04.21. 14:55:31

@midnight coder: de, pont azt írják. Tudod, a szöveget érteni is kell, nem csak elolvasni.

ProjectMayhem 2019.04.21. 14:56:11

@Boycie: még szerencse, hogy mi az azeri/kazah/zöld-foki szegény/buta társdalmokhoz tartozunk, és röhögve túléljük az audi/mercedes/bmw/continental/ge stb. bukását, és turulként emelkedünk majd a magasba a szent péter bazilika füstölgő romjai felett

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2019.04.21. 14:58:05

@Sir Gombóc: Az lehet faszkalap,de most ez a föld itt a miénk. Érted? Nem kommunális, nem német - magyar osztrák - magyar EU - magyar, hanem MAGYAR. Gyurcsány apád megmondta, ha nem tetszik, el lehet menni

Sir Gombóc 2019.04.21. 14:58:06

@Boycie: az elhülyülés nálunk is napi probléma, s tartok tőle, sokkal rosszabbul járunk pár generáción belül.

midnight coder 2019.04.21. 14:59:05

@Sir Gombóc:

Valóban.
"Az első olyan reality vagy valóságshow, amit a mai értelemben is annak lehet venni, 1973-ban tűnt fel Amerikában. Lehet, hogy a valóságshow-t a kereskeldemi szennymédia termékének tartó értelmiségieket meglepi, de az első igazi reality az amerikai közszolgálati televízió, a PBS műsorán volt látható"

Boycie 2019.04.21. 15:01:19

@Móg: tetszőleges Ny európai országot megnézhetsz ahol már jólétben felnőtt generációk vannak. Vicces amikor az én korosztályom németek, osztrákok, hollandok, angolok panaszkodnak hogy a mai fiatalok már nem akarnak dolgozni (az hogy katonáskodni akarnának már fel sem merül, inkább feladják az országukat, családjukat, házukat csak ne kelljen leszakadni a virtuális valóságról a TV-ben vagy számítógépen)
Kb az összes birodalom abba bukott bele hogy több generáció siker után kitermelte a kontraszelektált, idióta elitjét. Utolsó példák a UK és talán az USA is. Egyébként ez egy általános management probléma: ha jól megy a szekér, minek változtatni. Aztán egyszer csak jé, lemaradtak a versenyben.

midnight coder 2019.04.21. 15:01:24

@ProjectMayhem: Az a szerencse, hogy nekünk van olyan történelmi tapasztalatunk ahonnan tudjuk, hogy a multikulti nem arról szól, hogy a néger szolga behozza az öt órai teát.

Sir Gombóc 2019.04.21. 15:01:45

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: egy Föld létezik, idióta. Nincs olyan, hogy a tiéd, csak átmenetileg használod egy szegletét. Nem tudod magad elvágni világ többi részétől, az ott zajló folyamatokról.

Boycie 2019.04.21. 15:03:44

@ProjectMayhem: szegénykém te nagyon buta vagy :)
a ge bukása pl már tény, elkúrta az a management amelyik készen kapta a világ akkori legjobb cégét a világ akkori legelismertebb topmanagerétől (Jack Welch) :)))

Sir Gombóc 2019.04.21. 15:03:50

@midnight coder: olvasd tovább, segítek, 1991, Hollandia. És ezt vesd össze azzal, amit írtam. Talán menni fog.

Boycie 2019.04.21. 15:08:45

@midnight coder: A mai balliberálisokkal az a legnagyobb baj hogy a beképzeltségüknél csak az ostobaságuk (és fogalmatlan idiótaságuk) nagyobb. Gyakorlatilag értelmetlen vitatkozni velük mert a nagyon erős kognitív disszonanciájuk miatt képtelenek bármit felfogni ami nem a migráncsfaszszopás, feminácizmus, buziházasság vonalon halad.

midnight coder 2019.04.21. 15:51:36

@Sir Gombóc: Az utolsó lapátkával a fekáliát a hollandok tették rá, de maga a műfaj az amcsiknál született. Ami amúgy a dolog szempontjából lényegtelen: ez a fostenger bizony a művelt nyugat felől érte el az országot, és nem a bunkó keletiek kreálmánya. Az, hogy az agyhalott magyarok ezt nézik leginkább annak köszönhető, hogy az amcsik és a hollandok megcsinálták és ott sikeres lett - amihez ugye szintén egy nagy csapat agyhalott holland illetve amcsi kellett aki ezeket a szarokat nézte.

midnight coder 2019.04.21. 17:56:11

@nemecsek ernő áruló: Ezek alapján a németek sokkal ostobábbak, elvégre az egész nácizmust alapvetően ők találták ki. A német megszállásig itt a zsidók viszonylag biztonságban voltak. Viszont, ha megnézzük a dolgokat, az amcsi és az orosz űrkutatás a mai napig a jó öreg náci V2-es rakéták továbbfejlesztett változataira alapul...

Andy73 2019.04.21. 18:31:42

"Jól értem? Tehát van egy olyan felszínes, általánosító vélemény a világban, miszerint ostobák vagyunk?"

Egyetlen ember véleményét írod le, egy adat pedig nem adat, abból nem tudsz statisztikát sem csinálni, még akkor is, ha egy statisztikust idézel.
Ha pedig igaz, hogy ez egy általános svéd vélemény a magyarokról, akkor is kontextusba kell tenni. Akkor sem az egész világ véleménye ez a magyarokról, hanem csak a svédeké.
És nekünk milyen véleményünk van pl. a románokról vagy a szerbekről, általában a balkániakról, vagy az afriakiakról? Tehát azokról, akik tőlünk délebbre (vagy keletebbre) élnek.
Magyarországon a németek a pontosságukról és a precizitásukról híresek. Csakhogy a németeknél meg a svédek. Ez az É-D reláció. A K-Ny pedig az, hogy az osztrákok nálunk pedánsabbak és gazdagabbak, náluk viszont a svájciak azok.
Nyilván vannak kulturális és gazdasági különbségek, amelyeknek több-kevesebb alapjuk is van, akár statisztikailag is alátámaszthaóak. Ezt azonban sommás egyszerűen okosságnak vagy ostobaságnak hívni, ennél sokkal összetettebb dologról van szó. A történelem is nagy szerepet játszik a lemaradásunkban, az osztrákoknak pl. hatalmas előnye hozzánk képest, hogy onnak 1955-ben kivonultak az oroszok, tőlünk meg csak 1991-ben, miután 1956-ban leverték a forradalmat.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2019.04.21. 18:45:11

Na elmondom, mi a helyzet ezzel filozófiai szempontból.
A "mi emberek általában úgy látjuk, hogy az emberiség és a világunk helyzete nagyon rossz" mondat fő állítása egy tényre reflektál, és valószínűleg igaz. Ez a tény persze nem az, hogy " a világunk helyzete nagyon rossz", hanem az, hogy ezt "mi emberek általában úgy látjuk..." Ugye, nem mindegy, hogy egy összetett mondatban mi az állítás, mit mond a mondat. Persze itt is lehetne azon vitatkozni, hogy az emberek a világ helyzetét "nagyon rossznak", vagy csak simán "rossznak" tartják-e, és ha ez utóbbi, akkor az perdöntő különbséget jelent-e az előbbihez képest. De ezt ne tegyük. Alighanem egy ilyen kérdésre való válasz leginkább magától a kérdéstől, és annak kontextusától függene. Hiszen a "rossz", és a "nagyon rossz" közötti különbség egyáltalán nem definiált, és nem is egzakt, vagy objektív. De most ne kössünk bele ilyen apróságokba: a mondat fő állítása legyen igaz, és ilyenformán persze tény is.
Itt rögtön felmerül egy érdekes elméleti kérdés: csak a tényeknek lehet-e igazságértéke? Másként fogalmazva:: aminek nincs igazságértéke, az nem is lehet tény? Ez nem triviális kérdés, hanem egy nagyon is mély filozófiai kérdés. Természetesen az "igen, csak azoknak", és a "nem lehet" a helyes válasz rá. De ennél mélyebben ebbe itt felesleges belemenni.

Na most a mondat második, rész- illetve. implicit állítása, amiről itt mindenki vitatkozik, mintha az lenne a mondat fő állítása, pedig nem is, a "az emberiség és a világunk helyzete nagyon rossz" mondat, az pedig, láss csodát, egy nem tény. Legalábbis ilyen formában nem az.
Vegyük újra, ill. elölről, hiszen még nem mondtam: a tények a világ objektív állapotáról, történéseiről szóló, igazságértékkel bíró állítások. A fenti mondat miért nem ilyen? Hát a benne lévő "rossz" szó miatt. A "rossz" szó nem objektív tényleírás, hanem egy állapot szubjektív értékelése. Ami sok embernek rossz, az más embereknek nem rossz, sőt akár jó is lehet. Vagyis: a mondat így, ilyen formában kiértékelhetetlen, eldönthetetlen, nincs igazságértéke, nem tényleíró mondat.
További érdekes (megint csak filozófiai) kérdés lehet, hogy az ilyen mondatokat (tehát nem tényleíró, igazságérték nélküli) nevezhetjük-e egyáltalán állításoknak. De ez inkább célszerűségi, és definíciós kérdés.
A blogposzt persze csapongó, főleg nem erről a témáról beszél (amivel kezd), hanem inkább azzal, hogy a magyarok tényleg hülyék-e. Hát, szubjektíve nekem elég hülyének tűnnek tényleg, de sajnos így, ilyen formában ez sem egy ténykérdés. Ha pontosan definiálva lenne az az intellektuális határ (és persze fel is mérve) amely alatt hülyék, fölötte nem, akkor azzal, és onnantól ténykérdéssé válna, hiszen két darab szám összehasonlításával egyszerűen (onnantól már) meg lehetne válaszolni. Így meg nem.
Ezért célszerű pontosan fogalmazni. Még akár a kérdéseket is.

ProjectMayhem 2019.04.21. 19:02:25

@Boycie: még szerencse, hogy te itt vagy. akkor fényezzük turulszárnyainkat és vigyük messzire a magyar fineszt. bocs fideszt akartam írni.

nemecsek ernő áruló 2019.04.25. 08:21:52

@Boycie: @nemecsekerno_007: @midnight coder:
Azok az emberek, akik között még 9 évi kormányzás után is Áder János és Orbán Viktor a legnépszerűbb politikus, egész biztosan nem a legélesebb kések a fiókban.

Amúgy meg a Kozmosz elég jól elmondta:
Írhattok litániákat, hisztizhettek, a magyar a világ legostobább népeinek egyike. És ezt rajtatok kívül mindenki tudja. Odakint nem olvassák a propagandát, amivel ti kábítjátok magatokat.

fosunk a jövőtől, büszkén a múltra
de hogy mi volt a múlt, azt senki se tudja
úgy tudtuk, más bánt el velünk
pedig mi voltunk azok, hidd el nekünk

a Habsburgok kérték és kapták a koronát
önkéntes gyarmat voltunk több koron át
későn keltünk, hogy fel kéne kelni
addigra utált körbe mindenki
míg Deákot ünnepelte száz torok
a fejünkre nőttek a román pásztorok
ők nem egyeztek ki a kiegyezéssel
baj is lett belőle később kevéssel
hogy becsúsztunk a háborúba
hülyére verve álltunk Trianonba'
utána Horthyék is okosak voltak
hadat üzenni a Szovjetuniónak

mínusz negyven fok volt az oroszoknál
ott maradt a fél hadsereg a Donnál
jöttek a ruszkik, fal lett a Lajta
bölcsőnk ez, gyakran sírunk is rajta

mi vagyunk a hősök és mi vagyunk a holtak
a nácik és a komcsik is magyarok voltak
mi voltunk Koppány és Kun Béla
mi vagyunk magunk a probléma

Való Világ, Megasztár, X-Faktor
szidjuk mindet, de nincs, aki elkapcsol
és hiába védjük másoktól a földet
ha lengyel húsért sorban állni ragyogó ötlet
mi tévézünk öt órát, de a jenkik a hülyék
hősök vagyunk, csak sose állunk ki az ügyért
aki akar itt bármit, az úgyis dobbant
és marad egymillió kamurokkant
az országban, ahol mindenről más tehet
a bankok, a zsidók, az IMF, a melegek
balhé van, de sosincs felelős
mindenki megússza, van jog, csak nem erős

eltűnt a Postabank, de senki se tette el
Kulcsár Attila is egyedül kezdte el
hozott is valamit az Ezüsthajó
a Hagyóból lett csak cellalakó
a pártokat építik az autópályák
egykor még féltek, de azóta látják
hogy nem üvegzseb van, csak üveges szemek
úgyhogy ideje, hogy építkezzenek
mi is építjük a nemzeti falansztert
de erről nem írt se Kertész, se Wass Albert
Nyugat-Európa és a káosz partján
félig Ázsia, de egészen Balkán

mi vagyunk Orbán és mi vagyunk Gyurcsány
mi vagyunk a rendőr, az orvos, a furcsán
bekötött nemzet, ez a szédült nép
mi vagyunk a tábor és az ellenség

ki itt hatalmat kap, az sohase fékez
először dönt, és aztán se kérdez
hiszünk még, de tudjuk legbelül
hogy hazudnak rendületlenül

légy csendben, ó, magyar
ha viselkedsz, eljön az ómagyar
táltos, és neked is letol egy szettet
szebbet, mint ahogy eltervezted
nézed a plazmán, majd kifizeted egyszer
az állam is így él, ilyen ez a rendszer
itt tudja minden kisgyermek
hogy svájci frankból nőnek a díszkertek
úgyhogy senki se szól, hogy így nem lesz jól
meleg ez a kibaszott disznóól
huszonöt éve nonstop a válság
nem mászunk ki, csak a gödröt ássák
volt egy lépcsőnk, de eltemettük
most építjük újra, hogy lebontsuk együtt
mert az utód is úgyis begőzöl
még pár év és kezdhetjük elölről

Isten, várd meg a magyart
majd odaérünk, csak még vesszük a kanyart
Isten, várd meg a magyart
rögtön odaérünk, csak még vesszük a kanyart

nem is akkora gond, hogy nincs nagy sietség
megbűnhödte már e nép az összes ötletét
lehet, hogy gyerekként még máshogy tanultad
de ha hátralépnél, látnád, hogy magunknak
basszuk el, de pusztuljon az idegen
léptek a ruszkik, de látszik, hogy ide nem
több párt kell, hanem több külön ország
Az Okosak Földje, Magyarország

mi basszuk el, de pusztuljon az idegen
léptek a ruszkik, de látszik, hogy ide nem
több párt kell, hanem több külön ország
Az Okosak Földje, Magyarország
süti beállítások módosítása