Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Nehézfegyverek bevetése a külpolitikában

2020. május 15. - A Polgi

kulpol.jpg 

Vincze Ottó kezeli majd a barcelonai magyar örökség feldolgozását. De kicsoda Vincze Ottó?

Vincze Ottó (Ózd, 1974. augusztus 29. –) Nevelőegyesületei az Ózdi Kohász SE és a Ferencvárosi TC voltak. Ezután Svájcba igazolt, az FC Sion csapatához. Itt a klub ifistái között játszott, mindössze az egyik utolsó fordulóban cserélték be egyszer. Magyarországra visszatérve a Vasas színeiben mutatkozott be az NB I-ben, az 1994-95-ös bajnokságban, ahonnan egy év után az FTC-hez igazolt. Itt tagja volt a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott együttesnek.

1996 őszén visszarendelték az FC Sionhoz, ahonnan fél év után a Barcelona B csapatához igazolt, de itt nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így visszakerült a Ferencvároshoz.

1999-től három évet töltött Németországban, kettőt a Waldhof Mannheim, egyet az Energie Cottbus csapatánál. Első németországi idényében csapata húzóembere volt, de a másik két szezonjában már problémákkal kellett szembenéznie, Cottbusban sokszor a cserepadra sem ülhetett le.

2002 nyarán a ZTE csapatához igazolt. Az itt eltöltött két éve ellentmondásos volt, sokszor őt okolták a vereségekért és az öltözőben kialakult rossz hangulatért is. 2004 nyarán távozott a csapattól és hároméves szerződést írt alá a Győri ETO-hoz. Pályafutása utolsó két évében két súlyos sérülése is volt, a térdét és a bokáját is műteni kellett.

Szijjártó Péter külügyminiszter örömmel jelentette be Facebookon, hogy az egykori válogatott focista, Vincze Ottó lesz a barcelonai magyar örökség feldolgozásáért felelős személy.

Vajon milyen iskolai végzettsége predesztinálja Vincze Ottót erre a feladatra (bármit is jelentsen az). A Magyar Nemzet egy évvel korábbi számában (2019.06.22) jelent meg a hír, hogy Vincze Ottó megvédte diplomáját, amit sportdiplomácia szakon szerzett.  Istenem, végre valahol megbecsülik a frissdiplomásokat. Vajon ez volt az oka annak, hogy Szijjártó Péter őt választotta? Hát nem.  Azért rá esett a választás, mondta a külügyminiszter lehengerlő érvelésében mert: „Vincze Ottó: az utolsó magyar játékos, aki számításba jött az FC Barcelona felnőtt csapatánál".

Baszki! Ilyen okok miatt én is lehetnék a MNB elnöke, mert egyszer – egy nyílt napon – jártam a Nemzeti Bank épületében.

Ha azt hiszed vége, akkor tévedsz! Tegnap jelent meg a hír, miszerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy volt válogatott vizilabdázót dr. Gór-Nagy Miklóst nevezte ki Magyarország New York-i Főkonzulátusának külgazdasági attaséjává.

Gór-Nagy Miklós diplomáján sem száradt még meg a tinta. Egy éve még ügyvédjelöltként írt róla egy sportlap. Arról nem találtam információt, hogy milyen egyéb tehetsége miatt esett rá Szijjártó miniszter úr választása. Lehet, hogy Miklós egyszer sétált a Central Parkban? Vagy a kedvenc filmje az „Éjszaka a múzeumban”, ami tudvalevőleg szintén New Yorkban, a Természetrajzi Múzeumban játszódik?

És akkor még nem beszéltünk egy másik remek focista, Dzsudzsák Balázs diplomata útleveléről, vagy az USA-ban embercsempészés vádja alól magyar diplomata útlevéllel elmenekülő csikisörös Lénárd Andrásról.

Ha azt kérdezed, hogy miért ilyen silány a magyar külpolitika, akkor figyelmesen tanulmányozd Szijjártó miniszter úr káderpolitikáját és megtudod!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr4215695678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kurdi István 2020.05.15. 13:17:38

Nem teljes ám a kép Vincze pubiról. Tán érthetőbb lesz a megfelelése, ha hozzátesszük: jól nősült, hiszen a Fidesz-lojalitását már számtalanszor bizonyító Görbiczet vette el. Kiállta azt a próbát is, hogy nagyon sok tévés adásban tudta dicsérni a magyar futballt akkor is, amikor égtünk, mint a rongy, vagy nézhetetlen volt amit közvetítettek. Megfelelően nyilatkozott kényes focikérdésekre a sajtóban. Tehát tökéletesen megfelel a törpevezér kedvenc sportágával kapcsolatos kommunikációs elvárásoknak. Így csak kell dotálni valahogy, nem?

a nagy hohohorgász 2020.05.15. 15:44:23

Hát igen a profi sport állami penzmosasba való bevonása még az én csoromet is bassza sok más egyebbel, de még így sem vitték csődbe az országot mint a tuloldaliak. Így sajnos a tiltakozasom kimerül egy szaftos földre kopesben.
süti beállítások módosítása