Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Miért röhögnek a szlovákok rajtunk?

2018. január 22. - A Polgi

vacirendelo3.jpgvacirendelo1.jpg

 

 

 

 

 

Egy személyes élményemet szeretném elmesélni. Egy reggel arra ébredtem, hogy a csuklómon valamilyen duzzanat van. Ahogy nyomkodtam fájt is. Megijedtem és elmentem a háziorvoshoz és kaptam egy beutalót a váci kézsebészetre. Felhívtam őket. Azt mondták, hogy két hét múlva jöjjek, akkora tudnak időpontot adni a vizsgálatra. Kiakadtam. Nyugodjak meg - mondták a kórházi dolgozók - ez nem is olyan sok. Hiszen egy szürkehályog műtétre 94 napot, egy csípő, vagy térdprotézis műtétre 350 napot kell várni.

Megmondom a frankót, ettől nem lettem boldogabb. Inkább kifizettem a sürgősségi felárat és délután mehettem.

Ha már ott voltam a váci SZTK-ban egy kicsit körül néztem. Az még hagyján, hogy a domboldalon a sárban kell megállni az autóval, de belül is borzasztóan le van rohadva a rendelő. Felszakadt PVC padló, a beázástól rohadó falak, nem működő WC-k.

Ígéretek vannak a felújításra már 10 éve. Nemrég ismét elhangzott ilyen ígéret az egyik képviselőjelölttől. Ugyanúgy, mint négy éve az akkoritól. Azután nem történt semmi – illetve történt: tovább rohadt a rendelő. De a pénzt valamiért most sem ide utalták, hanem szlovák focicsapatoknak stadionépítésre. Szerintem oda már megérkezett a pénz. A váci SZTK felújításából meg ebben az évtizedben nem lesz semmi! Talán majd 2022-ben!  És addig tovább fog rohad a váci rendelő?

Egy döbbenetesebb kormány tanulmány szerint az összes hazai haláleset 26 százaléka (több mint 32 ezer ember halála) lett volna elkerülhető megfelelő egészségügyi beavatkozásokkal.

Ugye mindenki számára világos, hogy most van szükség a felújításra, a gépek beszerzésére, nem pedig évek múlva?

Tudja Ön, hogy Szlovákiában háromszor annyi CT van, mint itthon? Ennek ellenére Rimaszombat focicsapatának 1,5 milliárdot adott a kormány. Dunaszerdahely csapata 1,1 milliárdot, és a lendvai focicsapat 1,3 forintot kapott stadionépítésre. Szlovákiai ismerőseim mondják, hogy jobban élnek, mint mi, és hogy jót röhögnek a magyar kormányon, hogy tolják oda a pénzt. De miért ne fogadnák el, ha már ilyen hülyék vagyunk.

Miért nem fontosabb a váci és a környékbeli emberek, valójában a magyar emberek egészsége, mint a szlovákiai focicsapatok támogatása?

Valahol, valami elromlott ebben az országban! Ideje lenne megjavítani!

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr3213594587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sas70 2018.01.23. 13:20:03

@arabok balrol: A felosztó-kirovó rendszer a kommunista csökevény, csak te történelemből nyilván 1-es voltál!

Sexual Harassment Panda 2018.01.23. 13:23:36

@sas70: már ahol. Sok helyen aránytakan a választási rendszer.
Gondolom amikor tavaj Micron elnök a lakosság 13%-ának támogatásával +szerezte a mandátumok 65%-át, akkor nem hisztiztél.

sas70 2018.01.23. 13:26:53

@Womb Raider: Csak a szezont, a faszommal ne keverd már össze! Kicsit nézd meg, hogy a francia állam és az önkormányzatiság, hogy működik, milyen szervek vannak és bár elnöki rendszer van, de nagyon is jól korlátozott. Szóval a példád, nagyon sántít, még hivatkozásnak is gyenge!

sas70 2018.01.23. 13:31:58

@Sexual Harassment Panda: Ja Trabant is egy jó autó, a maga módján, csak nem Mercedes!
Papíron a magyar demokrácia is, demokrácia. Minden intézmény, minden szerv megvan hozzá. Csak ezek a szervek nem jól látják el a funkcióikat, de megvannak, pont úgy, mint a Trabant motorja, meg négy kereke.

Sexual Harassment Panda 2018.01.23. 13:34:33

@sas70: szóval amikor Franciaországban szerez egy párt 2/3-ot 13%-al az jó, ha Magyarországon, sz rossz.
Nincs több kérdésem.

arabok balrol 2018.01.23. 13:42:01

@karandash: magyarorszagon sincs halapenz, csak ha adsz, te dontesz

mi a gond a halapenzzel, magam adtam szlovak orvosnak, mert megerdemelte

arabok balrol 2018.01.23. 13:43:24

@sas70: hat, MANYUP mindig is volt, most is van

a gyurcsanyi fele kotelezo manyup viszont sehol sem bizonyult eletkepesnek a vilagon, tehat ma mar sehol nincs /lengyelek is probaltak/

sas70 2018.01.23. 13:53:45

Nem volt Gyurcsány féle kötelező magánnyugdíj, mert a törvényt 1997-ben fogadták el: 1997. évi LXXXI. törvény - a társadalombiztosítási nyugellátásról.
A magyar kötelező és önkéntes vegyes rendszer, pedig egy nagyon jó rendszer lett volna, mert egy minimális ellátást mindenki kapott volna, ezen felül pedig differenciáltan, tőke arányosan kapták volna az emberek a nyugdíjat.
A befizetések pedig már most sem fedezik a nyugdíjat, ezért az adóból pótolják.

2018.01.23. 14:04:04

@sas70: A magyar kötelező és önkéntes vegyes rendszer, pedig egy nagyon jó rendszer lett volna, mert egy minimális ellátást mindenki kapott volna, ezen felül pedig differenciáltan, tőke arányosan kapták volna az emberek a nyugdíjat. "

Mondod ezt te. Ennek ellenére sehol nem tartották akkora világrengető ötletnek, hogy bevezessék :) Az önkéntes az más, meg a nyugdíj célú megtakarításokat is támogatja az állam. A kmnyp agyament ötlet volt, Orbánék gyorsan el is kaszálták, de mit ád isten, Medgyessy kartács csak azért is átcsatornázta a zsét a magánpénztárak felé. Majdnem bele is döglött az ország, mert csak hitelből ment a kieső befizetések pótlása a nyugdíjkasszánál, de oda se neki. A komcsikat különleges anyagból gyúrták, ugyebár...

arabok balrol 2018.01.23. 14:05:26

@sas70: ja, a komunizmus is nagyon jo volt papiron

azonban vilagszerte elbukott gyurcsanyi manyupjaval egyutt

2018.01.23. 14:05:47

@sas70: Értelek... ha liberális párt nyer 13%-effektív támogatással 70%-ot, az maga a népuralom kvintesszenciája. Minden más csakis diktatúra. Te vadász...gyanús vagy te nekem..

2018.01.23. 14:10:05

@Womb Raider: milyen érdekes, a németek hegyvidéken is fele annyiért építik a sokkal jobb minőségű utakat, mint amit itthon viktorka összerakat mészárossa az apja bányájából. milyen érdekes, hogy csak a margithíd felújítása 2x annyiba került, mint az usában egy ugyanakkora vadi uj hid.. de tudjuk, nem lopnak. toljad csak a propagandát pubi..
Amennyiért legutóbb viktorka km áron újította fel a vasutat, annyiért építettek a kínaiak mágnesvasutat, de tudjuk, a gazdid nem lop.

2018.01.23. 14:12:12

@Womb Raider: ne hisztizz, megint megsértődsz, azt jössz megverni? ne felejts el megint új nickel regisztrálni a jövőhéten :)

arabok balrol 2018.01.23. 14:13:54

@okostojas007: tiszta mazli Orv bannak h a nemetekre nem lehet szavazni csak a tolvaj rablo ballipsikre

Fideszes vagyok tehát lopok 2018.01.23. 14:14:16

@Womb Raider: "„Macron pártja a szavazatok 32 százalékával meg fogja szerezni a mandátumok 70 százalékát."
Figyelsz, kicsibogár???? Ízlelgesd... Macron rezsim, Macron diktatúra!"

Kicsi bogár vagy te is. Macron győzelem mögött nem áll a francia GDP 5 %-át kitevő diktatórkus agymosás, mint az Orbanreichban. Macron győzelméhez nem kellett, hogy az ügyésszség Macron pártjának mindennapos korrupciós ügyeiről tudomást se vegyen és mindente azt hazudja hogy nem törént semmi. Macron győzelméhez nem kellettek helyi kiskirályok, akik a közmunka megvonás meg az önkormámynazati források elvételének a fenygetésével Macron felé kényszerítették volna a szavazókat.
Ezek csak az orbáni diktaúrában vannak.

Szóval ha ezután a szavazóknak csak 42 %-a gondolja úgy hogy szavazni megy, az legalább az ő egyéni döntésük, amiben semmi kormányzati alattomos kényszerítés és agymosás nincs. Ezek után a győztes legitimációja olyan tiszta, ami Magyarországon csak az örök álom kategóriába tartozik.

2018.01.23. 14:18:39

@arabok balrol: ez a tipikus focista hozzáállás.. azt hiszed te is a NER csapat tagja vagy, és hogy nyertek, holott pár elvtárson kívül mindenki veszít, csak te még nem fogtad fel. Majd amikor benyújtják a számlát, és ki kell fizetned mészáros elvtárs legújabb horvátországi jachtját, akkor te leszel az első aki körbepicsogja a netet, hogy ellopták a jövőjét, de akkor már késő lesz.

2018.01.23. 14:19:42

@arabok balrol: hát nagy szerencséjük, mert én a németekre szavaznék

arabok balrol 2018.01.23. 14:21:26

@okostojas007: s lesz olyan opcio aprilisban a szavazofulkeben, h sok becsuletes orszag?

mert szerintem Orban lesz meg a ballibek

2018.01.23. 14:25:33

@okostojas007: Óóó... milyen érdekes, hogy a Strabag annak idején dupla áron épített utat nálunk, mint odahaza az ottani béreket melett is...
Egyébként nekem nincsenek pontos adataim és műszaki adataim az általad emlegetett német hegyvidéki utakról... neked vannak? Vagy csak blöfföltél egy vastagot? (Amúgy szuper a beton autópálya, csak csúszik is rendesen, ha vizes.. és eszi a gumit rendesen. de ez most amúgy lényegtelen...valamint... az Uniós átlag valami 3-3.2milliárd forint, de ez nagyon széles határok között ingadozhat.
Aztán, ha ráérsz, mesélj nekem a berlini reptérről is, meg a lopásokról :)

2018.01.23. 14:30:53

@Fideszes vagyok tehát lopok: Tudtam, hogy megmagyarázzátok.. valóban, sok minden nem kellett Macron győzelméhez... csak néhány hazugság.
Azzal a hülyeséggel meg hagyjál, hogy a kormány bárkit is kényszerít. A ti beszűkült agyatokban létezik ez csak. Magyarázzátok az eljövendő bukást, biztos, ami biztos alapon. Ideje lenne már végre magatokba nézni és felismerni azon hibáitokat és hiányosságaitokat, ami oda vezetett, hogy a Parlamentbe lassan már csak idegenvezetővel léphettek be.

2018.01.23. 14:33:27

@Womb Raider: megint azzal mented a narancsot, hogy azok is loptak.. húúha.. ki gondolta volna
gyurcsány kb 1.5x áron építtetett utakat, orbán meg 4x-s áron, ennyi a különbség a 2 tolvajbanda közt. gyurcsánynál az autópálya km ára megegyezett a német km árral, és a munkaerőköltség különbözetből, és minőségből lopták össze magukat. viktorkádnál egyből 4x-es az ár, és a szar minőség ugyanúgy megmaradt. és most mesélj, ha a strabag akkora nagy szar volt régen, miért még mindig velük építtet orbán vezéred? még az M3-as metrót is a strabag újítja, szóval pont jóval példálózol.
tudod pubi, ha nem csak birkamenetre járnál, hanem szétnéznél a világban, akkor meglátnád, hogy nem csak olyan utat lehet csinálni ami az első év után hullámos, a második évben már le kell zárni a felét és kátyúzni, és nem lepődnek meg azon se, ha néha fagypont alá csökken a hőmérséklet.

2018.01.23. 14:37:54

@okostojas007: "ne hisztizz, megint megsértődsz, azt jössz megverni? ne felejts el megint új nickel regisztrálni a jövőhéten :)"
Nem hisztizek, csak jeleztem, hogy semmi nem jogosít fel a mocskos stílusra. Amúgy nem tudom honnan a téveszme, hogy több nickkel lennék jelen.. A B1-ről már végleg kitiltottak, ahogyan a 444-ről is, de eszembe nem jut új nickkel odatolakodni. Tudod, a vélemyényszabadság fontos dolog, főleg a libberálfasisztáknál.

2018.01.23. 14:40:54

@okostojas007: Nem azt mondtam, hogy a Strabag szar... ha figyeltél volna.. Azért nagy kérés lenne, ha az állításaid mögé végre jönnének források is?

2018.01.23. 14:41:02

@Womb Raider: most soroljam fel a régi nickjeidet? ha utálod a liberalizmust, simán csak kitilthatnának szó nélkül, hisz pont neked nem tetszik, hogy mindenki mindenhez hozzászólhat.

Roan 2018.01.23. 14:43:56

@Womb Raider: Hűű, és ez mióta mentesít bárkit is a felelősség alól?

2018.01.23. 14:46:25

@Roan: Nem erről van szó. Csak a nagyon hangos ellenzésk nagyon nagy csendben volt anno.

2018.01.23. 14:49:27

@Womb Raider: ó, most már jó a strabag.. az előbb még ők voltak a fő bűnösök.. tipikus narancsos szarkeverés :) ahogy megcáfolnak és pofára esel, egyből a barátból ellenség lesz, az addig gyűlölt cégekből jóbarát. Jó, mondjuk gerinc nélkül könnyű az élet a pártszékházban..
nesze neked forrás:
index.hu/tech/2010/10/19/elkeszult_a_hoover-hid/
24.hu/fn/gazdasag/2017/01/24/nehezen-fog-megterulni-az-irrealisan-draga-esztergomi-vasutvonal/
vastagbor.blog.hu/2011/05/23/autopalyaepites_helyett_vasutfelujitas_a_tuti_biznisz

Roan 2018.01.23. 14:52:03

@Womb Raider: Talán azért, mert a pályázatokat nem a kegyvesztett Simicska, hanem Tiborcz nyerte meg. Ráadásul ott is eltelt némi idő, mire kiderült. De börtönbe mindkettővel, ha valóban csaltak. De te még mindig nem nyilatkoztál, hogy te is így gondolod-e?

2018.01.23. 14:57:21

@Womb Raider: Dórika, nyugalom van, úgy cserélgeted a nickjeidet, ahogy csak akarod, még arra is lusta voltál, hogy újat regelj. Ami vicces, ha a régi üzenetedre nyomnak, akkor az új profilod jön be, így könnyű lebuknod. Tessék szépen továbbképzést kérni a bérkommentelői tanfolyamon.

2018.01.23. 14:58:06

@Roan: Nem Simicskáról, meg nem is Tiborcról beszélek... hanem a Strabag demokratáról, tudod, akik még Medgyessyt is megpuccsolva ültették a senki által meg nem választott Ferencet a trónra... akkor miért nem visongott a tisztelt publikum?

2018.01.23. 15:00:20

@okostojas007: Szóval hazudtál... (mondjuk annyira nem szokatlan nálad..) szóval? Egyunazon reggel vagyok itt, csak a nevem helyett maradt egy nicknév. Hűűű... miccsoda konspiráció. Képzeld, ha még azt is elárulom, hogy van forró drótom a Lendvay utcába.. piros!!!

Roan 2018.01.23. 15:04:15

@Womb Raider: Te le vagy maradva pár évvel. 2018-at írunk, Orbánék 8 éve vannak. Kit érdekel Gyurcsány? Az eredeti felvetés az Elios Simicska-Tiborcz jelenségről szólt, arra válaszolj.

2018.01.23. 15:08:26

@Roan: Kit érdekel a holokauszt? lassan 80 éve volt... 2018.-at írunk. Egy párt/kormány tevékenységét érdemben csak úgy tudod meítélni, ha összehasonlítod az ellenpólussal, az elődeivel. Az ország szénája jobban áll, mint 2009.-ben állt, nyolc évnyi szoclib ámokfutás végén... a többi lényegtelen.

2018.01.23. 15:37:34

@Womb Raider: szóval nem hazudtam, mert most ismerted be, hogy régebben dóra néven futottál :) de te aztán nem váltottál nevet :)

2018.01.23. 15:43:28

@Roan: kár vele egyébként vitatkozni, ő az egyik legbutább narancskullancs, és ha csúnyát mondasz rá, vagy a vezérre, majd megfenyeget, hogy 150.000 ezer pénzért megszerzi a címedet, és kijön összeverni :)
Hozzá képest még birca is egy géniusz.

arabok balrol 2018.01.23. 15:47:12

@Womb Raider: hat engem erdekelne...marmint igeny az vona ra

arabok balrol 2018.01.23. 15:50:00

@Roan: s ez az oka h meg 8 evre akarom Orbant

Hari Seldon 2 2018.01.23. 15:59:33

@Womb Raider:
Milyen hazugság?
Na mesélj, hátha nem vettem észre az itteni hírekben, hogy mikor hazudott akár csak 10-ed akkorát mint a gazdád.
Fillon volt az, aki bebukott a rokon alkalmazásával.
Aztán Bayrou. Ő is.
Tudod, ezt úgy hívják következmény. - Ezt meg demokoráciákban szokott lenni. Hallottál róla?

2018.01.23. 16:28:18

@okostojas007: Képtelen vagy a legegyszerűbb dolgot is objektíven interpretálni. Elkezdtél mesélni, hogy majd te felsorolod a számtalan nevet, amin be voltam regisztrálva. Osztán amikor ténylegesen fel kellett volna sorolni, akkor jöttél a tereléssel. Amúgy meg ne gondold, hogy a feltételezett anonimitásod felhatalmazás arra, hogy útszéli bunkó stílusban (ahogyan anno is tetted) kommunikálj bárkivel. Ne gondold, hogy egy bizonyos határt átlépve is következmények nélkül gyalázkodhatsz.Öszpontosíts inkább arra, hogy az állításaid mellé valami adatot is mellékelj. Legalább néha ... és az sem ártana, ha felhagynál a butuska elméleteid hangoztatásával.

sas70 2018.01.23. 16:33:00

@Womb Raider: A 1997-es törvényt tényleg gyorsan elkaszálták Orbánék! Csak előbb ők is kormányoztak egy kicsit'98-2002-ig. Akkor még megfelelt. De a tények tényleg ne zavarjanak.
Amúgy meg fokozatos bevezetés és fokozatos áttérés lett volna, csak a napi politikai érdekek felülírják a racionalitást. A költségvetésnek az első 25 évben tényleg plusz teher lett volna, illetve volt, viszont utána, már egyre csökkenő mértékben.
Persze most nem az emberek fizetik meg, mert faszám rátolták mindenkire, aki aktív dolgozó, csak az nem látszik, hogy majd ő mit kap, ha 20-30 év múlva odakerül, hogy a befizetett járulékaiért elvárna valamit. A jövőt éli fel ez a rendszer és a sok ostoba dumával, elfedik a gondokat. A sok hülye, meg el is hiszi, hogy majd állambácsi gondoskodik róla, mer a Viktor megígérte.

2018.01.23. 16:35:18

@Hari Seldon 2: Lényegében a karrierje egy hazugság.. ahogyan szépen kiseggelt Hollande mögül, menekülver a süllyedő szoci tutajról, ahogyan létrehozta a saját 'hiánypótló' pártját, ami egészen fura mix... szociálliberális!!! No, meg az energiapolitika. A választásokon nagy hanggal hirdették a francia atomenergetika leépítését... aztán választások után : Áááá...inkább mégsem.
Ez meg külön vicces: www.bbc.com/news/av/world-europe-42768466/president-macron-on-trump-brexit-and-frexit

2018.01.23. 16:40:15

@sas70: 2001.-ben felülvizsgálták, kiderült, hogy :
a tervezett elemek többsége az elvártnak megfelelően működött, a 6%-on maradt tagdíj negatív hatásait a többletbevételek (önkéntes befizetés) nagyjából kompenzálták.
az inflációs terv nem megfelelően alakult.
probléma a pénztárak vagyongyarapodásának elmaradása a várttól ("2000-ben például a vagyonnal súlyozva 6,3 százalék volt az átlagos hozam, miközben a GDP nominális növekedése több mint 15 százalék volt, és a keresetek is mintegy 13 százalékkal nőttek."), melynek oka részben a tőzsde nem várt, hosszú és tartós visszaesése valamint a pénztárak működési költségeinek a tervezettnél lényegesen magasabb szintje (2000-ben pl. a tervezett 0,3% helyett 12,5% volt a működési költség).
A felülvizsgálatot végző szakmai bizottság megállapításai:

a jelenleg működő szervezeti struktúra nem teremt egyértelmű felelősségi viszonyokat, az önkormányzati jellegű irányítási rendszer a gyakorlatban nem működik, valójában az alapításban jelentős szerepet játszó bankok, biztosítók „indirekt módon” meghatározzák a pénztárak tevékenységét;
a szolgáltatási feltételek nem kellően kidolgozottak (például a szolgáltatások paraméterei nem meghatározottak, az egyösszegű szolgáltatás feltételei ellentmondásosak);
a magánnyugdíjpénztári rendszer – ellentétben az első pillérrel – nem kezeli a rokkantsági és hozzátartozói kockázatot (csak az egyéni számla örökölhetőségét biztosítja), ez a helyzet aránytalan terhekhez vezet;
a pályakezdők kötelező magánnyugdíjpénztári tagságának indokoltsága megkérdőjelezhető;
a garanciális szabályok ellentmondásosak, indokolatlanul ösztönözték a 35–47 éves korosztályokat is magánnyugdíjpénztári tagságra.
Ebből következően 2002 január elsejével le is zárták a kalandot :) Ahogyan azt illik. Medgyessyék meg amilyen gyorsan csak tudták, 2003. januárjában újra beindították a pénz áttalicskázását... erről ennyit..

2018.01.23. 16:43:06

@sas70: "A költségvetésnek az első 25 évben tényleg plusz teher lett volna, illetve volt, viszont utána, már egyre csökkenő mértékben. "

Bruhahah... erről tudod mi jut eszembe? Ez:
Rabbi és a libák
Kohn elpanaszolja a rabbinak, hogy döglenek a libái.
- Mivel eteted őket?
- Szemes kukoricával.
- Az a baj. Etesd ezután darával!
Kohn egy hét múlva ismét panaszkodik, hogy még mindig döglenek a libái, pedig darával eteti őket.
- Mert szamár vagy! . - mondja a rabbi. - zabbal etesd őket!
Pár nap múlva Kohn megint siránkozik, hogy hiába eteti zabbal a libáit, mégis pusztulnak.
- Ostoba fajankó vagy, miért nem árpával eteted őket?!
Másnap megint megy Kohn:
- Rabelében, hiába próbálkoztam az árpával, megdöglött az utolsó libám is!
- Most már egy libád sincs?
- Egyetlen egy se.
- Kár. Pedig még annyi jó ötletem lett volna...

Csak 25 év.. annyi idő alatt befigyelt volna 4 államcsőd :)

2018.01.23. 17:41:51

@Womb Raider: óó megint megfenyegettél.. nagyon jó :) csak így tovább, ez az igazi narancskommunista módi. küldöd majd a jól bejáratott kopaszokat is? Nincs terelés, nemrég Dóra voltál, most már wombraider, előtte megint más, és utána megint más leszel, de szerinted hazudtam, mert te mindig is wombraider voltál. tehát válaszolj, voltál már itt más nicken , vagy nem? tehát ki hazudott?

Hari Seldon 2 2018.01.23. 18:01:52

@Womb Raider:
Én nem nevezném szociálliberálisnak. Épp most veri szép (egyébként helyesen) a korábbi munkatörvénykönyvet. Rugalmasabbá teszi a munkaerőpiacot. Még a Hollane kormány kezdte megváltozatani a munka törvénykönyvet. Az is az ő ötlete volt. Akkor sokkal nagyobb tüntetések voltak. Őszre bedarálta a komcsi szakszervezeteket.
Az atomerőműveket meg lassan építik le. Az a cél hogy a közel 80%-ról egyenlőre 70% közelébe vigyék le. Nem lehet olyan eszetlenül gyorsan mint a németek. Akkor az lett volna a baj, hogy fosszilissal kell pótolni a hirtelen kieső áramot.

Továbbá: A BBC-nek adott interjuban azt mondta, a kérdésre, hogy france-ben is same result lenne, nyilván azt mondja, hogy "lehetséges". - Nyilván udvarias volt, miután egy kérdéssel előtte elhajtotta az angolokat hogy ne csipegessenek. Nem akarta azt, hogy nagyon kemény hatású legyen. - A Probably az egy felkapott semmi. Probably nyer a magyar csapat is Andorra ellen. Na kb ilyesmi. Persze a szenynmédia egyből habosítja a semmit, mert kell a prekoncepció megerősítéséhez.
Másrészt, pont a brexit hatására növekedett az EU támogatása itt.

Harmadrészt milyen károkat okozott eddig a francia népnek? Mondjuk olyan 13 milliárdos kárt, vagy ilyesmi okozott volna? Nem emléxem.
Ellenben hoz befektetésnek 3,5 milliárdot Euroban, AI kutatásra , gyógyszergyártásra, magas szellemi hozzáadott értékű termékek fejlesztésére:
www.france24.com/fr/20180123-sommet-choose-france-emmanuel-macron-investissements-facebook-sap-google-toyota

ember100 2018.01.23. 19:49:29

Womb Raider :
Helló !

Tudom az a cukorgyáras dolog egy haverom kedvence azért írtam :)
De azt is írtam aki közelebb volt a tűzhöz jobban melegedett :)(dakota közmondás )
Itt a lényeg a kapzsiságon volt !Ja és persze csak a szocik gyarapodtak , az orbánpapa kőbányája , orbánfeleség tokaj hegyalja , ......

Szojka János 2018.01.23. 20:07:29

@Fideszes vagyok tehát lopok: A váci kórház Gyurcsányék alatt lett fejlesztve utoljára,azóta csak ígérgettek...

Roan 2018.01.23. 22:20:00

@Womb Raider: Továbbra sem válaszoltál: egyetértesz, hogyha kiderül, Tiborcz sikkasztott, börtönbe vele, Simicskával együtt?

Amúgy te nem hasonlították össze semmit, hanem kijelentetted, hogy bezzeg Gyurcsány. Egyrészt, az nem mentesít senkit, hogy bezzeg más is, másrészt, nem GyF a téma. Ha ennyire nem tudod kiheverni, hogy 15 évvel ezelőtt hatalomra jutott, miért nem írsz blogot? Ott megnézheted, hogy aki itt tiltakozik, odamegy-e védeni Gyurcsányt, de kötve hiszem, hogy bárki is védelmébe venné. Tehát csak az maradt hátra, hogy nyilatkozz: egyetértesz, hogyha kiderül, Tiborcz sikkasztott, börtönbe vele, Simicskával együtt?

2018.01.24. 06:55:05

@Hari Seldon 2: Nem én, hanem ő nevezte a kormányát (illetve anno a pártját )így. Ki vagyok én, hogy vitatkozzak vele?
A 'probably' aranyos kifejezés, a valószínű és a lehetséges egyformán belefér.. talán pont ezért is emelte ki a szennymédia BBC...
@Roan: "Továbbra sem válaszoltál: egyetértesz, hogyha kiderül, Tiborcz sikkasztott, börtönbe vele, Simicskával együtt?"

Mit nyammogsz már ezen. Van konkrét infód, hogy a sejtetett vádjaidat alátámaszd? Nosza, loholj vele a megfelelő hatósághoz, hozd nyilvánosságra. Én is kérdezhetném, hogy börtönbe vessenek e , ha kiderül rólad, hogy adózatlan jövedelmeid vannak. Igen, kerüljön börtönbe az, akiről bebizonyosodik, hogy bűnycselekményt követett el. Igen, büntessék meg a hatályos jogszabályoknak megfelelően. Egyéb naggyon fontos kérdés?
Gyurcsánnyal meg csak azért kell foglalkozni, mert (bármennyire is nem tetszik neked) Orbánék tevékenységét sem nagyon tudod megítélni anélkül, hogy ne néznéd, milyen örökséggel vették át az országot. Mivel egy választásnál ezen teljesítmény alapján döntesz, fontos, hogy összehasonlítást tegyél. Mit és hogyan csináltak azok, akik most ellenzékből aspirálnak a kormányzati pozícióra és mit tett ezzel szemben a jelenleg kormányzó párt (a kormány).Csak a hozzád hasonlók borítanának folyton fátylat a múlt jól meghatározott elemeire. "Igaz, hogy akkor balfaszok voltunk és elbasztuk, na, de majd most, most minden másként lesz!!!" Ugyan már, ne gyerekeskedj!
@ember100: "a és persze csak a szocik gyarapodtak , az orbánpapa kőbányája , orbánfeleség tokaj hegyalja , ......"

Persze, értelek és részben igazad van. Ám nézd meg, miként alakult az egyes kormányok alatt a privatizáció volumene. Valamint, hogy az egyes vagyonelemek privatizációját rombolás követte-e, vagy azért az ország határain belül maradt az adott vagyonelem. A külföldi cégek jelentős hányada a piacot és nem az üzemet, gyárat vette meg. A gyárat, mint fizikai manifesztációját a megszerzett 'kincsnek' azonnal lerombolta, kibelezve az épületeket tovább értékesítette, a dolgozókat menesztette, de vitte a piacot, a kereskedelmi kapcsolatokat és hozta a saját cuccát. Vagy eklatáns példa a MÁV Cargo esete. Pont a vasút profitábilis részétől váltak meg az elvtársak, occón (+Kajmán szigeteki számla..) Ezen vagyonelemek visszaszerzése sokkal macerásabb lesz egyszer (ha lesz lehetőség egyáltalán..) mint az Orbánbányákokat vagy a Tokaj környéki borvidéket visszavenni. (Ha keletkezik ilyen szándék)

@okostojas007: " Nincs terelés, nemrég Dóra voltál, most már wombraider, előtte megint más, és utána megint más leszel, de szerinted hazudtam, mert te mindig is wombraider voltál. "
Nocsak.. a feltételezéseidet kész tényekkén próbálod tálalni? Próbálod összemosni a név(nick) váltást azzal, hogy sokan (közületek is, naná..) több nicken nyomulnak. Párhuzamosan. Érted a különbséget? A én egyszem regem (megsúgom, a 444-en is ezzel a névvel voltam :) amíg a liberális cenzúra el nem kaszált)a ti hasadt személyiségű harci-nickjeivel szemben. Majd, ha te is ideírod a neved egyszer, akkor újra beszélhatünk. Én megtettem, de a hozzád hasonló ostoba parasztok miatt inkább átváltottam semleges, semmitmondó nickre. Ami alatt nem esik nekem egy rakás gyökér pusztán amiatt, hogy nő vagyok. Szóval, összegezve: az állításoddal szemben először Dorottya Veres volta, utána Womb Raider. Soha, semmilyen más nicken velem nem találkozhattál. A többi a beteg elméd lázálma.
Amúgy nem kell paráznod. Lassan megszokom, hogy nem lépek a kutyaszarba, nem rúgom félre. Inkább kikerülöm. Így tisztább maradok. Meg a kutyaszar is marad olyan, amilyennek megteremtetett...

2018.01.24. 09:11:33

@Womb Raider: mit állítottam? nicket cseréltél. sohasem állítottam, hogy több néven írsz egyszerre.
Egyedi stílusod van, 3 bejegyzésből ki lehet szúrni, ha sok karakterből, mint ahogy most is modorosan terelsz, na ez vagy te.
Beszervezték a nyugdíjas szakkört bérkommentelőnek? segítek, ha a valódi neveden jelentkeznél be, azt se hinné el senki se, ahogy senki se hiszi el, hogy váradijánost Váradi Jánosnak hívják. Nem, nem fogom megadni a nevem, az egyik hozzád hasonló nagyarcu már betalált 1x, akkora arca volt, hogy maga helyett 2 kancigányt küldött. Ez gondolom ilyen fideszes módi a vitarendezésre, nem véletlen fenyegetőzöl te is, már viszket a kopaszok keze. Pubi, az se biztos, hogy nő vagy. Idejössz trollkodni, aztán neked áll feljebb. Én se járok a fidesz.hu-ra, a magyaridőkre meg a 888-ra hazudozni, de ide egy komplett narancskommandó jön minden nap többedmagaddal ide trollkodni és hazudozni és a vezért mentegetni. Gerincesebb lenne kiállnotok, hogy na, ti vagytok a közmunkás bérkommentelők, és most jól szétcsesszük a fórumokat a hazudozással, nehogy érdemi vita legyen.
Ilyet meg leírni, hogy az orbán papától az ellopott bányát könnyebb visszavenni, mint a máv cargot, és ezért éljen viktorka.. kész.. Elolvasod azokat a hülyeségeket, amiket leírsz?

2018.01.24. 11:44:01

@okostojas007: Nézd, ha rögeszméid vannak, az nem az én kompetenciám.
Se nyugdíjas, se bérkommentelő (van jobb bevételi forrásom :) ) Semmi közöm a vélelmezett, vagy valós 'fideszes' problémammegoldásokhoz. Mivelhogy nem vagyok se fideszes , se jobbikos.. úgy igazából semelyik magyar párt szimpatizánsa. A magyar időkre és a 888 ra sem tettem be még egyszer sem a lábam, de nyilván erre is van kész véleményed, elméleted.
Viszont továbbra is azt gondolom, hogy a prosztó stílus, amit megengedsz magadnak (másokkal szemben is..) inkább téged minősít, mint engem. Ha átlépsz egy határt, fogd fel, annak kell legyen következménye...

Ha meg képtelen vagy értelmezni a mások által leírtakat, azért néha elgondolkodhatsz, esetlegesen nem a te készülékedben van-e a hiba?
Kis butus: a magyar államnak a határain belül a magyar állampolgárokkal szemben több lehetősége van, mint nemzetközi vizeken. A MÁV Cargo-t vissza lehet venni, mindennek van ára, de nagyságrendileg több pénz (a kiesett hasznok) úszott el, mint amennyi az orbányák esetében kárként említhető.
Szóval további jó okoskodást és szólok, hogy már lila a fejed a gyűlölködéstől...

Sir Galahad 2018.01.24. 12:55:52

@karandash: Köszönöm az értékes adalékot. A végéhez annyit, hogy a nyugdíjkorhatár emelése nem magyar specialitás, hanem világjelenség - az más kérdés, hogy mennyire igazságos, de a rendszer fenntarthatóságát máshogy nemigen lehet megőrizni.

2018.01.24. 13:15:15

@Womb Raider: 1. pontosan a valós fideszes problémamegoldást vázoltad fel többször is. Az, hogy utána tagadod, hogy többször megfenyegettél, szánalmas. Legalább egy blog alatt ne változzon a mondókád. Nem vagy fideszes, de csak a fideszt véded, ha ők lopnak, az nem gond, de egyébkéntiselmult8év. Semmi mást nem csinálsz, csak vakon hiszel. Ennél 1 fokkal jobb, ha pénzért csinálod. Én vagyok prosztó, és te hülyézel le másokat, és fenyegetsz fizikai megtorlással :) aranyos.
Ahogy kapsz linket, és kiderül, hogy hülyeséget beszéltél, vagy a gazdid sárosabb, mint 10 maszopos együtt, egyből elkezdesz terelni, ahogy eddig is tetted, és most is. Több fórumról kitiltottak, engem sehonnan se, nem gondolod, hogy benned van a hiba? Szándékosan hergeled a népet, csak én jobban tudlak téged idegesíteni, mint te engem, ezért fenyegetőzöl, ha összefutunk :)
kérdés: a maszopé lett a máv cargo , vagy simán privatizálták? mert a bánya, a szőlő orbáné.
tudod kb olyanok az érveid, mintha a szomszédod ellopná a másik szomszéd hűtőjét, és te erre felbátorodva ellopod mosógépét és a TV-t, aztán azzal védekezel, hogy hisz a másik szomszéd vitte a mosógépet, emiatt neked jár, hogy ellopd a TV-t. Nagyon etikus gondolatmenet.. Értelmes ember erre azt mondja, mehet mindkettő a börtönbe, de ez a hozzád hasonló fideszeseknél valahogy máshogy van bekötve.
Nekem nem lila a fejem :) nem én lilulok a monitor előtt , és nem fenyegetőzőm, hogy majd megkereslek, neszójjábe. Ha trollkodni jössz, vállald a következményeket.

2018.01.24. 13:34:50

@okostojas007: Jó, reménytelen megszállott vagy. Nem tagadtam le semmit, az, hogy te minek érezted, amikor felvázoltam, hogy ha képtelen vagy a mocskolódst befejezni, akkor a beszélgetést helyezzük át IRL térbe... azért az is beszédes, hogy magad panaszkodsz, hogy más is megkeresett már. Talán a kifinomult stílusod másnál is visszatetszést kelt..Mondom, nem kell aggódnod, nem fog senki a földre fektetni, de azt nem értem, hogy miért ódzkodsz attól, hogy egy kv mellett is fröcsöghess egy lazát? Hmmmm?

Hogy téged sehonnan nem tiltottak ki, engem meg igen, az ugyan mennyiben bizonyíték a te objektivitásodra? Nem is értelek. Megnyugtatlak, nem a ocsmány trágár stílusom volt az oka. Pusztán feltettem egy kérdést a poszt szerzőjének, illetve egy helyesbítést kértem... háát, ez nem fért bele a szólásszabadságba.

A MÁV Cargo-t privatizálták, már amennyiben az privatizálás, ha a céget a szomszédos állam résztulajdonába játsszuk ák. 2 milliárdos sikerdíjért ment a kótyavetye...de ezt te is tudod.
Mégegyszer és utoljára: nem érdekel, hogy miként vagy bekattanva a fideszfóbiád miatt, nem idegesít, de az ahogyan fröcsög a szar a szádból, attól tényleg a hányinger kerülget. Ha te erre büszke vagy, hát légy az. Az elméleteiden viszont jókat nevetek. :)

2018.01.24. 13:54:10

@Womb Raider: ha valaki azzal fenyegetőzik, hogy neszójjábe hülyegyerek, mert megkereslek, azt nem lehet sok másnak betudni, mint balhét akar az illető. Értelmes ember ilyet le se ír. Milyen érzékenyek vagyunk, ha téged komcsinak kiáltanak ki, de másokat hülyézni, az szerinted rendben van :)
Én millió dolgot kikértem már, még se tiltottak ki, nem lehet, hogy mégis benned a hiba?
Nincs fidesz fóbiám, neked van orbánimádatod. Én vagyok megszállott, de te irkálsz be minden ellenzéki fórumba, napi több száz hsz-t. Láttál te engem a fidesz.hu-n? a 888-on? a magyar időkön?
Még mindig semmi válasz a linkekre, amit forrásként küldtem, helyette még mindig megy a terelés... szóval akkor mennyibe is került a margithíd, a viktorka féle vasútfelújítás 10x-esen túlárazva?
de tudjuk.. emult8év.. az minden lopást elhomályosít

2018.01.24. 14:29:34

Ugyan... mit tudsz te az értelmes emberek közötti kommunikációról?? Ne nevettess. Rögeszmés fröcsögő vagy. Habzik a szád a gyűlölettől :) BOAR II..
Az azért megint beszédes, hogy vindikálod a jogot, hogy tanácsokat osztogass, ki hol és mit tegyen. Már miért ne kommentelhetne valaki ellenzéki blogon, akár az ott leírtakat vitatva? Te komolyan ennyire beszűkült vagy, hogy azt hiszed, egymás faszának szopkodása és a folyamatos smúzolás jelenti a fórumozást/kommentelgetést? Mindenki a saját (vagy az általad kijelölt) helyen kell, hogy tegye a dolgát? Vagy mit akartál mondani?
Már megbocsáss, de ha sokallod az én hozzászólásaim számát, akkor ugye taga, meg 1ghost konstans jelenlétét is aggályosnak tartod, ugye? Vagy , ha valaki egyetért veled, az jogot formálhat napi több hozzászólásra is? Nézd, kicsi bogár... időm van, ráérek, mi közöd hozzá, hogy hol és mit írok? Ha úgyis tökéletesen meg vagy győződve a saját igazadról, mit zavar, ha más másként látja mindezt? Vagy minden más vélemény szeplő a kis propaganda-szamizdat irományaitokban? Vicces, hogy van néhány tucat emberke, aki belterjes közösségben puncsol egymásnak, durrognak-puffognak, köpködik a fideszt, meg úgy mindent és mindenkit, akiről úgy érzik, ők és a hatalomvágyuk által hőn remélt parlamentbe jutás, kormányváltás közé áll. Hosszú lesz az elkövetkező 4 év :)

2018.01.24. 14:38:33

@okostojas007: Ja..amúgy értem.. a MÁV Cargot ki lehetett lopni az ország zsebéből. Az megvan, hogy körülbelül 300 milliárdra becsülték az árát, aztán valami 102-ért ment el??? 200milliárdos károkozás... azé' ez kicsit több, mint egy szőlőbánya...(Előtte meg többezer tehervagont selejteztek le... minek az... ) Csak, hogy lásd, ki, hogyan lopott, hogyan pazarolt el felmérhetetlen pénzeket. Persze, ha téged vígasztal, hogy nem tették zsebre, csak kiszórták az ablakon, az más: )

2018.01.24. 15:34:17

@Womb Raider: látom még mindig gyűrűzik a fogyatékosságod. 100-200 milliárd? mészáros elvtárs 1 havi juttatása. jöhet a forrás, hogy abban a pillanatban épp 300-at ért. a másik, hogy én írtam, hogy felőlem mind mehet a dutyiba, ehelyett te azt írod, hős vezéred maga a jótevő, lopjon csak, büszke vagy rá, egyébként is elmult8év. már egyszer leírtam, attól, hogy más lop, attól még te nem lophatsz.

2018.01.24. 15:41:03

@Womb Raider: haha.. fröcsögj tovább fideszes, csak ennyit tudsz, meg védeni a gazdi becsületét :)
látod, megint felhúztad magad, én meg jól szórakozom. Hol írtam én, hogy be akarok kerülni a parlamentbe? neked valami nagyon fura tévképzeted van. Minden jogunk megvan ahhoz, hogy köpködjük a fideszt, és, mi közöd van neked ahhoz? Már megint azzal takarózol, hogy más mit csinál, és ez igazol téged a fröcsögésre és hazudozásra. nagyon profi.. esetleg legalább 1 önálló gondolat, ami nem a pártirodából jön? semmi?

ember100 2018.01.24. 21:11:49

@Womb Raider:
Helló !

Látod legalább nem tagadod a bányát , hegyet és ez így jó :)
Abban viszont nincs igazad hogy piacot nem lehet visszavenni .Pont egy törvénnyel külön adóval bármilyen piacot vissza lehet venni mint ahogy most a vezír és bandája meg is tette , de csak hogy többet tudjanak elsíbolni.

Roan 2018.01.24. 23:16:17

@Womb Raider: Mit nyammogok? Talán azt, hogy ez egy Tiborczról szóló poszt, és én a témába vágóan kérdezek. Ellenben a te válaszod Gyurcsány, Gyurcsány és Gyurcsány. Miért is kell két rendszert összehasonlítani? A témához tartozik? Nem. Esetleg én mondtam volna, hogy bezzeg Gyurcsány, és te arra válaszoltál?Nem. Akkor két válasz lehetséges: vagy nem tudod értelmezni a neked irányzott kérdést, vagy tudatosan terelni akarsz. Nem tudom, melyik rosszabb, mindenesetre elég unalmas így a társalgás.

PS: Lehet, elkerülte a figyelmedet, de történt már feljelentés a Tiborcz-ügyben. Az ügyészség szerint rendben van, hogy a kiíró nyeri meg a pályázatot, az OLAF szerint nem. Most újra nyomozni fog az ügyészség, az eredményeket kíváncsian várom. És akkor most te számolj be: feljelentetted már Gyurcsányt? Ha nem, mit akarsz tőle?

2018.01.25. 06:11:10

@Roan: Mit akarok Gyurcsánytól? Leírtam, ha elsőre nem sikerült értelmezned, fuss neki újra.
@ember100: Miért vitatnám, vagy tagadnám? Fogjátok már fel, hogy nekem marhára nem a szívem csücske se Orbán, se a sleppje. Nekem a kettős mércével van tele a puttonyom, de azzal nagyon. A most rettenetesen kifejlett igazságérzettel és jelentős hangerővel nyomuló véleményvezérek nagyon-nagyon csendben voltak, amikor a lekii társaik döntötték romba nagy elánnal a gazdaságot. Az egyik csapat szimpla kollaboráns/helytartó szerepben hazudta végig az első ciklusát, a másik meg magának lop... ennyi a különbség. Meg talán annyi, hogy az ország (minden lopás és mutyi ellenére) jobban áll, mint akkoriban.Nem azt mondom, soha nem mondtam, hogy nem lehetne még jobb, hogy nem kellene úgy istenigazából a körmére koppintani párszáz politikusnak és a sleppjüknek. Ám azt gondolom, hogy az annyira erőltetett kormányváltásnak csak akkor volna értelme, ha az előrelépés lenne. Ha valaki azt állítja, hogy a jelenleg ezzel kapcsolatban szóbajöhető ellenzéki pártokat és politikusaikat komolyan lehet venni, az hazudik. Velük sem lenne jobb, egyelőre, csak másként szar és másoknak szar..
@okostojas007: "jöhet a forrás, hogy abban a pillanatban épp 300-at ért."
www.origo.hu/gazdasag/magyargazdasag/20070714-vasuti-privatizacio-a-romanok-is-erdeklodnek-a-mav-cargo-irant.html :)
" 100-200 milliárd? mészáros elvtárs 1 havi juttatása."
Perszepersze. Ööööö... akkor most erre meg én kérek forrást!
"attól, hogy más lop, attól még te nem lophatsz."
Értelek, nem kell magyaráznod. Ha az elvtársaid, meg te lophattok, attól másnak tilos. Most ugyan fordított ahelyzet. Bassza is a csőrödet rendesen. Tessék elmenni dolgozni. Ha megtanulsz alapszinten programozni Haas vezérlőű megmunkálóközpontot, felveszlek. Havi 350 nettot kaphatsz plusz sok egyéb juttatást. Akkor beszélgethetünk face to face a politikáról.

2018.01.25. 12:40:27

@Womb Raider:
index.hu/gazdasag/2018/01/18/meszaros_lorinc_kozbeszerzes/
meg januar vege sincs.
igazad van, kb heti 1-2 milliárdot lop csak, de folyamatosan gyorsuló tendenciát mutat, most érte el a havi 100-at, gondolom vissza kell csengetni az elvtársaknak a pártkasszába is a jól végzett munkáért.
pubi , saját cégem van, havi 350-et utoljára 10 éve kerestem.
szólj, ha erkölcsileg eljutottál arra a szintre, hogy az egyik lopást nem a másikkal próbálod igazolni.

2018.01.25. 13:21:27

@okostojas007: Butus vagy... amit te próbálsz sugallni, az az, hogy a közbeszerzések 100%-át ellopták. Ami persze barokkos túlzás, de hozzád illik.
"pubi , saját cégem van, havi 350-et utoljára 10 éve kerestem."
Ohhogyne... szóval alkudozol :))))))))))

2018.01.25. 13:23:24

@okostojas007: Ja... mi a helyzet a MÁV Cargoval? Tudom, attól, hogy "ők" loptak, még semmi jogom felemlegetni...

2018.01.25. 14:09:02

@Womb Raider: alku? merre, hol? meg se tudnál fizetni, a másik, hogy egyébként se dolgoznék már senkinek, elmúltak azok az idők, hogy alkalmazottként másoktól függjek. Ha programozót keresel, kezd azzal megnézed mennyit kér egy senior. Gondolom annyi lenne a feladatom, hogy belövöm a cnc-t, aztán vaslemezből iloveFidesz feliratokat vágok ki lézerrel? :)

2018.01.25. 14:16:17

@Womb Raider: az, hogy mindkét brigád => sitt. de valahogy se viktorka nem akart elszámoltatni (mert akkor ugye apuka bányáját is el kellett volna), se a maszop nem akart utána elszámoltatni. Szóval 2 tolvajbandánál szerinted az egyik lopása feljogosítja a másikat is, hogy lopjon. Látod ez köztünk a nézőpontbeli különbség. Lehet, hogy mégis hasznos lenne az erkölcsoktatás az iskolákban? tanulnod sosem késő :)

2018.01.25. 14:20:37

@Womb Raider: 8% a valódi költség pl a vasútnál, mivel 200 millió/km-ért megérte eddig, és most 2 milliárd/km. szóval levonhatod a 10%-ot(és még ezen is van haszon, de inkább 8%), a többit bizony ellopták.

Roan 2018.01.25. 17:54:24

@Womb Raider: Nem erősséged a kérdésekre való válaszolás. Ezt otthon is így szoktad? Helló, drágám, mi volt ma a munkahelyen? Gyurcsány! :D

Szóval tettél feljelentést ellene? Nem? Akkor pontosan mit is akarsz elérni, meg tudnád fogalmazni egy tőmondatban?

2018.01.26. 05:41:03

@okostojas007: Ahh... szóval te vasútépítő mérnök vag.. esetleg mindenhez (is) értesz?
Amúgy valóban, egyik brigád sem hivatkozhat arra, hogy a másik lopott, így ő is jogot formál erre. Ám én, mint mindkettőn kívül álló, megkérdezhetem, hogy akik most óbégatnak, hogy orbánmonnyonle, azok hol voltak a 4-es metro (hogy egy kibukott és 'hitelesített' tolvajlást említsek. Te ezt nem akarod megérteni, csak gajdolsz, hogy deazorbán.

"Ha programozót keresel, kezd azzal megnézed mennyit kér egy senior. Gondolom annyi lenne a feladatom, hogy belövöm a cnc-t, aztán vaslemezből iloveFidesz feliratokat vágok ki lézerrel? :)"
Ooo..perszepersze. mondom én, hogy beszűkült, eccerű (és hazudós) ember vagy te.
Ez a beugró :) ezért kapsz 350+kaffeteria, plusz bónuszt. Ha önállóan tudsz tevékenykedni, egy kezedbe nyomott rajzból és egy darab acélból képes vagy létrehozni a kívánt darabot, akkor megy feljebb a tarifa. Ahogyan figyellek, te a sorjázóknál kezdenél...
@Roan: Nos, leírtam, teljesen a felfogóképességedhez igazodóan. Nem fogom megismételni. Válaszoltam, kétszer, ha ez nem elég, lépj vissza egyet a táblán és irány a gyp.

2018.01.26. 13:33:00

@Womb Raider: "Ám én, mint mindkettőn kívül álló, megkérdezhetem, hogy akik most óbégatnak, hogy orbánmonnyonle, azok hol voltak a 4-es metro (hogy egy kibukott és 'hitelesített' tolvajlást említsek."
ugyanott ahol most, én 2010-ben a csúti parasztra szavaztam, nagy hiba volt.
a maszop 45 millás nokiadobozhoz képest egy komplett maffia került hatalomra.
Mivel erkölcsileg még mindig nem jutottál tovább azon, hogy az egyik lopás nem igazol egy másikat. Bebizonyítottad: nulla erkölcs, 100% párthűség, ez vagy te.

Pubi, ha nem tudod mi a különbség egy software fejlesztő és egy gépkezelő közt, úgy nehéz lesz munkát ajánlanod :)
www.hwsw.hu/hirek/56134/hays-salary-guide-it-informatika-fizetes-berek.html
itt a vezető fejlesztőt nézegetheted, de mint írtam, cégem van, állás nemigazán érdekel.
Nem, ők nem azok, akik beírjak a rajzról, hogy a marófej menjen előre 10 centit. Ők azok, akik azt a programot tervezik meg, amibe te beírhatod, hogy merre menjen a marófej.

Roan 2018.01.27. 21:28:36

@Womb Raider: Te csak a kérdésekre nem válaszoltál, nemhogy kétszer, egyszer sem. Légyszi, tedd már be, hogy hol válaszoltál ezekre:

1, Tettél feljelentést Gyurcsány ellen? (Ugye konkrét infód van, és nem csak sejtetsz vádakat? ;) )

2, Te mit szeretnél? Mert eddig csak Gyurcsányról írtál, de arról nem, hogy te mitől lennél boldog? Ha felnégyelnék GyF-et? Vagy ha lecsuknák? Vagy mit szeretnél?

2018.01.28. 10:03:03

@Roan: Az igazság kicsi harcosa, osztán lobogtasd meg légyszíves az általad tett feljelentéseket, ha voltak ilyenek. Utána folytatjuk.
Ja... újra (nem tehetek arról, hogy érthetetlen vagy) teszek egy kísérletet és leírom: Gyurcsányék tevékenykedése annyiben releváns Orbánék kapcsán, hogy Orbánék első néhány évét erősen determinálta az a gazdasági helyzet, amit az említett úr és bandája hagyott örökül az őket követőkre. Ha nem érted, ez volt az utolsó alkalom...
@okostojas007: "a maszop 45 millás nokiadobozhoz képest egy komplett maffia került hatalomra."
Aztán hány darab "nokiás doboz " volt ? Ugye most meg nem azt sugallod, hogy a szadesz vezérelte maszop szumma szummarum 45 milliót lopott?

"itt a vezető fejlesztőt nézegetheted,"
Meg mertem voolna esküdni :_)))) Gondolom ott is a szürke oszlopot :)
"Nem, ők nem azok, akik beírjak a rajzról, hogy a marófej menjen előre 10 centit. Ők azok, akik azt a programot tervezik meg, amibe te beírhatod, hogy merre menjen a marófej."
Mit nem mondasz :)
Mondjuk az látszik, hogy a gépiparhoz, a megmunkáláshoz sok közöd nincs és az egyedi/proto gyártás esetében bezony nincs ott mankónak a CAM , maximum a formakészítés területén.
A "Helló világ!" már megvolt, most a BASIC-et gyúrod, ugye? ;)

2018.01.28. 15:52:41

@Womb Raider: haha.. és még mindig ott tartasz, hogy amiért a maszop lopott, az igazolja, hogy bárki lophat.. nembaj, ha nulla az erkölcsi érzéked, csak ne hangoztasd
a másik pubika, hogy felénk solidworks-el dolgoznak, 3d nyomtatóval készül a proto, de persze felétek basicben vezérlik a gépet, a kimenti tárgy meg egyből acélból, úgy az igazi, minek a tervezés, gondolom hasukra ütnek a legények, nem kaptok se cam filet, se tervet, taníts mester, hogy kell ezt jól csinálni!
Tudod van aki gyárt, van aki meg fejleszt. Ki a fasz mondta, hogy én a gépiparban dolgozom, és ott gyártok bármit is? még mindig nem sikerült rájönnöd mi is az a szoftverfejlesztő?

2018.01.29. 06:41:18

@okostojas007: "a másik pubika, hogy felénk solidworks-el dolgoznak, 3d nyomtatóval készül a proto,"

Butuska.. mutasd a 1800*800*650-ben nyomtatni tudó 3d printeredet :) Aztán léccilécci ültess rá egy AUDI első hidat .
A tervezés és a proto külön dolog, a tervező szoftver (CATIA pl...) azért egészen jól tud modellezni szilárdságra.. plusz... a proto nem azért kell, mert nézegetni akarjuk az új fidget spinnert, hanem mert kell egy működő/használható példány, amit a németek élesben próbálhatnak ki. Egy többszáz kilogrammos szerkezetet, amire robot pozícionál, te nem nyomtatsz ki, bármekkora ász is vagy :) de mesélj, okíts. (Mindezt csak azért írtam, mert okoskodtál , hogy a gépészkedés csak arról szól, hogy egy pályagörbét kell beírni a csudaszoftverbe és már meg is van a darab. Nos, messze komplexebb , kezdve ott, hogy a megmunkálási/megfogási sorrendet sem fogja neked kitalálni a szoftver, ahogyan azt sem, hogy milyen szerszámot használsz..na, mindegy, reszelgesd a bitjeid, én meg reszelem az acélt..)

Amúgy ne terelj... számon kéred, hogy tettem-e feljelentést... erre megkérdem, te vajon tettél? A válaszban rögtön papolni kezdesz erkölcsről, miegymásról... gyenge vagy, engedd el ezt a dolgot.

2018.01.29. 09:48:54

@Womb Raider: sajnálom, mi elektronikát csinálunk, nem vasdarabokat, meg annak max házat. A solidworks az egyik legelterjettebb ipari tervezőprogram. Na, legalább azt bemutattad, hogy mégiscsak annyi a dolog, hogy beírod hova menjen a fej, meg kicseréled :)
Programozót te max fényképen láttál, ez már tiszta sor, rááadásul el se tudod képzelni mit csinálhat, azonkívül, hogy kiadja a robotnak: menj előre 10 centit. Okés, és itt a te nehezítésed. Ha szar előtolást adsz be, eltörik a fej. Hogy ez kíván e szakértelmet? persze. Hogy ez softwarefejlesztés? nem.

Miféle feljelentést pubi? OLAF jelentés mindkét brigádot elítélte már, tiborcz elvtárs miatt 100%-os visszafizetést is megállapítottak. Nem kell feljelentés, csak a maffiaállamban ez polton már úgy se megy át. A másik, hogy én sohasem kértem tőled, hogy jelents fel bárkit is, értelmes országokban nem így működnek a dolgok, hanem úgy, hogy nem a szomszédok és családtagok indulnak a közbeszerzéseken.

2018.01.29. 10:54:40

@okostojas007: "Programozót te max fényképen láttál, ez már tiszta sor, rááadásul el se tudod képzelni mit csinálhat, "
Ohhogyne... mert 'A PROGRAMOZÓ' (így en bloc) az olyan nagyon különleges lény. Nem azok laknak az Olümposzon? Régen tanultam már erről.Hogy megnyugtassala... az egyik gyermekem a Knorr Bremse-nél fejlesz vasúti fékrendszerekhez szoftvert, előtte meg a Siemensnél beágyazott rendszerekhez . A másik a középsuliban CAD-CAM informatikusnak tanult, elég jól érthette, mert két országos versenyen is második lett. Most gépészkedik a BME-n, de azért hallottattam tőle ezekről a "komoly" dolgokról. Elég alacsony szintű nyelveken, de főleg c/c++ nagyritkán assemblyn optimalizálnak. Perzse a nyomodba sem érhet...
A programozás is csak egy szakma(csoport) , a cobolban adatmigrációt keccsölő hipekockától a szétszívott agyú frontend buzerátorig renkívül széles a paletta (horizontálisan és vertikálisan egyaránt. Szóval azzal vakítani, hogy "Én programozó vagyok és bruttál a zsé.." nos, kicsit idejétmúlt. A csajoknak bejön azért?

Ja, a Solidworks az EGYIK használatos tervezőprogram, a CATIA meg pl. a másik de előfordul a Solid Edge, de találkoztam már CREO-os doksival .

"A másik, hogy én sohasem kértem tőled, hogy jelents fel bárkit is, értelmes országokban nem így működnek a dolgok, hanem úgy, hogy nem a szomszédok és családtagok indulnak a közbeszerzéseken."

Ja, lehet, összemostalak a drága Roan kollégával... sorry. Persze, a korrupció hungarikum! Ma is tanultam valamit! Hol van Orbánék mutyizása attól, hogy egyes országok simán háborút indítanak, hogy a politikacsináló haveri cégeknek pörögjön a biznisz :)

2018.01.29. 13:58:54

@Womb Raider: na látod, láttál már programozót, és mégse tudod mit csinál? Nem különleges, csak épp nem reszeli a vaslapot, és nem farag 1800*800*650-es alutömböt sem. Azért a gyerekeket megkérdezhetted volna, ha nekik tettél volna ilyen szuper vissza nem utasítható ajánlatot, bevállalták volna e 350ert. Szerintem röhögtek volna egy jót, ahogy én is tettem :)
Az alján megint jön a hülyeséged.. még1x: attól hogy más lop, az nem mentesíti a bandádat. Komolyan, ilyen nehéz ezt megérteni? Jó hogy nem már valami afrikai törpeállammal példálózol, hogy ott aztán a diktátor heti 10 nőt erőszakol, és milyen jó is nekünk, hogy a fideszesek csak a saját feleségeiket verik össze, aztán ráfogják a vak kutyára.

2018.01.29. 15:46:16

@okostojas007: Már unalmassá váltál.... meddig zakatolsz azon, hogy Orbánék pont olyan politikusok, mint kb az összes, szerte a világon? A politikus sehol nem a választóit képviseli, hanem az őt hatalomra segítő pénzügyi/gazdasági érdekcsoportokat szolgálja ki. Ennek következménye, hogy a köz vagyonának sok becsülete nincs, mindegyik tisztában van azzal, hogy a választóik nem nagyon fogják felelősségre vonni őket, max az egyik érdekcsoport összetűzése egy másikkal, ami néha problémák forrása lehet.
Úgy próbálod beállítani, hogy Orbánék esetleges leváltása ebben változást hozna. Nos, ha te ebben hiszel is, nem csak a brossúrát copyzod ide újra és újra, akkor nagy a baj. De legyen egy gondolatkísérlet. Mesélj arról, szerinted ki lenne alternatívája a jelenleg regnáló bandának?
Érdekelne... bár sejtem, hogy csak terelés lesz a válasu, ahogyan citrix is tette ugyanezen hóóótt egyszerű kérdésre. Mert oké, válasszunk és váltsunk... de akkor az legyen minőségi csere...

2018.01.29. 16:38:31

@Womb Raider: szóval megint csak a hablaty megy, de közben büszke vagy arra, hogy lopnak, hisz ez a te "csapatod". Igen, képzeld, szinte bármelyik mérsékeltre le lehetne váltani, és az már hatalmas előrelépés lenne(nem, nem a maszopra, míg nem játszottak összefogósat abban reménykedtem, hogy az 5%-ot se érik el). Most jelenleg leválthatatlannak hiszik magukat (és mivel az ellenzék elég béna + már kész a választási manipuláció is), de ettől függetlenül amelyik lop, azt le kell cserélni, az meg nem érv, hogy máshol is lopnak, hiába próbálod úgy előadni. Normális országba is lopnak, de ha ott lebukik, akkor kussolva elsunnyog, nem büszkén kiáll, hogy a mi tolvajunk jó tolvaj, ahogy ki szoktatok állni, hogy a ti kommunistátok a jó kommunista, de persze a maszop kommunista az nem jó kommunista.
Nem fogok pártokat ajánlgatni, most épp 250 párt fog indulni, ebből kb 200 a fidesz által kreált fantompárt, ahogy 2014-ben. Vicces lesz a szavazólap, ahol lesz jobbik, jobbikok, jubbik, mszp, mzsp, mpsz, lmp, lnp, Imp és hasonló formációk, hátha valaki elcseszi.

2018.01.29. 17:34:31

@okostojas007: Ne siess annyira előre... még rátok mosolyoghat a szerncse..bevonulnak az amerikaiak vagy a németek és hát ebben van gyakorlata a mai ellenzék családi felmenőinek. A kollaboráció és a szervilizmus bajnokai.
Szóval nem kell előre magyarázni a bizonyítványt, nem kell azon sem nyígni, hogy sok a párt.. mert ha csak kettő lenne (ami azért nem ritka...) akkor meg a demokrácia halálát jajgatnátok.
Szóval? Lopnak? Igen. Le kell cserélni őket? Kellene.. na, de kire, kikre? Az úgy nem megy, hogy társadalmi támogatás 0, de engedjetek vissza a húsosfazékhoz, mert már korog a gyomrunk. Én is sajnálom, hogy nincs épkézláb alternatívájuk, de ebben az ellenzék nagyon csúnyán sáros. Ordít róluk, hogy a hatalom megszerzésén túl semmi nem érdekli őket, a kvalitásaik sem valami fényesek, de ez nem baj, majd csinálják amit kintről diktálnak nekik. Pontosabban: csinálnák, de ebből nem kér jelenleg az ország politikailag aktív része. Ennél még ez a jelenlegi brigád is jobb.
Tehát: nem tudsz mutatni egy olyan pártot sem, amelyik számottevő (és ezáltal a legitimációt biztosító) társadalmi támogatottsággal bírna. Sajnos a buta demokráciában ez meg kevés a kormányváltáshoz. Legyen bármilyen a választási törvény. (Persze kifogásnak szuper...hiszen mindenki hibás, csak ez a rakás nímand, az nem)

2018.01.29. 18:07:19

@Womb Raider: szánalmas, hogy te beszélsz szervilizmusról, mikor viktorkának nyalsz nap, mint nap, és közben volt komcsi pártitkárokat emelsz piedesztára(milyen érdekes, hogy viktorka kormányában több a komcsi mint a maszopban). Nemigazán értetted meg, hogy miket írtam, az erkölcsi érzékednél már csak a felfogóképességed gyengébb.

2018.01.30. 06:37:47

@okostojas007: Nos... azért szépen bebizonyosodott, hogy eddig terjed az okosságod.. Váccsuk le! Monnyon le!! Osztán? Hogyan tovább? Pannon puma újra ugrik? Merjünk kicsik lenni? A töpörödés politikája újra száguld?

2018.01.30. 14:16:40

@Womb Raider: ennyit sikerült összehozni? :) én nem vagyok kommunista, hogy megmondjam kire szavazz, csak annyit mondtam, ha már kiderült, hogy lop, akkor le kell váltani, ha már magától nem megy.
Ha büszkeséggel töltene el, hogy lopnak, hanem téged, mint hívő fideszszavazót is zavarna, akkor már azon a héten le kéne váltaniuk. így lemorzsolódna a selejtje. Erre mit látunk? az összes mérsékelt, nem takonygerincel megáldott ember már elhagyta a fideszt.

2018.01.30. 14:42:15

@okostojas007: Hablatyolsz és terelsz, ahelyett, hogy két bővített mondatban összefoglalnád, te kiben látsz alternatívát. Az nem megy, hogy majd lesz valaki, csak ők ne. Mert ez az én olvasatomban kicsit olyan, mintha inkább azt mondanád: A mieink is kutyaütők, de most mi vagyunk soron. Nos, majd, ha felmutattok felvállaható, hiteles, kompetens képviselőket, egy vállalható pártban, akkor a nép egészen biztosan bizalmat fog szavazni. Az egyes emberek lehetnek sudribunkók, de a ném , a tömeg ettől még lehetbölcs, de ha meg nem az, akkor is ilyen ez a popszakma. A többség dönt. Ti attól még nagyon, nagyon távol vagytok. Már az is eredmény, ha a parlamentbe kerültök.
A propaganda szöveged nagyon klassz, de csak a nagy sötét üresség van mögötte, meg a nyálcsorgás: engedjetek már oda minket, korog a bendőnk.

2018.01.30. 15:12:24

@Womb Raider: én terelek? egy értelmes mondatot nem sikerült összehoznod, csak arról hisztizel, hogy, de jó, hogy lopnak, és ez téged nem zavar. Nulla erkölcs. ennyit tudsz.
Kérj újabb iránymutatást az elvtársaktól :) hátha kicserélik a lemezt. 250 párt van, nemrég tapsikoltál, hogy de jó. Nem tudsz választani a bőség zavarában? megmondtam, én nem vagyok komcsi, mint te, én nem fogom megmondani kire kell szavazni.

index.hu/tech/2018/01/30/egy_fideszes_facebook-troll_kitalalt_a_part_propagandahalozatarol/

2018.01.30. 17:36:31

@okostojas007: Blablablabla... nem érdekel, hogy kire fogsz szavazni, ami amúgy akkor lenne érdekes, ha irl személyeddel lehetne összekapcsolni. Az érdekelt volna, kikben látsz fantáziát. Eccerű kérdés, de kifog rajtad. Papagájkodsz, ezerszer kitárgyalt dolgokkal hozakodsz elő (arról nem is beszélve, hogy még ki is forgatod amit írtam, csúsztatsz és püfölöd a szalmabábot.
A linkelt írást csak a hozzád hasonló elvakult gyűlölködők kajálják be rögtön. Most írjak egy cikket arról, 'titkos, magát felfedni nem kívánó informátorra' hivatkozva, hogy soros egész bloghálózatot pénzel, amikből a liberális propaganda dől évek óta és a legtöbb helyen izomból elnyomják az ellenvéleményeket vagy nem is lehet kommentelni a hazug posztok alatt?
Ebben mondjuk van némi igazság...
Már máshol is írtam, a socket puppet nem magyar találmány, az usa az internet robbanásszerű elterjedésével párhuzamosan épített ki dezinformációs szervezetet. Meg kb. minden komolyan vehető párt (erőforrásaihoz igazodóan) működtet netes szócsöveket. Ezzel együtt az említett írás még lehet fikció, de mindegy, a szardobálásban egyik csapatnak sem kell tanácsot kérnie..

2018.01.30. 18:04:41

@Womb Raider: éés ugyanaz a szánalmas terelés, mint lopás ügyben.. a bezzeg elmult8év-et kicserélted bezzeg usára.. :)
komolyan , nulla vitakultúra, csak a bullshit, bezzeg pistike, ő nagyobbat hazudott, bezzeg józska, többet lopott.. kabaré :)
majd ha kihirdetik a programokat, eldöntöm kire szavazok, egyenlőre csak kiesett pártok vannak., akikre biztos nem. Tudod én még az a fajta hülye vagyok, ki megnézi, hogy mi az adott párt terve, engem nem lehet azzal hülyíteni, mint téged, akinek elég egy "Folytatjuk", "Soros!", "Migráncs!", "Brüsszel!", vagy egy "Megcsináltuk!".

2018.01.30. 18:07:58

@okostojas007: :) Ohh... te fényes tekintetű, az igazság látója. Vagy csak öntelt hólyag lennél? Én az utóbbira szavazok, a feltételezéseid meg leperegnek, ahhoz még fejlődnöd kell, hogy megítélhess.
Persze, ha téged az megnyugtat, hidd, hogy mindenki hülye rajtad kívül :) Aztán ha megint jön 4 év a pálya szélén..hát ne panaszkodj ;)

2018.01.30. 18:22:59

@Womb Raider: látod, pontosan erről beszéltem, semmivel se vagy te jobb, mint egy fociszurkoló, a legalja fajtából. A vezér neked építi a stadionokat. Mindegy mit csinálnak, ez a te csapatod, büszke vagy a tolvajbandára. Csak így tovább narancskommunisták!

Roan 2018.01.30. 18:31:20

@Womb Raider: "Az igazság kicsi harcosa" vs "Womb Raider 2018.01.24. 06:55:05 Van konkrét infód, hogy a sejtetett vádjaidat alátámaszd? Nosza, loholj vele a megfelelő hatósághoz, hozd nyilvánosságra. " - ezt te mondtad, én csak visszakérdeztem ugyanazt.

Szövegértésedre kicsit feküdj rá. Az összes hozzászólásodban azt írod: Gyurcsány így, Gyurcsány úgy, de nem árultad el, hogy te mit akarsz, miért írod tele a netet a sirámaiddal? Tehát ne azt írd, hogy ő mit csinált, és hogy miért kell Orbánhoz hasonlítani, hanem hogy te mit szeretnél, mi történjen?

Segítek, inkább csak fejezd be a mondatot: Én (azaz Womb Raider felhasználó), akkor lennék boldog, ha Gyurcsány Ferenccel ez történne: ... (ez a rész kiegészítendő), mivel GyF ...-t és ...-t cselekedett. Így már világos?

2018.01.30. 18:36:04

@Roan: Debil vagy. Ehhez igazodóan inkább tanuljunk mondókákat, hogy sikerélményed legyen!

(bárhogyan is, az elmeállapotod nem jogosít fel a hazudozásra és arra, hogy rendre kiforgasd mások szavait. Állj a sarokba!)
@okostojas007: Annyira, de annyira el vagy tévedve, hogy nevetnem kell rajtad.
Most csapást mérek a logikádra:
Van akváriumom, de biszexuális vagyok!

2018.01.30. 18:51:27

@Womb Raider: olyan aranyos, hogy a logikus gondolkodást negatívnak próbálod beállítani :)
komolyan, szerinted engem érdekel a szexuális beállítottságod, vagy hogy milyen kisállatot tartasz otthon? ez nem a tinder, és te se ismerkedni jöttél, hanem tolni a narancspropagandát

2018.01.30. 19:22:53

@okostojas007: Nincs semmi bajom a logikus gondolkodásmóddal.. már megint belemagyarázol olyasmit is az általam leírtakba, ami soha nem volt benne. Az amúgy tetszik, hogyan lovalod bele magad a narancskullancsozós fröcsögésbe. Már késő... elcsíptelek. Mesélhetsz fociról, stadionokról, a 'vezéremről'... de valójában csak kapálódzol kétségbeesve. A hajó megint nélkületek megy el. Megy a puszipajtásaitok nélkül. Ha csak ojrópa nem seít :)

2018.01.30. 21:01:25

@Womb Raider: egyedül te vergődsz, de nagyon. nehéz lehet kimagyarázni, hogy egy maffia szekerét tolod. Mivel ez nem megy, ehelyett folyamatosan csak relativizálsz: elmult8év, gyurcsány, usa, egyéb baromásgok. Tudom, hogy nehéz szembenézned a rossz döntéseddel, és elhagynod a focicsapatot, de hát jobb esetben kinyílik a csipád, rosszabb esetben maradsz a sötétségben. (C verzió, hogy benne vagy a lopásokban, és érdekelt vagy abban, hogy ez így menjen tovább).

2018.01.31. 08:11:45

@okostojas007: Mivel sokadjára sem tudtál alternatívát, jobbat mutatni, mint a jelenlegi kormány, így egészen egyszerű a kép: téged nem zavar a lopás, egyedül az a gondod, hogy ha mások lopnak. Egyedül annyi az oka a nagy kormányváltásra irányuló vágyadnak, hogy most már jó lenne kivenni a részedet neked is.Ennyi. A többi csak a csomagolás és az erkölcsös polgár szerepében tetszelgés.
Ahogyan a régi mondás is szól: A korrupció az, amiből téged kihagynak.

2018.01.31. 09:27:25

@Womb Raider: hát mikor sorba álltál, a logikát nem osztották ki neked. Helyette kaptál hitet a leadott erkölcsért cserébe. Megint egy logikai bukfenc: le akarom váltani a tolvajokat, erre neked az jött ki, hogy támogatom a tolvajokat :) nagyon profi. Szólj majd ha értelmezni tudsz 2-3 mondatot. Bár nem tudom, miért lepődöm meg ezen, hisz a felmérések szerint a fidesz fő támogatója az iskolázatlan réteg 8 általánossal. Nekik lehet csak beadni, hogy 2013-as tiborcz lopás miatt is gyurcsányahibás, elmult8év :) Meg a betelepített migráncsok azok nem azok a migráncsok, akiket kergetnek mindenhol.
Azt már tisztán látom, hogy mivel nem nevezek meg pártot (főleg mivel én se tudom még kik jutnak el egyáltalán a választásokig), csődöt mondott a fideszes troll irányítás :) Ezért kapálózol görcsösen, hogy mondjak már valakit, hogy aztán beleköthess. Így, hogy rövidzárlatot kapott a propagandagép, kb ennyit tudtál összehozni. Üzenem a fideszes irányításnak, hogy mission failed :)

Roan 2018.01.31. 13:51:20

@Womb Raider: "Debil vagy." - a kommunikációm szintjét hozzád igazítottam, mivel sokadszorra sem értetted meg, hogy mit kérdezek. Amúgy finoman jelezném, hogy most sem sikerült válaszolnod a kérdésemre.

"bárhogyan is, az elmeállapotod nem jogosít fel a hazudozásra és arra, hogy rendre kiforgasd mások szavait" - Az mióta számít a szavak kiforgatásának, ha a saját szavaidat változtatás nélkül idézem? Az a te problémád, ha nem vagy következetes, és amit más fejéhez vágsz, azon megsértődsz, ha neked címzik. Azt meg igazán várom, hogy idézd be, a mostani posztban hol hazudtam?

A személyeskedéssel és az érvek nélküli hadakozással nem sokra mész, téged minősít. Amennyi energiát ebbe belefektettél, akár kulturáltan is válaszolhattál volna. Nem sikerült. De tudod mit? Kezd egysíkúvá válni a társalgás (nevezzük így), én kérdezek, te nem válaszolsz, csak azt ismételgeted, hogy Gyurcsány, Gyurcsány, majd megsértődsz, vádaskodsz. Ne haragudj, de ez egy sértődős kamasz szintje, nem egy felnőtt emberé.

Ha esetleg értelmesen, a feltett kérdésekre, személyeskedés nélkül tudsz válaszolni (nem hiszem, mert eddig sem igazán sikerült), akkor válaszolj, egyéb esetben ne fáradj, annyit nem ér az egész, jobb dolgom is van, mint huszonkettedjére is ugyanazt az irreleváns szöveget olvasgatni tőled.
süti beállítások módosítása