Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Emeletes baromság!

2018. február 11. - A Polgi

hatso_kulso.jpg

konyvek.jpg

 

Fotó:városi gorillák.

Helyi munka helyett emeletes vonat?

A városban többen csak „krumplis bencének” hívják azt a politikust, aki belengetett ismét egy ígéretet. Miért ne tenné? Soha, senkit nem kértek még számon a be nem tartott ígéretek miatt. Az új ígéret, hogy emeletes vonatok járnak majd egy év múlva a Budapest – Szob vonalon. Ez naggyon frankó! Eddig 400 ember utazott egy szerelvényen, most majd (ha igaz lesz) 650 utast visz a szerelvény. De mondja már meg valaki nekem azt, hogy miért ez a fontos? Miért nem azzal foglalkoznak a helytartók, ami a dolguk lenne? Vác sötét évei között kell emlegetni az elmúlt évtizedet!  Ekkor vonult ki a városból három olyan nagy multi cég, amelyik több, mint 1000 embernek adott munkát.

Ezeket a munkahelyeket a kormánypárti városvezetésnek és a kormánypárti országgyűlési képviselőnek a mai napig nem sikerült pótolni. A helyi ipari parkban lézengenek a vállalkozások. Leginkább legelőnek használják. Birkák, kecskék legelnek ott. A Forte, a General Electric, vagy a Henkel volt üzemei lerohadtak, a nyitott ajtón ki-be jár a szél. Pedig a telephelyek a város frekventált helyein helyezkednek el.

Ugye mindannyian egyetértünk abban, hogy egy politikusnak az a dolga, hogy az emberek mindennapjait megkönnyítse? Munkahelyeket kell teremteni helyben! Mert, ha munka van, akkor minden van! Miért nem lehet ide csábítani cégeket? Van képzett munkaerő, van autópálya, vasútvonal, tehát jól kiépített infrastuktúra, akkor mi a baj? Szerintem a hozzáértés és az akarat hiányzik! Na persze bejelenteni azt, hogy majd egy év múlva emeletes vonat viszi Pestre dolgozni az embereket sokkal egyszerűbb!

Úgy gondolom, hogy valódi családbarát politikára van szükség! Nem megoldás az, hogy napi két 2-3 órát elvesz az emberek életéből az ingázás! Az kell, hogy több időt töltsön a gyerekeivel egy dolgozó édesanya, vagy egy dolgozó édesapa? Ezért raktárbázisokat, szolgáltató cégeket, üzemeket kell Vácra hozni!

Valami itt nagyon el van szabva! Nyolc év teljhatalmú kormányzás után a kampányban alapélelmiszereket osztogatni az embereknek az felér egy beismerő vallomással! Sikeres ország az, ahol minden családnak van pénze, hogy ezeket a boltban vegye meg, és fel sem merül, hogy a szavazatuk kiló krumplit, liter tejet vagy tucat tojást ér. Megérett az ország a változtatásra!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr4413636652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

konrada 2018.02.12. 14:44:17

...azért nem ártana neked sem legalább eljutni Bécsbe a Süd-Banhoffig.

...tán utána nem ilyen ökörség jutna az eszedbe az emeletes vonatok kapcsán...

Rettegek mert ballib vagyok 2018.02.12. 15:20:20

Mindhárom gyár tudtommal az elkúrók alatti katasztrófális gazdasági helyzet, és/ vagy az EU törvényi miatt zárt be.

Pl A GE-néál mindkettő szerepet játszott, mikor GYurcsány alatt 2009.10. hóban döntöttek a bezárásról:

www.vaconline.hu/aktualis/leepit-es-bezar-a-ge-vacon.html
"A magyarországi gyárbezárás egyik előzménye, hogy az Európai Unió szeptembertől elkezdte kivonni a hagyományos izzókat a piacról. "El van döntve ez már, 2011, és vége, lakat lesz az ajtón. Az amcsit kurvára nem érdekli, hogy mi van Vácon""

Rettegek mert ballib vagyok 2018.02.12. 15:23:37

A Henkel kapcsán pedig a gyár idehott az országba még két üzeltágat, igaz Vácról közben elmentek Tatabányára, de Angliából, és a És Lengeylországból is.

www.vaconline.hu/aktualis/tatabanyara-koltozik-a-henkel-vaci-gyara.html
A tatabányai üzembe a termelést három gyárból telepíti át a cég. Egy lengyel gyár egy része és egy angliai üzem termelése kerül Magyarországra, valamint a Henkel Magyarország Kft. jelenlegi, váci ragasztógyárának termelése is az új üzembe költözik.
Az új gyár a vállalat ragasztás-technológiai vevőinek a magas szintű ellátását is szolgálja majd. A régióban jellemző a keleti irányú terjeszkedés – főleg az elektronikai iparban –, ezért is követi partnereit a kft, hogy minél közelebbről lássa el őket.

A tatabányai üzem beruházási értéke 14,7 millió euró, és várhatóan 2012-ig kezdi el működését. Az új gyár nyolcvan fő részére ad majd munkalehetőséget. A beruházást megelőzően a cég illetékes vezetői tanulmányokat végeztek a régió országaiban és azért döntött a tatabányai létesítmény mellett, mert Magyarország Európa középpontjában helyezkedik el és jelentős itt az elektronikai ipar koncentrációja.

A társaság váci ragasztógyárában ötvenkét munkatárs dolgozik. Az új telephelyen nyolcvan fő számára lesz munkalehetőség. A vállalat felajánlotta a váci dolgozók számára a továbbfoglalkoztatást, amelynek feltételeiről az üzemi tanáccsal a közeljövőben megkezdődnek a tárgyalások.

----

Szóval ezt a bérrettegő szarkavarást ideje lenne abbahagyni.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.02.12. 15:26:09

Forte, szintán Gyurcsányék alatt állt le, azaz amennyiben a cikk azt sugallja, hogy az elkúrókra ne szavazzunk, egyetértek:

kepek.444.hu/2016/08/21/igy-rohad-a-magyar-ipar-egykori-buszkesege-a-legendas-vaci-forte-film-es-fotopapirgyar

A cég 1992-ben az állami tulajdonú vállalatok privatizálásakor részvénytársasággá alakult át. Ekkor vette fel a Forte Fotokémiai Rt. nevet.
2006-ban a cég 150-200 milliós mínuszt termelt. 2007 februárban leállt a termelés, és utcára kerül a vállalat összes dolgozója.

Tranquillius 2018.02.12. 15:46:02

A vonatjáratokat ritkítani kellene, az autóutakon pedig korlátozni a forgalmat, egészen addig, amíg az agglomerációba érkező belföldi migránsok szépen visszamennek oda, ahonnan jöttek. :) Dunakeszin már 9-10 ezer emberrel többen élnek, mint Vácon, és a CSOK még nem is érezteti a hatását. Belátható időn belül a kiköltözők minden zöldfelületet el fognak pusztítani, olyan ez minrt egy humán sáskajárás. És ahelyett, hogy a helyiek küzdenének ez elllen, tapsolnak az emeletes vonatnak, ami még több belföldi migránst hoz majd a Dunakanyarba.

GiaMarie 2018.02.12. 16:00:19

Ezek netto marhaságok leírva. A Henkelnél ötven párnéhányan dolgoztunk, azért zárt be, mert a jóég tudja, melyik őskomcsi cégtől megörökölt gyárterület nem felelt meg a modern követelményeknek, és modernizálása nem lett volna gazdaságos. A GE elavult izzókat gyártott Vácon, míg a Forte fotózási kellékanyagot. Mindkettő felett szimplán eljárt az idő, semmi köze hozzá sem egyik, sem másik politikai erőnek alapvetően.Ez kicsit olyan, mintha a szűcs-céhet siratnánk. Ezzel párhuzamosan azonban jelentős kapacitás növelést hajtott végre a Zollner és a Contitech is, ezekben a gyárakban ma kétszer annyian dolgoznak, mint 10 évvel ezelőtt, több, mint 1000 munkahely létesült az elmúlt nyolc évben. Nem kell sírni. Az ócska, korszerűtlen, fertőzött talajú, az évek során belterületre került, parkolóhellyel nem rendelkező ipari létesítményekért kár sírni, azok teljesen alkalmatlanok új technológiára való átállásra, irreális a költsége. A városban RENGETEG a munkahely, ennek is erős szerepe van abban, hogy önmagába roskadó fekete lyukká vált, pont nem hiányzik ide még néhány 2-3000 főt foglalkoztató gyár, hogy ömöljenek a városba az ingázók. Iparvárosnak lenni nem túl kellemes! Sokkal jobb lenne, ha a kisebb termelő egységek eleve a falvak felé vennék az irányt, ahol még jó a közlekedés, csökkentve a városunkat agyonnyomó ingázók számát.

halaloszto 2018.02.12. 23:58:51

Hát igen, a sok köcsög a digitális fényképezőjével. Teccene filmre fotózni, de lehetőleg FF-re ám.

Mióta az önkormányzat dolga a munkahelyteremtés? Mondanám, hogy az önkörmányzat dolga pl az oktatás, és a sok tanult munkaerő majd bevonzza a munkahelyeket, de ugye már az oktatásból is kiszorították az önkormányzatokat.

Egy településnek egyszerűen nincs befolyása arra, hogy milyen cégek települnek oda. Nem tud saját oktatáspolitikája lenni, nem tud saját adópolitikája lenni, nem tud saját közlekedés, egyéb infrastruktúra célokat megvalósítani. Központosítva lett minden, és a központnak Vác nem számít. A központban leszarják hogy mivan vácon. Teccettek volna jobban nyalni.

commentes nikk 2018.02.13. 08:30:14

@Tranquillius: igaz! Mindenki maradjon annak a településnek a határain belül, ahol született! Milyen már, hogy átmennek másik faluba, városba? Ki hívta őket? A honfoglalás már lezajlott, üljön mindenki a seggén szépen! Települési útlevelet, kerítést a falu határába!
süti beállítások módosítása