Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Egy férfi lehet feminista?

2018. szeptember 27. - A Polgi

 feminista.png

 

Olvasom a nagybetűs NŐI MAGAZINT. Ezt is elérte a kultúrkampf. Vállalhatatlan lett!  Az első cikk egy olyan színésznőről szólt, aki Bereményi Géza verseket szavalt és énekelt, de most úgy szólítja a házastársát, hogy az uram! Az uram ezt mondta, az uram azt mondta. Először azt gondoltam, hogy jópofa és tréfál. Nem az volt. Ám ez csak az alaphangot adta meg. Jött a következő nő, aki megalapította a magyarországi első katolikus párkereső oldalt. Ez még nem is lenne gond, hiszen biztosan van református párkereső oldal, zsidó párkereső oldal, talán még migráns párkereső oldal is. De a hitvallása az, ami kiverte a nálam a biztosítékot. Idézem: „ A mai szülők legnagyobb tévedésének azt tartom, hogy a párválasztás elé helyezi a tanulást és egzisztenciateremtést.”

És a hölgy férje is teret kapott a lapba. Hát ő sem fogta vissza magát. Idézem: ”Ha valamelyik lányom megkérdezi, hogy honnan veheti észre hogy kihasználják, akkor azt fogom mondani, hogy nézze meg, az egész lénye kell-e annak a fiúnak, vagy csak bizonyos „részletei”. Hajlandó-e feleségül venni őt?...Ha viszont azt mondja, hogy igen, akkor bizonyítsa is be!”

Imádom Krúdyt. Ahogy utazik az erotika a vörös postakocsin. Tudtad, hogy az egyik írói álneve a Nők öreg híve volt? És mennyire más gondolt, mint névrokonai. Gyakran mondogatta, hogy a legtöbb sírig tartó fogadalom egy éjszaka tart. És kedvelem Orwelt is, bár mindig elszomorít.  Az 1984-ben Smith felesége megvetette a szexet. Becsukott szemmel, mechanikusan csinálta. Ahogy Katharine mondta: a szexualitás csak az utódnemzés kényszerű eszköze, kötelesség a Párt iránt.

És most itt vannak azok, akik úgy beszélnek, ahogy már nagyanyám sem tudott. Valóban mindenekfelett a házasság? Felesleges a tudás? Felesleges az egzisztencia nyújtotta biztonság? Legyenek 16 éves kortól szülőgépel a lányok, hogy megmentsék a kipusztulástól a nemzetet?

Magam tapasztalatából mondom, hogy a korai választások legtöbbször tévedésekbe torkollnak. Hiszen tudás és tapasztalat hiányában még önmagadat sem ismered, nemhogy a másikat! Elolvasol egy ilyen naccerű cikket és azt mondod: ó igen! Ez kell nekem! A katolikus párkeresőn másodpercek alatt találsz egy hasonló újságolvasót és már ott álltok az oltár előtt, majd kisvártatva a szülőszoba előtt. Nem egyszer, nem kétszer, mert három a magyar igazság.

Majd felébreszt egy gondolat. De hát én óvónő akaratam lenni. Meg akartam nézni a fjordokat, a sivatagot, utazni a Transzszibéria vasúton. Most meg itt vagyok, mint főállású anya. Vajnánénak miért nincsnek gyerekei? Ő nem olvassa a LAPOT? Nyáron voltunk egy hetet a Balatonnál, jövőre talán eljutunk Opatijába. Last minute. És nézed a másikat. Mit szerettél rajta? Már azt sem bírod nézni, ahogy eszik. És innen nincsenek jó megoldások. Csak rosszak és nagyon rosszak. Még felsejlik falami a szükséglet piramisról, aminek a csúcsán nem a család van, hanem olyanok, mint tudni, érteni, megismerni, meg olyanok, hogy elérni a bennünk rejlő lehetőséget, de már csak legyintesz. Ennek annyi. És azután jön, aminek jönnie kell. Boldogan élsz, amíg meg nem halsz. Magyar népmese 2018.

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr2614265449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hamorijenci 2018.09.27. 10:08:22

Lehet egy férfi feminista? Az attól függ, mit ért az adott férfi, vagy az ő feminizmusával érintett környezete a fogalmon. Ha azt, hogy a nemek legyenek egyenrangúak az élet különböző területein és ne attól függjön megbecsülés, társadalmi helyzet vagy az adott személlel szembeni viselkedés, hogy hányassal kezdődik a személyi száma - akkor miért ne. Ha feminizmuson azt értjük, hogy azért mert valaki nő, általánosságban pozitív megkülönböztetésben részesüljön - azaz az adott férfi kimondottan nőpárti a saját neme rovására -, azt már nem tartom szerencsésnek. Mint ahogyan azt sem, hogy bárki az egyéni tapasztalatait az egész problémarendszer okaira és következményeire kivetítse.

Haloperidol 2018.09.28. 10:30:39

„ A mai szülők legnagyobb tévedésének azt tartom, hogy a párválasztás elé helyezi a tanulást és egzisztenciateremtést.”

Mind a férfi, mind a nő, mind pedig a gyerekek egzisztenciájára igen nagy kihatással van egy potenciális válás vagy egy rossz házasság folytatása, szóval szerintem tökéletesen igaza van annak a hölgynek, aki ezt mondta.

Tanulni, diplomát szerezni, dolgozni sokkal hosszabb ideig képes egy nő, mint gyereket szülni, és ezt a feministák akkor sem tudják megváltoztatni, ha a fejük tetejére állnak.

Sokkal inkább érdemes egy nőnek huszonpár évesen, a karrierje kezdetén gyereket vállalni, amikor fiatal és termékeny, azonkívül pályakezdőként a munkaerőpiacon is sokkal több lehetősége van, mint egy 35 körüli nőnek, aki pl középvezető és akkor vállal gyereket.

Persze ehhez úgy kell férjhez menni, párt választani, hogy meglegyen a családban a munkamegosztás és az adott nő megbízzon a férjében, hogy ne fogja otthagyni, félredugni, amíg ő a gyerekkel bajlódik. Hát ezért FONTOSABB A PÁRVÁLASZTÁS, MINT AZ EGZISZTENCIA.

Ha jó a párválasztás, majdnem biztosan megvan az egzisztencia, ha szar a párválasztás, akkor szar az életed így is, úgy is.

Persze a feministák szerint a single mom az a király, és nincsen szüksége férfire -> az igazság ezzel ellentétben az, hogy az egyedülálló anyának nagyon nagy szívás lenni, még akkor is, ha az apa tisztességesen fizeti a tartásdíjat és törődik a gyerekkel.

Claudia Gabriella Kozákné Szabó 2018.09.28. 11:32:04

Ennyire félremagyarázni, csúsztatni egy cikk kapcsán, és olyanokat adni a szájukba, amit nem mondtak, és illogikus következtetéseket levonni nem illene, csak azért hogy legyen miről írni. Inkább csöndben kellett volna maradni, és butaságokat nem leírni! A párválasztás bizony a legfontosabb, mert együtt a nehezebb helyzetekből is ki lehet jönni, talpra lehet állni, és egy jó társsal együtt, közösen karriert, sikeres életet, egzisztenciát, családot is sokkal stabilabban, könnyebben lehet építeni. Amúgy már megvan régóta az eredménye ennek a párválasztást minden mögé helyező mentalitásnak, nézzünk csak körül! Nem vált be! Rengetegen szenvednek magányosan, vagy folyamatos szakítások, csalódások, állandó párkapcsolati bizonytalanság közepette. depresszió, stressz, függőségek stb. Ugyan miért kell úgy tenni, mintha ez jó lenne, és reklámozni a hülyeséget? A tanulás, karrier, egzisztenciateremtés sokkal jobban lehetséges egy támogató, szerető párral a háttérben, együtt az anyagiakat is könnyebb megteremteni. Mindezt tapasztalatból mondom. Egymást segítve tanultunk, gyarapodtunk, haladtunk előre már házasként a férjemmel, és két csodás, nagyon okos és szép leányt is felneveltünk közben, akik most szintén húszas éveik elején férjhez mentek, és boldogok és sikeresek, tanulnak, karriert és egzisztenciát építenek, és tervezik a gyermekvállalást. Nagyon-nagyon sokan, kérdezik, hogyan csináltuk, és hogy tudunk még ma is boldog házasságban élni. Rossz hírem van a bejegyzés szerzőjének! Pont úgy csináltuk, ahogy a pocskondiázott NŐI MAGAZINban leírták, és amit ő annyira elítél!!! Előtérbe helyeztük a jó párválasztást, és csak mindent utána. Együtt, közösen, szeretetben, egymást támogatva felépítettünk egy boldog, sikeres, közös életet.

Ferenc Bánfalusi 2018.09.28. 12:03:23

@Haloperidol:
En csak egy dolgot mondok a nok llegyenek anyak vagy szinglik ugyanugy felredugnak es hipersebesseggel tunik el beloluk az emlekezet

Mancilla Pectoralis 2018.09.28. 12:42:25

Az életünket sokminden befolyásolja. Néha nem tőlünk függ bizonyos események bekövetkezése, pl megismerni álmaink férfijét/nőjét aki tényleg passzol.) Amit nagyjából kézben tudunk tartani az a karrier. Tehát akinek nincs sikere a magánéletben(mert nem elég vonzó külsőleg vagy túl gátlásos stb)az akkor a munkába temetkezik. Mert ez az amit tud irányítani, amiben érezheti,hogy sikeres és fontos. Aztán ha a szerencse is mellé áll(meg az önismeret)akkor végre jön egy társ akivel építheti a családot. De ezt nem mindenki akarja, vagy nem mindenkinek jön össze.

A Polgi 2018.09.28. 12:49:34

@Claudia Gabriella Kozákné Szabó: 'Előtérbe helyeztük a jó párválasztást, és csak mindent utána."
Vajna Timikével beszélek?

dívamacska 2018.09.28. 13:10:07

@Haloperidol: Hol olvastad, hogy a feministák szerint a szingli anya a királyság?

dívamacska 2018.09.28. 13:15:54

@Claudia Gabriella Kozákné Szabó: Tök jó, gratulálok. És aki nem találkozik húszévesen a megfelelő párral, az mihez kezdjen? Vagy ha minden igyekezet ellenére hiba csúszik a dologba, és az évekig működő kapcsolat végül kifúj? Abból a szempontból nem szerencsés a párkapcsolatot, pláne a házasságot (mintha az egy önmagában olyannyira értékes dolog lenne, önnön lényege) az első helyre tenni, mert sokan belefutnak abba, hogy a korai házasság, gyerekvállalás kedvéért félbehagyják a tanulást és a tapasztalatszerzést a munkában. Aztán lesz 2-3 gyerek, anyuka meg ott áll 30 iksz évesen egy normális végzettség nélkül és kényszer HB lesz belőle vagy mehet árufeltöltőnek.

Szelid sunmalac 2018.09.28. 13:57:17

@Claudia Gabriella Kozákné Szabó: Mar ne is haragudj, de aki meg a nevet se tudja rendszerezni, attol nehez fogadok el barmilyen tanacsot.

Törpvadász 2018.09.28. 14:18:28

Nem olvastam az eredeti cikket. De felháborít, ahogy meg akarják mondani a nőknek, higyan is kellene élniük az életüket. Olyan emberek, akik köztudottan Nem Becsülettel, Tisztességgel élik napjaikat, akik szétlopják az országot és (sokuknak) gyerekük sincs, na azok Ne Okoskodjanak bele Senki életébe! Pláne ne a gyerekekébe! Akkk pedig majom módjára követik és szajkózzák ezeket a harácslényeket, na azokat minősìteni sem tudom. Gondolkozhatnánk kicsit néha mi, emberek, mielőtt ráerőszakolnánk az akaratunkat bárkire. Nagyon jó mű a Szolgálólány meséje... ajánlom olvasásra.

Törpvadász 2018.09.28. 14:22:15

@Claudia Gabriella Kozákné Szabó: Csak 1 kérdés. A tökéletes ifjak 18 évesen vették el a lányokat? Mert a sztori erről szól... higy tanulhat-e valaki hogy önállóan is élhesse az életét. És miért csak férfuaknak lehetne ez joga? Joga ez a nőknek is! Ha ön nem így gondolja, akkor tuti nem lányai vannak! Senki sem szán alárendelt és kiszolgáltatott sorsot a gyerekének!

MEDVE1978 2018.09.28. 14:30:53

A mai nő független akar lenni elsősorban. Akarja azt a jogot, hogy ő is "biztosítással" választhasson a párt (legyen annyi vagyona, egzisztenciája, hogy ne kelljen a faszira hagyatkoznia. Persze emellett jön már az a - tradicionális igény is - hogy ha már összeállok valakivel, akkor annak legalább annyi pénze legyen, mint nekem. Nagyon kevés olyan nőt láttam, aki alacsonyabb státuszú pasival beérte. (Az ilyen kapcsolatok viszont ha működtek egy-két évig, akkor már együtt is maradtak. Láttam ilyet szobafestő fiú és diplomás marketinges lány, szakács férfi és bölcsész nő, valamint katona férfi és jogász nő között is. Viszont ezekben az esetekben az anyagiakban nem volt akkora eltérés vagy a férfi hozott több pénzt haza. Olyan nem nagyon szokott működni, hogy a férfi sokkal rosszabbul keres és még képzetlenebb is, mégis együtt maradnak).
Ebből a kettősségből lesznek aztán a művelt és jól szituált (pénzes) negyven feletti hölgyek, akiknek nincs gyereke, se stabil párkapcsolata. 2-3 ilyet ismerek: van amelyik kutyuskával és cicuskával éri be, van olyan, aki a pénzt utazásra költi és már kipipálta a világ elég sok országát. Persze a nagy részükből extrém frusztrált vénlány lesz, mert nem tudják megérteni, hogy miért nem találtak egy hasonlóan tehetős, jól kereső és intelligens férfit. Holott a válasz egyszerű: míg a férfiak választanak "lefelé" a szociális létrán, addig a nők jóval kevésbé.

A helyzet azért tér el nagymértékben szüleink helyzetétől, mert ők inkább létbiztonságban életek (kádári gulyáskommunizmus), a bank nem vitte a házat, ha dolgozni akart a nő vagy a férfi dolgozni is tudott, szülésből vissza lehetett térni a munka világába stb. Tehát a kiszolgáltatottság szintje kisebb volt, a nőknek, ahogy a férfiaknak is kevésbé kellett megküzdeniük azért, hogy az akkori mérce szerint elfogadható körülmények között megéljenek.

Szelid sunmalac 2018.09.28. 14:32:00

Amugy a bloggernek: ha ovono akart lenni, miert nem lett az? Amugy meg hogy a francba kerul ide a Vajnane?Minden ribancok ospeldakepe? Mi koze a nokhoz ugy altalaban nemhogy karrierhez, meg anyakhoz, es ugy a poszhoz en bloc? Mert ha epp a kurvakrol ertekeznenk, akkor meg ertem, bar oa annak a kepzeletbeli rangsrnak is a legaljana szerepelne.

2018.09.28. 18:14:55

@Haloperidol:
A gyakorlatban éppen a nagyon fiatalon gyereket szülő anyukákból lesz szingli anyuka, mert nagyon ritka, hogy fiatalon, magukkal sem tisztában léve választanak megfelelő párt.

élhetetlen 2018.09.28. 20:00:50

@Haloperidol: „A mai szülők legnagyobb tévedésének azt tartom, hogy a párválasztás elé helyezi a tanulást és egzisztenciateremtést.”. És szerinted igaza van annak, aki mondta. Én ez nem is értem. Tanulás, karrierépítés közben nem lehet párt választani? Huszonpár évesen szülni, mert még van ideje tanulni, három gyerek mellett beiratkozni egy egyetemre, dolgozni, kezdőnek lenni 35 évesen? Az általam ismert fiatalok jellemzően tanulnak, karriert építenek, de közben már összeköltöztek, és 8-10 év együttélés után már tudják mire házasodnak (ismerik egymást), és tudják miért, mert közeleg a harminc, és már „közös fészket is raktak”, és jöhetnek a gyerekek. És az a nő, aki egy rendes munkahelyen már bizonyított öt éven keresztül, az nyugodtabban mehet el szülni, mert őt visszavárják. Ezek a házasságok kisebb eséllyel bomlanak fel, mint azok, amiket fiatalon kötnek egy év moziba járás után. Megalapozottabb az egész, mind a család, mind a karrier szempontjából.
„Persze ehhez úgy kell férjhez menni, párt választani, hogy meglegyen a családban a munkamegosztás és az adott nő megbízzon a férjében, hogy ne fogja otthagyni, félredugni, amíg ő a gyerekkel bajlódik.”. Szép dolog a bizalom, de ennél többet ér, ha ismerem, akihez férjhez megyek. Fiatalon férjhez menni, gyerekeket szülni a bizalomra alapozva, meg, hogy ettől majd biztosan meglesz az egzisztencia, hát ez maszlag.

Zsuzsi25 2018.09.28. 20:11:06

@Haloperidol: és mégis hova a kurvafaszomba szüljenek a párok 20 évesen????? (Már bocsánat) mást se hallgattam a szüleimtöl (26 éves koromig) mint a: "mikor lesz már unoka" cimü mondokat. Egy gyerek kezdö költsége egy milla (még meg sem született). Plusz kell egy ház, illetve egy bármilyen auto. Ez az alap!

élhetetlen 2018.09.28. 20:35:18

@MEDVE1978: „A mai nő független akar lenni elsősorban.”. Nem hiszem. A mai nő is családot akar, gyerekeket, de nem biztos, hogy ezt csak úgy tudja elképzelni, hogy a fakanál marad csak neki. Amit a pénzről írsz, az csak bizonyos kor fölött lehet igaz. A mai fiatalok is fiatalon választanak párt, és a gimiben, vagy az egyetemen még nem a pénz a választási szempont, fogalmuk sincs, hogy ki mire viszi majd, nem szempont. És megismétlem, amit másnak már írtam, egy diplomás nő, aki már öt évet dolgozott egy rendes cégnél, az nyugodtan elmehet szülni 28 évesen, mert visszavárják, mert már bizonyított.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2018.09.28. 21:17:00

"A mai szülők legnagyobb tévedésének azt tartom, hogy a párválasztás elé helyezi a tanulást és egzisztenciateremtést"

Nem tudom, miért akadtál ki ezen, ez tényleg nagyon súlyos tévedés. Azt látom a környezetemben, hogy tele van egyedül élő fiatallal. A pénzkeresés csak egy dolog, de a társ maga az élet. Sokkal fontosabb mindennél. Ha ezt nem érted, akkor még éretlen vagy, tanulnod kell.

élhetetlen 2018.09.28. 23:18:45

@fofilozofus: "A mai szülők legnagyobb tévedésének azt tartom, hogy a párválasztás elé helyezi a tanulást és egzisztenciateremtést" „Nem tudom, miért akadtál ki ezen, ez tényleg nagyon súlyos tévedés”. Súlyos tévedés, persze. Amit ez a szemlélet sugall, az az, hogy ne törd magad kicsim holmi tanulással, arra koncentrálj, hogy jól menj férjhez/jól nősülj. Ez a fontos. Mert ez az igaz út, ne tanuljon, ne dolgozzon, ne keressen pénzt, csak keresse a társát? Egyszerűen nem tudom, mi van az agyatokban. Miért ne lehetne tanulás, vagy munka közben/mellett társat találni? Mi ez a vagy-vagy, melyik a fontosabb? A környezetedben élő fiatalok nem azért vannak egyedül, mert tanultak, vagy dolgoznak. Ezer más oka lehet. Na, én is megmondom, hogy mi a hülyeség. Amit leírtál.

Alick 2018.09.29. 00:30:50

@fofilozofus: A rosszul választott társ viszont maga a halál.
:)

Nzoltan 2018.09.29. 07:35:25

A gyerekvállalás minél hamarabb van, annál jobb. Minb biológiailag, mind szellmileg. Egy kiegyensúlyozott kapcsolatban minden probléma megoldható. 35 körül már minden sokkal macerásabb, mint 10-15 évvel korábban.

Gleccsertetű 2018.09.29. 07:40:57

Olyan jó, h a Herr Bürgermeister ehhez is ért!!!

Gyorgy007 2018.09.29. 09:58:50

Szerintem a blogíró egy hülye állat, aki direkt ferdít és félreértelmez. Kifordítja a dolgokat és felhasználja egy kis kormány értékrendek köpködésére.
Tipikus libsi.
Vajon mennyi energiát tett ebbe a cikkbe? Egy borgőzös romkocsmázás után ahol sikertelenül próbált feka migránssrácokat felcipelni a lepra albérletébe bánatosan összeokádta ezt a remekművet.
Valaki bármire képes, csak dolgozni ne kelljen :)

Gyorgy007 2018.09.29. 10:02:21

@Zsuzsi25: A gyerek nem pénz kérdés.
Lásd cigányság...

Ezt csak az álértelmiségi lepra libsik nyomják. Kell pénz, sok,több.
Kell ájfon, vw passat, 60 millás ház, egy migráns kandúr és utána jöhet a gyerek :)
Nézz már anyádékra, hogy téged mire vállaltak.

Mondjuk azt is kérdezd meg, hogy hol ment el a nevelésed..

Alick 2018.09.29. 10:08:10

@Gyorgy007: "Lásd cigányság..."

Sajnos ez is egy véglet, ha sok a purdé és az utca neveli fel.

Alick 2018.09.29. 10:12:42

@Nzoltan: Biológiailag igaz, viszont a fiatalok nehezebben állapodnak meg és kevésbé toleránsak. A válás, a szülők acsarkodása hátrányos helyzetűvé teszi a ygereket.

pragmatika2 2018.09.29. 12:24:22

"És a hölgy férje is teret kapott a lapba. "

A lapban kapott teret. A lapba be lehet küldeni mondjuk egy cikket, ami aztán megjelenik a lapban.

Ok. Annyiban egyetértek, hogy a fiatalokat arra is rá kellene vezetni, hogy megfelelően válasszanak párt. Ehhez talán a legegyszerűbb út az, ha nem cuppanunk mindjárt rá az első partnerre, mint férj vagy feleség jelölt.
A keresés, és találás esetenként hosszú folyamat, többnyire több kapcsolatot ki kell próbálni.
Ha már azt propagáljuk, hogy kell a demográfiai gyarapodás, akkor arra is oda kéne figyelni, hogy a létrejövő családok stabilak legyenek.
Szerintem férfiaknál 28-30 év a korhatár, nőknél 24-26 év, mire tisztába kerülnek önmagukkal, és talán rájönnek, hogy valójában mire, és kire van szükségük.

Gyorgy007 2018.09.29. 12:33:24

@Alick: Csak azt akartam személtetni, hogy semmi köze a jólétnek, az anyagi biztonságnak a gyermekvállalási kedvhez.
Sőtt fordítottan arányos. Ott a cigányság és a semmire vállalják a gyereket.
Oktatásuk katasztrófa, lakhatásuk szintén, de a családi kapcsolatok erősek.
Másik véglet a bölcsész libsi, önmegvalósítás magasfoka: diploma, nyelvtudás, nagyvárosi környezet, romkocsma, tüntizés, tinder egyéjszazás.
Amikor a gyerekről kérdezed lesz 50 kifogás és előfeltétel.
Mondjuk jobb is ha nem szaporodnak.

élhetetlen 2018.09.29. 19:48:33

@Nzoltan: „35 körül már minden sokkal macerásabb, mint 10-15 évvel korábban.”. Miért is, mert esetleg már a nőnek is van stabil szakmai háttere, nem kérdés, hogy szülés után visszaveszik-e, mert már bizonyított? Nem kell aggódni a jövő miatt, élvezi az anyaságot? Vagy komoly macera, hogy már megvan a kertes ház, és nem albérletbe szülöd a gyerekeket? Hogy a család egzisztenciája már biztosított, hogy nem a csekk befizetésekkel kell törődni, hanem ráérnek a gyerekekkel foglalkozni? Vagy mi macerásabb?

élhetetlen 2018.09.29. 20:41:08

@Gyorgy007: „Másik véglet a bölcsész libsi, önmegvalósítás magasfoka: diploma, nyelvtudás, nagyvárosi környezet, romkocsma, tüntizés, tinder egyéjszazás.”.
Egyszerűsítek, hogy könnyebb kérdezhessek. Egy angoltanár vagy egy történész ugye bölcsész. Nézzük a tanárt. Ezek szerint van libsi tanár, aki romkocsmázik, meg egyéjszakás kapcsolatokat létesít, és van az illibsi tanár, aki tanít? Ezt komolyan gondolod? Hogy hoztad össze? Járod a romkocsmákat, és számolod az ott ülő tanárokat, mert az ugye nem kérdés, hogy akik ott vannak, azok libsik? Vagy nem tudod, mi az, hogy bölcsész végzettségű valaki? Vagy azt is tudod, hogy a tanárnőknek csak ötven kifogásuk van a gyerek ellen, és nem gyerekük van? Vagy csak azt nem tudod, hogy az önmegvalósítás magasfoka: diploma, nyelvtudás az világnézettől függetlenül érték? Vagy mi van? Hogy kapcsolódik össze az agyadban a bölcsész diploma, nyelvtudás a romkocsmázással?
„Mondjuk jobb is ha nem szaporodnak.”. Értem, a bölcsészek szaporodhatnak, ha mondjuk turul kutatással foglalkoznak, mert akkor biztos nem libsik. A francba, ez sem biztos! Akkor csak az a biztos, ha a bölcsészek nem szaporodhatnak, akkor nem keveredhet közéjük libsi bölcsész. Hogy is nézne ki, ha egy liberális elveket valló tanár felnevelne két, három normális gyereket! Jaj...

antiinternáci 2019.02.06. 12:51:12

Feloldhatatlan probléma van.
Minden szülő támogatja, hogy leányai, fiai minél iskolázottabbak legyenek.
Viszont ennek következtében lerövidül az a periódus, amelyen belül gyermeket tudnak nemzeni, ami miatt csökken a születések száma.
Ennek következtében pedig sima matek, hogy el fogunk fogyni, virulensebb népesség fogja betölteni a keletkező űrt.
Azt hiszem ez már eldőlt, e tekintetben sajnos messzebb jutottunk, mint a globális felmelegedésben...
Tehát a magyaroknak, illetve az európai keresztény-zsidó kulturájú népességeknek mindkét tragikus végkimenetelt sejtető szcenárióval szembe kell nézni.
süti beállítások módosítása